Ген. Атанас Самандов: Руското командване извършва частичната мобилизация, за да Защити Освободените Територии в Южна Украйна!

„Руското командване извършва мобилизация, за да може да защити тези територии, които към настоящия момент контролира в Украйна. Затова привежда 300 000 човека. Тяхната задача ще е да защитават от ударите на ВСУ новоосвободените територии – Донецка, Луганска, Запорожка и Херсонска област“.

Това мнение изказа пред БНР ген. Атанас Самандов. До 2014 г. той беше командващ на Съвместното командване на силите за специални операции, бил е на мисии в Ирак и в Афганистан, а след това – секретар по отбраната на президента Росен Плевнелиев в периода 2014 – 2016 година.

По думите му, въпреки обявената от Москва частична мобилизация, армията на Украйна си остава с по-голяма численост от руските сили на терен, но руската армия ще разчита на нови технологии и по-голямо количество въоръжение и техника:

„Предполагам, че руснаците ще активизират в много по-голяма степен и фронтовата си авиация. Ще започнат да нанасят и масирани удари по цивилната инфраструктура в Украйна, която е с двойно предназначение. Сред първите най-вероятни цели за унищожение са граничните контролни пунктове между Западна Украйна и Полша, за да се спрат доставките на НАТОвско въоръжение и техника от там“.

По думите на ген. Самандов управляващите в Русия „в момента активно се борят и срещу петата колона в страната“:

„Голяма част от олигархията и културтрегерите в Русия се изнесоха – някои в САЩ, други в Германия и Англия, а не малка част и в Израел“.

„След референдумите за присъединяване на южноукраинските територии към Русия, ако обстрелът и нападенията на ВСУ срещу тях продължат, това вече ще се брои за посегателство върху територията на самата Руска федерация. А руската ядрена доктрина гласи, че ако страната бъде нападната, е допустима употребата на ядрено оръжие с цел самозащита“, коментира още той.

Мнението на ген. Самандов е, че оттук-нататък за украински пробив във военните действия не може да става и дума, но пък „може да се очакват много повече украински жертви от тези, които дадоха до момента“.

Неговото очакване е за предстоящ руски удар в Донбас и настъпление към Николев и Одеса, „за да се оформи сухопътен коридор до Приднестровието в Молдова“.

Интервюто на Петър Волгин с ген. Атанас Самандов в предаването „12+3“ можете да чуете тук.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

4 коментара

  1. А НЕ БЕ,ЩЕ ИМ ПИШЕ ПУТИН ЛЮБОВНИ ПИСМА! БОЙ ДО ДУПКА! ДС ЖИВЕЕ РУСИЯ!

  2. With havin so much content do you ever run into any problems of plagorism or
    copyright infringement? My blog has a lot of exclusive content I’ve either written myself or outsourced but it appears a lot of it is popping it up
    all over the internet without my agreement. Do you know any methods to
    help reduce content from being ripped off?
    I’d genuinely appreciate it.

  3. За да повярват войниците, кандидат мобилизираните, населението то руското ръководство трябва да вземе категорични мерки на фронта и спрямо запада. На първо време спиране на всички доставки на запад и

  4. ПУТИН ДА ВРЪТВА КРАНЧЕТО ЕС ДА ИЗПУКАТ ОТ СТУД И ГЛАД СЛАВА ВЕЛИКА БРАТСКА ВОВЕКИ СВЯТА РУСИЯ

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *