Ген. Делавард: Няма никаква надежда за Украйна. Войната ще завърши скоро и при условията на Русия

Генералът от френската армия и офицер на Ордена на почетния легион Доминик Делавард каза, че конфликтът е стигнал до онази фаза, при която една мощна контраофанзива на Русия ще сложи край на военните действия и на войната в Украйна при условията на Москва. Френският генерал направи този коментар в ефира на телевизионния канал „Соловьев Live“.

„Няма никаква надежда за Украйна. Страната и военните й възможности са напълно изчерпани. Затова очаквам контранастъпление на Русия. То може да е още тази есен, а може да е и напролет. И то ще сложи край на тази война при условията на Русия“, каза Делавард.

Именитият френски генерал добави, че конфронтацията не е само на бойното поле, но и в политиката и икономиката. Това е геополитическа битка, в която се е включил целия свят, защото залогът е много по-голям от Украйна.

По-рано, на 25 юли, ген. Доминик Делавард коментира във видео интервю за ТАСС: „За украинците това е драматичен провал. Но какво друго можеше да се очаква?“.

Относно широко рекламираното контранастъпление на ВСУ, той каза: „Още на третия ден от началото на контранастъплението им стана ясно, че то ще приключи с фиаско. Невъзможно е да успееш в контранастъпление, когато силите ти са от 3:1 до 5:1 пъти по-малки от тези на укрепилия се противник… когато руснаците са укрепили добре отбраната си и имат смазващо превъзходство в артилерията и авиацията“. 

Според френския генерал НАТО е загубил дори информационната война. „При този конфликт Западът нямаше морални опори, на които да стъпи и в които да убеждава световната аудитория. Затова в началото се опитваше да убеди целия свят, че „Русия е по-слабата и ще загуби. Че е уязвима и ще загине под гнета на западните санкции. Идеята на това беше просто да накара страните от глобалния Юг да се страхуват пак от западната сила и да не се надяват, че Русия ще се превърне в алтернатива на западната хегемония и съответно в тяхна опора“. „Но стратегията на Вашингтон първо се пропука, а сега и се провали. Виждаме как с всеки изминал ден целият свят се сплотява все повече и повече около Русия и по никакъв начин не я осъжда. Дори доскорошни съюзници на Вашингтон от глобалния юг засилват търговските си отношения с Руската федерация. Вследствие на което санкциите се връщат като бумеранг към глобалния Запад“, отбеляза ген. Делавард.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

един коментар

  1. Скоро ще последва нов Нюрнбергски Процес за военните престъпления на укронацистите и помагачите им от краварника.
    Очакваме СМЪРТНИ ПРИСЪДИ.
    зеленски, как ти изглежда съдбата на Хитлер? Ще имаш ли мъжеството да глътнеш цианкалия или ще умреш от свръхдоза наркотик. Боклук нещастен, от който са отвратени дори краварите, начело с дебила байдън.

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *