ГДБОП иззе документи от Русе за Камиона, който ВЗРИВИ Кримския мост

При мен вчера идваха държавни институции и служби, които изискаха информация. Всичко им е предоставено – справки, видеозаписи. Това коментира изпълнителният директор на Свободна зона в Русе Георги Стоилов по повод на информацията от ТАСС, която се позовава на руската Федерална служба за сигурност, че взривното устройство, използвано на Кримския мост, е било скрито в рула със строително полиетиленово фолио и „в началото на август е изпратено от морското пристанище на Одеса в Русе по договор между „Транслогистик УА“ (Киев) и Baltex Capital S.A. (Русе)“.

Стоилов каза още, че към момента не може да даде повече информация по случая. Той обясни, че митнически представител на Baltex Capital S.A., която няма офис в Русе, е спедиторската фирма „Тива Ком“, предава БТА.

„Ние нямаме никакво отношение към товара. Ние сме операторът на този контейнер, но оттам нататък дали стоката е стигнала и къде, не знам“, коментира един от управителите на „Тива Ком“ Валентин Илиев, който обясни, че седалището на Baltex Capital S.A. е в Панама.

Той потвърди, че по документи в контейнера е имало строително фолио.

„Ние го изпращаме към крайния получател, който ни е подаден от търговците. Обработваме документите и ги представяме пред митническите органи“, обясни Илиев.

По думите му товарът е пътувал от Украйна през Румъния за Бургас. Той не знае какво се е случило с контейнера след това.

„Разберете, че днес минават 15-20 камиона с най-различни стоки. Ние сме чист спедитор. В контейнера знаем каква стока има само по документи. За това има контролни органи, които трябва да го проверят, преминавайки през граница“, обясни Илиев.

Забележка: Както Скандално.нет вчера предположи, българските спедитори ще се оправдаят с това, че не проверяват съдържанието на контейнерите, а се ориентират за него само от това, което е написал изпращача в товарителния документ. Затова от години на територията на България няма пресечен нито един крупен нарко-канал – дрогата, оръжията и каквото още се сетите преминава през България с контейнери.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

5 коментара

  1. В България е необходимо да се учреди един нов празник, най-вече общ за служителите на държавата – „Ден на сапунисаните в банята“, за да не повтаря култовото заглавие „Ни чул, ни видял“. След като от друга държава ни казаха кой, как и защо, властта го опроверга, куп политици си раздраха ризите и си одъвкаха вратовръзките, започва разследване в чийто протокол, може да се запише с големи букви“ Свидетелите не си спомнят, не знаят, не са чували, не са виждали и в този ден ги е нямало.“

  2. Щом руското разузнаване знае с точност, значи и американското разузнаване знае с точност. На замесените ще им стъжни.
    Ядохте ли главата на големия бял гълъб?

  3. БЪЛГАРИЯ ВЗРИВИ РУСКИЯ КРИМСКИ МОСТ И ТРЯБВА ДА СИ ПОЛУЧИ НАКАЗАНИЕТО ЗА СЛУГИНАЖА КЪМ САЩ И БРЮКСЕЛ УПРАВЛЯВАТ НИ ФАШИСТИ

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *