„Възраждане“ протестира пред парламента срещу решението България да предостави оръжия на Украйна (С ВИДЕО)

„Възраждане“ организира протест на площад „Народно събрание“ пред парламента срещу гласуването на предложенията на ГЕРБ и на „Демократична България“ за изпращане на оръжия за Украйна. Лозунгите на демонстрацията са „НАТО вън“, „Не на войната“ и „България – зона на мира“.

Припомняме, че днес депутатите решиха на първо четене България да предостави военна помощ на Украйна. Предложението бе прието със 175 гласа – „За“, 49 – „Против“ и 1 въздържал се. Позорното за страната ни решение беше прието с гласовете на ГЕРБ, „Продължаваме Промяната”, ДПС, „Български възход“ и „Демократична България”. Против бяха депутатите на ПП „Възраждане“ и БСП, като по време на гласуването цялата парламентарна група на социалистите издигна бележки с надпис: „Не на оръжията! МИР!“.

На днешния национален позор, спретнат от евроатлантическите слугински партии ,,Възраждане“ пък реагира с митинг пред Народното събрание. Партията на Костадин Костадинов се противопоставя на участие под каквато и да е форма на България във войната.

„Категорични сме, че страната ни няма място в този конфликт между два братски и така близки за нас народа, чието разрастване не бива да бъде допускано, тъй като засяга цяла Европа. Позицията на „Възраждане“ винаги е била, че ние можем да бъдем единствено миротворец, но не и държава, която да се намесва в конфликта като предоставя въоръжение на която и да е от двете воюващи страни. Предоставянето на оръжия на Украйна, освен че е неморално, означава също и обезоръжаване на българската армия, която и без това е в трагично състояние. Според източници на „Възраждане“ целта е точно тази. Имаме информация, че следващата стъпка ще е разполагане на още войски на НАТО на територията на България и превръщането ни в потенциална мишена при разгаряне на конфликта“, заявиха от „Възраждане“.

„Нека заявим ясно, че искаме да живеем в мир и  не  желаем България да бъде въвличана в чужди военни конфликти“, призовават от партията.

Протестът премина спокойно. При протестиращите бяха и част от народните представители на „Възраждане“.

ВИЖ ВИДЕОТО:

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

7 коментара

  1. Е мои братя и сестри – доживяхме българските депутати да ни хвърлят във война срещу Русия. Това не е бивало в 40 – те години на миналия век но днес е факт. Те не са луди – лудите сме ние, че ги търпим вместо да ги засипем с нашата любов и камъни разбира се. За мен това е парадокс – най- спорната партия да има най-правилната позиция по този жизнено важен въпрос. На синовете и дъщерите на депутатите без изключение да се отнемат личните документи и да се приберат веднага в армията – незабавно. Първата група от пушечно месо да бъде не от нас а от децата на нашите депутати!

  2. А къде са депутатите на БСП къде е цялата им 130 годишна партия.Къде е софийската интелигенция,младежите със съдраните колена.Това не е народ,a evroylantiqeska MYRCHA, Срам ме е че съм Българин.

  3. Сега разбрахте ли,че Костадинов е бил прав!И нашия тъп народ ще си понесе последствията!Нека! Мъеша!Не, народ!

  4. ОПРОСТАЧЕН РОБСКИ НАРОДЕ ДНЕС СЕ КРИЕШ НЕ ИЗЛИЗАШ ДА ИЗМИКАШ ЗАПОМНИ ДНЕШНИЯ ДЕН ОТ ДНЕС ДО КРАЯ НА ДНИТЕ СИ ЩЕ ЖИВЕЕШ КАТО ПЛЪХ ИЗ МАЗИТЕ И НАТО ЩЕ СТРЕЛЯ В ГЪРБЪ ТИ АКО НЕ ЖЕЛАЕШ ДА СЕ БИЕШ С БРАТСКА РУСИЯ НЕ НАРОД А МЪРША КАТО БОКЛУЦИТЕ УПРАВЛЯВАЩИ БЪЛГАРИЯ НАТО ВЪН ОТ БЪЛГАРИЯ ПРОКЛЕТИ ДА СТЕ НАТО ЕС САЩ

