Генерал Ходжис: Искаме да превъзхождаме Русия, не ни интересува честната война

НатоАмериканската армия не е заинтересована да си съперничи  с която и да е страна на равнопоставена основа,  заяви командващият Сухопътните войски на САЩ в Европа генерал Фредерик Ходжис в свое интервю.

„Ние изобщо не сме заинтересовани от честната борба с когото и да било, а  искаме да притежаваме превъзходство във всички военни системи. Не смятам, че сме изостанали по въоръжение от Русия, обаче Русия преодоля изоставането си  по много параметри. Ние не желаем тя да преодолява този разрив и да продължава да се развива и да вкарва нови технологии във военното дело ” – заяви  Ходжис.

Сегашната конфронтация между Запада и Русия, според него е доста далеч от студена война.

Ние искаме да видим Русия в международната общност, но с ясни оръжия  и да си сътрудничим с нея в борбата с ислямския тероризъм и с ядрените оръжия и намерения на Иран. Това е разликата от студената война, готови сме на сътрудничество, ако руснаците застанат на наша страна срещу Иран” – допълни генералът.

Военното стълкновение между САЩ и Русия е малко вероятно, каза той. Аз не считам военната конфронтация за абсолютно неизбежна. Обаче трябва да сме в непрекъсната  бойна готовност, за да бъде дипломацията  ни ефективна” заявява Ходжис. Което преведено означава, че НАТО иска да принуди със сила Русия да играе по свирката на САЩ.

Генералът не обясни какво правят американските войски в момента в Украйна.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

един коментар

  1. БРАТУШКИ НЕ ВЯРВАЙТЕ НА НАТО И САЩ ТЕ СА КОВАРНИ ЩЕ ВИ ИЗМАМЯТ ДА ЖИВЕЕ БРАТСКА РУСИЯ

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *