Внимание, хора! Зад красива външност, дебне нова ОГРОМНА опасност за България! Вижте ШОКИРАЩАТА истина!

Предупреждение за нещо страшно, което дебне, скрито зад, на вид веселите и красиви цветове и шарки, с които са изпъстрени много жилищни блокове в големите градове на България, отправи Йордан Николов, изпълнителен директор на Българската асоциация за изолация в строителството.

С фанфари и голяма медийна и политическа шумотевица, започна преди две години кампанията за саниране на жилищните блокове. На килограм се пръскаха големи лафове от рода на това, как правителството се грижи за хората, как не друг, а сам Борисов, дава милиарди, за да подобри бита на българските граждани. Защото ако не е премиерът да извади от джоба си въпросните милиарди, то „простите“ българи щели да си живеят, хем  на студено, хем в грозните многоетажни сгради.

Но…никой не споменаваше, че тези милиарди не са лични пари на Борисов. Че той ги взема от всеки български гражданин, а ги раздава щедро само на една част от тях. В повечето случаи, на хора, близки до местните гербаджийски командири, или на такива, които са успели да намерят някакви връзки и протекции в герберските общини, с които да отскубнат малко пари и за себе си от държавната баница.

Но ако продължим нататък ще видим, че в почти всички европейски държави, изграждането и санирането на блокове се разрешава само с използването на изолации от негорими материали, които покриват изискванията на категория „А“ за такива материали. Само Испания, Финландия и Италия включват понякога и изолационни материали от категория „Б“.  А ние, както винаги, сме ЕДИНСТВЕНАТА държава на европейския континент, която си позволява да използва за строителство и саниране, изолационни продукти от най-ниския клас „С“.

Ако преведем на разговорен български език, казаното до тук, ще стане ясно, че вместо да вложим качествени материали, ние „кичим“ блоковете си със… стиропор. Най-нискокачественият и най-лесно запалим материал… Който се използва за изолация на жилищни блокове САМО в България . И нашите фирми, одобрени от общински комисии да правят санирането, продължават упорито да използват стиропорът като изолация. Въпреки че един голям блок във Великобритания, изолиран със стиропор, изгоря като факла.

Йордан Николов припомни миналогодишни случаи, когато се е ползвал румънски стиропор за саниране на високи блокове в Бургас и Карлово. Но цялата работа е там, че този стиропор продължава да се внася от Румъния и да се ползва за изолация при санирането в България.

Според изпълнителният директор на Българската асоциация за изолация в строителството, в български лаборатории се правят изпитания на тези  стиропори. Но това, по неговите думи, е все едно да пробваш дали гори нафтата. Лабораториите, продължава той, могат да изкарат каквито им кажат протоколи. Но специалистите в цял свят знаят, че ако се използват материали като стиропорът, те винаги ще са силно пожароопасни, и винаги ще има ужасен риск от пожар при тяхното използване.

Причината за използване на толкова нискокачествени и лесно запалими изолационни материали при санирането,  според изпълнителния директор Николов е, че търговете са така подготвени от чиновниците на правителството „Борисов 3“, че да залагат на ниската цена, което принуждава фирмаджиите да използват изолационни материали, които са отхвърлени вече от държавите в почти цяла Европа.

Шефът на Асоциацията за изолация в строителството споменава и за още един голям риск. Той твърди, че върху направената изолация на жилищните блокове, липсват противопожарни ивици от негорими материали. Според него те са задължителни за всички сгради, които се изолират със стиропор. Но, казва той, масово и на много места не се слагат никакви противопожарни ивици, не само при саниране на старите, но и при строеж на нови жилищни блокове.

Ето как правителството на Борисов в стремежа си, за пореден път да се удари в гърдите, че е направило нещо за гражданите, превръща и новостроящите се, и санираните жилищни блокове в потенциални огнени факли, в които могат да изгорят съвсем невинни хора. Които са се доверили на Борисов. И на ГЕРБ. Така че, внимавайте, когато избирате. Това може да ви струва и живота.

Автор Иво Македонски,   Skandalno.net

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

9 коментара

  1. НАИ МРАЗЕНИЯ ЧОВЕК В БЪЛГАРИЯ ОТ 90 ПРОЦЕНТА БЪЛГАРИ ДНЕС ЗАЯВИ ЧЕ ПРИ ЕВЕНТУАЛНА ВОИНА НИЕ ЩЕ СЕ БИЕМ НА СТРАНАТА НА НАТО СРЕЩУ БРАТСКА РУСИЯ АБЕ БОРИСОВ АБЕ ПРОСТАК С ГОЛЯМА ГЛАВА КОИ СА ТЕЗИ НИЕ ТОВА СИ САМО ТИ КАКАТИ ДЪЩЕРЯ ТИ ВНУКА И КУЧЕТО ТИ ОТКЪДЕ СИ СИГУРЕН ЧЕ ПРИ ЗАПОВЕД ЗА НАПАДЕНИЕ ВОИНИЦИТЕ ДЕЦА НА БЪЛГАРСКИЯ НАРОД НЯМА ДА ЗАСТРЕЛЯТ ОФИЦЕРИТЕ И ЗАЕДНО С ОРЪЖИЕТО ЩЕ ИЗБЯГАТ ПРИ НАШИТЕ БРАТЯ ОСВОБОДИТЕЛИ РУСНАЦИТЕ КОГАТО ГОВОРИШ БЕЗУМИЯ НЕ ЗАБРАВЯИ ЧЕ 95 ПРОЦЕНТА БЪЛГАРИ НЯМА ДА УЧАСТВАТ В ТАЗИ ВОИНА КОИ ПИТА НАРОДА ИСКА ЛИ ЕС И НАТО НИКОИ СЛЕДОВАТЕЛНО ТЕЗИ 95 ПРОЦЕНТА НЕ СА В ЕС И НАТО ДА СЕ Е СЪСТОЯЛ РЕФЕРЕНДУМ НЕ

  2. КЪДЕ Е КОРНЕЛИЯ НИНОВА ОЩЕ ЛИ НЕ И МИНА МОЗЪЧНОТО СЪТРЕСЕНИЕ ОТ КАТАСТРОФАТА СТЕГНИ СЕ КОРНЕЛИЯ БОРИСОВ ПРЕКАЛИ ХВЪРЛЯ НИ С НАТО СРЕЩУ БРАТСКА РУСИЯ РАЗБИРА СЕ ТОИ ПРЪВ ЩЕ СЕ СКРИЕ А БЪЛГАРСКИТЕ ВОИНИЦИ ЩЕ ИЗБЯГАТ С ОРЪЖИЕТО ПРИ НАШИТЕ БРАТУШКИ А НАТОВЦИТЕ ЩЕ БЯГАТ КЪМ АМЕРИКА ТОГАВА ЗА ПРЪВ ПЪТ ОТ 1989 БЪЛГАРСКИЯ НАРОД ЩЕ СЕ ПОЧУВСТВА СВОБОДЕН ТАКАВА ВОИНА ЧЕ ЩЕ СВЪРШИ ЗА 24 ЧАСА ОЗДРАВЯВАИ КОРНЕЛИЯ ТИ СИ ОФИЦЕР ОТ ПЪРВИТЕ РЕДИЦИ СРЕЩУ БОРИСОВ ПОВЕЖДАИ НАРОДА ДА ЗАЩИТИМ БРАТУШКИТЕ ОТ НАТО МИСЛИШ ЛИ ЧЕ РУСИЯ ЩЕ ПРОСТИ И ТОВА ПРЕДАТЕЛСТВО БОРИСОВ ВОДИ БЪЛГАРИЯ КЪМ ГИБЕЛ НЯМА ЛИ КОИ ДА ГРЪМНЕ ТОЗИ МАФИОТ

  3. АМЕРИКАНЦИТЕ НАВСЯКЪДЕ СА ЯЛИ БОИ НЕПОБЕДИМАТА РУСКА АРМИЯ ЩЕ ГИ ИЗДУХА САМО ЗА 5 МИНУТИ НАТО Е МНОГО МНОГО НАЗАТ ОТ ВЕЛИКИТЕ РУСКИ СИЛИ С КОИТО СЕ РАДВАМ И ГОРДЕЯ ДА СА ЖИВИ И ЗДРАВИ БРАТУШКИТЕ И ГОСПОД ДА ГИ ПАЗИ ЗАЩОТО ЗА БРАТСКА РУСИЯ ТАКАВА ВОИНА Е ОТБРАНИТЕЛНА АКО ИЗМРЕМ В ТАКАВА ВОИНА ПОНЕ ЩЕ ПЛАТИМ ГРЕХОВЕТЕ СИ КЪМ БРАТСКИЯ РУСКИ НАРОД НАРОД КОИТО ЗАСТАВА СРЕЩУ ЕДИНСТВЕННАТА СИ НАДЕЖДА ЗАСЛУЖАВА ПОНЕ ДА ПЛАТИ ГРЕХОВЕТЕ СИ

  4. Уважаеми господа инженери , слагането на изолация значи ли саниране ? Според мен саниране включва не само външно изолиране на панелките но и други неща. Така на например подмяна на ел инсталация ,подмяна на в и к инсталация .Да не говорим за презваряване на заварките на панелните блокове , които мисля имат срок на годност 50 год. И сега откъдето и да го погледнеш нов силно горим стиропор,красота ненагледна!