  5. ЗАРАДИ ТАКИВА ЗАБЛУДЕНИ ОВЦИ КАТО ТЕБЕ ДЕТО ГЛАСУВАТ ЗА БСП И СИ МИСЛЯТ ЧЕ ТЕ СА ПРОТИВ ВОЙНАТА СМЕ НА ТОЗИ ХАЛ. ПОДОБНА ПОДВОДНИЦА СА И БВ. ИЗЛЪГАХА ХОРАТА С ТВЪРДЕНИЕТО НА СТЕФАН ЯНКИ, ЧЕ СТАВА ВЪПРОС ЗА ВОЕННА ОПЕРАЦИЯ, А СМИЯ ТОЙ Е АНТИБЪЛГАРИН. ЗАРАДИ БСП ТОВА СЪБРАНИЕ ПРОРАБОТИ, КАТО ПОМОГНАХА ЗА ИЗБИРАНЕТО НА ПРЕДСЕДАТЕЛ. А ЗА ГЕРБ, ПП, ДБ И ДПС НЯМА ДА КОМЕНТИРАМЕ – АНТИБЪЛГАРСКИ ПРОЕКТИ. ПОНАСЯМЕ СИ ЗАСЛУЖЕНОТО СПОРЕД КАРМИЧНИЯ ЗАКОН. ЩОМ НЕ ГЛАСУВАМЕ ЗА ЕДИНСТВЕНАТА БЪЛГАРСКА ПАРТИЯ, КОЯТО ДА СПРЕ АНТИБЪЛГАРСКИТЕ САНКЦИИ И ЦЕНИТЕ ДА ПАДНАТ, ДА СИ ВЪРНЕМ ЗЛАТОТО И ДА СИ ПОВИШИМ ДОХОДИТЕ, ЗНАЧИ САМИТЕ НИЕ ИСКАМЕ ДА СМЕ ЗЛЕ. ДА НИ Е ЧЕСТИТО НОВАТА ПРЕДАТЕЛСКА СБИРЩИНА. ПО-ГОЛЯМА ОТ ПРЕДИШНАТА ТАКАВА.

  6. НЕ ЗАБРАВЯЙТЕ, ЧЕ СЪЩИТЕ УЖ НАРОДНИ ХОРА ОТ БСП НЕ ПОДКРЕПИХА ВЪЗРАЖДАНЕ ЗА ОТСТОЯВАНЕ НА ЛЕВА И НЕДОПУСКАНЕ НА ЕВРОТО. НАПРАВЕТЕ СИ СМЕТКА КАКВА ПОДВОДНИЦА СА БСП. А НА НАРОДА АКЪЛЪТ ЩЕ МУ ДОЙДЕ СЛЕД КАТО ВЛЕЗЕ ЕВРОТО И ЦЕНИТЕ ДО ДВЕ-ТРИ ГОДИНИ СЛЕД ТОВ ХВРЪКНАТ 3Х. ТОГАВА И ДА РЕВЕТЕ ТАЯ СИ Е. А КАТО ТРЯБВАШЕ ДА ГЛАСУВАТЕ СПАХТЕ. ППОСЛЕ ЩЕ РЕВЕТЕ И ЩЕ ВИКАТЕ – КОЙ МИ СРА В ГАЩИТЕ.

  7. БЪЛГАРСКА ОВЧА РАЯ ОТ ДНЕС СЕ ПРИГОТВИ ДА ЖИВЕЕШ ИЗ МАЗЕТАТА КАКТО ЖИВЯХА В БРАТСКИ РУСКИ ДОНБАС 8 ГОДИНИ РУСКИТЕ НИ БРАТЯ ОТ ЛЮБОВТА НА ПОРОШЕНКО ЗЕЛЕНСКИ НАТО ЕС И САЩ БЯЛ ДЕН НЯМА ДА ИМА ДО ПОСЛЕДНИЯ БЪЛГАРИН

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *