„Вашингтон пост“: Байдън скастри Зеленски да спре да се оплаква от недостатъчната помощ на САЩ

Президентът на САЩ Джо Байдън призова украинския държавен глава Володимир Зеленски да спре да се оплаква от недостатъчната помощ от Вашингтон. Това съобщи The Washington Post във вторник, позовавайки се на бивш служител на Белия дом.

Както е известно от първия ден на войната, каквато и помощ да получи, Зеленски буквално всеки ден публично призовава САЩ и останалите западни държави (общо и поименно) да предоставят допълнителна военна помощ и да налагат все по-строги санкции срещу Русия. Най-често Зеленски търси помощ от САЩ, въпреки че американският президент и Конгресът вече са изпратили на Киев безпрецедентни по размер помощи и модерни оръжия.

„Байдън каза на Зеленски, че ще му бъде трудно да продължи да иска пари от Конгреса, ако украинският лидер продължава неблагодарно да твърди, че всяка предоставена му партида от помощи не е достатъчна“, пише „Вашингтон пост“.

В началото на октомври Байдън подписа закон за продължаване на финансирането на Украйна до 16 декември 2022 г., Гласуваната сума е в размер на 12,4 млрд. долара, като 4,5 млрд. долара от тази сума е предназначена за икономическа подкрепа на Киев, включително за поддържане на работата на правителствените агенции.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

3 коментара

  1. А как ще карат без ток? Със зелените хартийки ли ще се топлят?

  2. Колкото повече се увеличават собствените им проблеми, толкова по-резки и недружелюбни ще са подстрекателите към клоунчето. Тях няма да ги бесят по Нова година, макар и това да не е сигурно.

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *