Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

СЕНЗАЦИОННИ факти за СЪДБАТА на ПОСЛЕДНИЯ „атлантик“! Или Соломон Паси, който опитваше да се представи за…България! Вижте ТУК!

Има хора, които като че ли са обречени да служат на чужда кауза. Не защото някой или нещо ги принуждават да правят това. А защото те сами се предлагат на поредния Чичко Паричко.

Един от най-ярките представители на цяло едно поколение от нагаждачи, използвачи и Бай Ганьовци, привлечени като пеперуди-еднодневки от силния, но убийствен пламък на парите и властта, е нашият антигерой. Соломон Паси.

Невероятните лупинги, които той направи са достойни за сагата на Форсайтови. Ако се разровим малко в семейната история на това политическо джудже с претенциите за великан и едва ли не титан на борбата със „зловещия“ комунизъм, ще видим, че в това на пръв поглед интелигентно семейство, цари властта на Мамона.

Затова през годините, различните представители на родата Соломонова, са били винаги на предните постове на съответната власт. И разбира се, са извличали съответните облаги. Така например бащата на Соломон Паси, Исак Паси е професор по философия и естетика по времето на социализма. И като такъв, урежда сина си също на научна работа.

Какъв учен е бил самият Соломон, за това историята мълчи, но факт е, че през 1985 г., още ненавършил 29 години, синчето на Исак Паси е вече научен сътрудник в Института по математика и механика към Българска академия на науките.

Но сякаш предусетил, че от научната му кариера няма да излезе нищо, след „избухването“ на „демокрацията“, Соломон Паси се хвърля през глава в политиката. И започват едни скечове и циркови клоунади, достойни само за съжаление и насмешка.

Соломончо като истински „мъдър“ и самонагаждащ се човек, започва да „фучи“ из центъра на София с малко трабантче. Не за друго, а за да се подмаже на новите си господари, като покаже, че при социализма хората живеели бедно.

Това, естествено, е абсолютна манипулация. Хората при социализма в България живееха много по-добре от много „кореняци“ американци, ако отчетем факта, че 80% от американците и сега нямат собствено жилище, нито собствена кола и ако не дай си Боже, фирмата, в която работят ги изхвърли от работа, „гордите“ американци отгърмяват направо при клошарите на улицата. Без пари, без дом, без нищо свое. А в „бедна“ България, хората  имаха много повече собственост, отколкото американските „поданици“ на Цар Долар. Имаха собствен апартамент, собствена кола, собствена вила и т.н. Е това не бяха кадилаци или джипове „Чероки“ четири по четири. Но попитайте хората в САЩ колко от тях могат да си позволят такива неща? Нищожен процент от населението. Всичко останало са наемни работници при някой чорбаджия, именуващ себе си с гръмкото име „бизнесмен“.

После нашият Соломон, за да докаже напълно своята верноподаническа страст към американските си господари,  започна да лее „горещи“ сълзи при приемането на страната ни в НАТО. Само че след като янките натъпкаха държавата ни с военни бази и насочиха ядрените си ракети към Русия, същият този „демократ“ и „Атлантик“ Пасито, както иронично го наричат българите, не проля нито една, дори фалшива сълза за термоядрената смърт, която може да сполети народа и страната ни, при евентуално нападение на САЩ срещу Русия. Защото никой не си въобразява, че струпването на толкова  бази на НАТО , тъпкани с термоядрено оръжие около границите на Русия, е просто, за да се похарчат още пари. Това се прави само с една цел – война с Русия.  Термоядрена война. И ужасна смърт за България, която такива като Пасито натикаха насила в НАТО.

Но понеже нещата започнаха да се преобръщат с главоломна скорост, и българският народ все по-настоятелно иска съюз с Русия и излизане от НАТО и ЕС, семейство Паси пак има свой традиционен за тях отговор на тази променена ситуация. Може бащата Соломон да е „убеден“ атлантик и по-голям соросоид от ходжата, както казваме ние в България, но синът е…комунист. Исак Паси – младши е вече член на БСП, защото искал да  следва пътя на дядо си, професор Исак Паси, който бил привърженик на социалистическите идеи.

Това е семейство Паси. И човек не може да разбере какво точно защитават те?! Някаква кауза или само себе си?!

И днес не е ясно, какви точно са възгледите на Соломон Паси. Защото от една страна той защитава Борисов и Горанов, и ги нарича успешни управленци. А от друга страна твърди, че България може да играе голяма роля в… демократизирането на Северна Корея. Не че Ким Чен Ун е чувал нещо за Пасито. Но наш Соломончо е „мъдър“ и се застрахова за всякакво евентуално развитие или преобръщане на политиката.

Такъв е антигероят на нашето време Соломон Паси. Вечен нагаждач и невзрачен „динозавър“ от една отдавна отминала епоха, когато „световният“ седесариат беше на гребена на вълната и на гребена на властта в България.

Но времето на бързите пари и власт отмина. Сега идва времето на равносметката и поемането на отговорност. За милионите пречупени български съдби. И за мрачния геноцид над народа ни.

Автор Иво Македонски,   Skandalno.net

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

 

2 кометара за СЕНЗАЦИОННИ факти за СЪДБАТА на ПОСЛЕДНИЯ „атлантик“! Или Соломон Паси, който опитваше да се представи за…България! Вижте ТУК!

  1. georgi tarabov Отговор

    13.09.2017 в 5:21

    ЧЕЛ СЪМ 1 КНИГА ,ИЗДАДЕНА ОТ БАЩА МУ- бай ИСАК-КАЗВАМ „ИЗДАДЕНА“ ,защото тя е пълна компилация и кражба на идеи от кого ли не- като почнеш със цитатите на Шопенхауер ,та НИЦШЕ , ТА ГЬОТЕ , ХЕГЕЛ , Фоербах ––който се сетите е цитиран във тая книга на цитатите наречена със философското име – “ За смешното“- другари евреи-не може само със крадене бе ,какви са тия цигански навици , , АЙНЩАЙН-МАЙН ВИ ДАДЕ ЛОШ СЪВЕТ ОТ НЕГОВОТО ПАТЕНТНО БЮРО ,КЪДЕТО ОКРАДЕ ПОАНКАРЕ И БИВШАТА СИ ЖЕНА-ФИЗИК ОТ СЪРБИЯ-ЛЮБИЦА МИЛЕВИЧ май се казваше , която между впрочем му дава идеята са формулата !Кръв акате , , от зор да ви кажат ,че сте много умни! Комплекс ли имате , другари вековни лихвари ?

  2. АЗ СЪМ ЧЕЛ ОТДАВНА КНИГАТА „СМЕШНОТО“ И СЪМ Я ХАРЕСАЛ, А ТЯ БИЛА ЮДЕЙСКА КОМПИЛАЦИЯ, ОТ ГРАБЧОТО ПРОФАН ИТСАК ПАСИ –––––- ЮДЕЙСКА СВИНЯ ЗНАЧИ,……………. ТОЙ Е ДОКЛАДВАЛ ХОРАТА В БЪЛГАРИЯ, СЪБИРАЙКИ ИНФОРМАЦИЯ ОКОЛО ИНТЕЛЕКТУАЛЦИТЕ КАКВО МНЕНИЕ ИМАТ ЗА ПРАЖКАТА ПРОЛЕТ 1968 ГОДИНА И ВЛИЗАНЕТО НА БРАТСКИТЕ ВОЙСКИ ТАМ !–––––– ТАЗИ ЮДЕЙСКА СВИНЯ НИКОГА НЕ Е БИЛА „АКТИВЕН БОРЕЦ СРЕЩУ ФАШИЗМА И КАПИТАЛИЗМА, КАКТО И ВАЛЕРИ ПЕТРОВ“, ТЕ СА ТОГАВАШНИТЕ КЪРТИЦИ ВСЕД ОБЩЕСТВОТО – ДОНОСНИЦИ ! –––– СТЕФАН Д-Р Д ЧОЛАКОВ

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Въведете кода за проверка: *