    • ДО SIM_SIM13. ТОВА КОЕТО ВИЕ ПИШЕТЕ Е ВЯРНО НА СТО ПРОЦЕНТА! ТОВА, ЗА КОЕТО СЕ ДАВАТ ЛУДИ ПАРИ(ОТДЕЛЕН ВЪПРОС Е КЪДЕ ОТИВА ОПРЕДЕЛЕНА ЧАСТ ОТ ТЯХ) Е ЧИСТА ТОПЛОИЗОЛАЦИЯ С НАЙ-ДОЛНОПРОБНИЯ ГОРИМ МАТЕРИАЛ. НО ПОНЕЖЕ ЗА МАСТИТИЯ ПОЛИТИК, УПРАВЛЯВАЩ СТРАНАТА НИ, НИЕ ИЛИ ПО–ГОЛЯМА ЧАСТ ОТ НАРОДА СМЕ ОТРАБОТЕН МАТ’РЯЛ, ЗАТОВА НИ СЕ ПОЛАГА ОГНЕОПСЕН МАТ’РЯЛ.

  5. НИКОЙ ИЗРОД ОТ СОФ. ПАРЛАМЕНТ НЕ СПОМЕНАВА ЗА ПОВИШЕНА ЕВРЕЙСКА АКТИВНОСТ ВЪВ УКРАЙНА- А 200 ДЕПУТАТИ на Украинския режим ВЪВ КИЕВСКАТА РАДА СА ЖИДОВЕ МИРИЗЛИВИ ,НАЧЕЛО СЪС ПИНХАС ВАЛЦМАН-ПОТРОШЕНКО ,ЦИЛЯ КАПТЕЛМАН-ТИМОШЕНКО-АРМЕНСКА ЕВРЕЙКА ,ЕТИНЗОН-КЛИЧКО,Д.ЯРОШ- УНГАРСКИ ИВРЕЙ-САДИСТ ! ПОНЕ ЦИГАННА ЦЕЦО Е ДЛЪЖЕН ДА ИНФОРМИРА НАРОДА ЗА ЦИОНСКАТА ОПАСНОСТ ,ДА ГО ШИБАТ МАНАФИТЕ ВЪВ ЦЪРНИЯ ЗАДНИК – – СТАЛИН Е КАЗАЛ – „ЗАД ВСЯКО ПРЕСТЪПЛЕНИЕ ИЛИ ПОДЛОСТ СТОИ ИМЕ , АДРЕС , РАБОТА!

  6. 1000 АМЕРИКАНСКИ ТАНКА ГИ ПРЕКАРАХА ПРЕЗ ЦЯЛА ЕВРОПА ДО РУСКАТА ГРАНИЦА , ЗАЩО? – ХАЗАРСКИЯ ПЕДАЛ СТАНИПИШЕВ УРЕДИ МАЙКА СИ ЗА ПРОФЕСОР ПО ИСТОРИЯ ВЪВ БАН, А ТЯ ,ЕВРЕЙСКАТА КУКУМЯФКА ,НЕ МОЖЕШЕ ПРАВИЛНО ДА ГОВОРИ НА БЪЛГАРСКИ ! ЗАЩО?? Където се изакаш във държавно учреждение , , все на еврейска картуна ще падне говн-то !
    А шибаните педали от ГЕРБ и Каракачанското куче-ВОЕНЕН МИНИСТЪР реват – „РУСИЯ ЛОША “ – КАТО ВДОВИЦА ЗА УЙ , ЗАЩО?? ПО-ИЗДУПЕН ПАРЛАМЕНТ ОТ НАШИЯ ,В София ,със по-тъпи депутати няма на света -бас давам ! Не струват пукнат мангър – МЪРШОЯДИ!
    Накрая,1 генерал , президента Радев ,трябва да им бърше задниците- да ходят в ИСРАЕЛСКОТО ПУСОЛСТВО ДА СЕ ПОДМИВАТ ,КАКТО ЛЮТВИТО – турския Паисий -МЕСТАН ага , се кри при османлиите в СОФИЯ!

  7. Боко Суджука, МАСАЖИСТ на мутрите ,любител на мъдри интервюта със ЖУРНАЛЮХИТЕ ВЪВ БНТ ,БНР И ПО ТИЯ ЖЪЛТИ КАБЕЛАРКИ, И БТV-СОРОСОИДНИТЕ ЦИОНСКО-ЕВРЕЙСКИ ПОЛЮЦИИ – – – HEY SUCKER ,ЛИЗАЧ НА ГЕНЕРАЛСКИ ГЪЗОВЕ , ПАРТИЕН ЧЛЕН НА БКП-ТЕРОРИСТИЧНА ОРГАНИЗАЦИЯ , ЕВРЕЙСКИ ЕКСПЕРИМЕНТ- , КОЙ УБИ МИШО БИРАТА , другарю ботигард ??

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *