Истината лъсна: САЩ НИ ГОТВИ КИТАЙСКИ МОДЕЛ! Ще работим Двойно Повече за 3 пъти По-Малко Пари! Виж Тук:

Ако се питате защо ние, българите, живеем зле! Защо въпреки, че влязохме в ЕС и въпреки обществените ни и индивидуални усилия, страната ни продължава да се деиндустриализира и обеднява, а населението й намалява с катастрофални темпове… Ако се питате защо българското образование стигна дъното и вече имаме две генерации неграмотни, незнаещи и откровено глупави българчета, чиято единствена мечта е след средното в България, да емигрират на Запад, където да берат ягоди…

Ако се питате защо въпреки уж огромните пазари, които ни дава членството в ЕС, броя на малките и средни фирми у нас намалява с по 1000 на ден, а предприемачите ги закриват и с ужасни писъци бягат на запад да мият чинии…

Ако се питате защо се случва всичко това, то знайте, че обяснението се изчерпва с едно – единствено изречение: През 2016 г. Китай задмина САЩ по 4 от 6-те главни икономически показателя и вече е първа икономика в света.

Какво значи това?

Значи, че Китай вече е завзел над 60 % от традиционните Западни пазари по света, където пласира индустриалната си и всякаква друга продукция вместо САЩ и ЕС. Продукция, която е с почти същото качество, но на неколкократно по-ниска цена от западната. Китайците могат да си го позволят, защото плащат 5 пъти по-ниски заплати на работниците си.

Проблемът в този сблъсък е, че двата основни икономически конкурента са като скачени съдове и възходът на Китай събаря БВП и благоденствието на Западната цивилизация.

Няма как обаче милиардерите – собственици на световни консорциуми и мултинационални компании от Вашингтон и Брюксел да се оставят Китай да ги превърне в бедняци. Събрали се, обсъдили положението… И им станало ясно, че ако не свалят драстично заплатите на западните си работници и служители, няма как да произведат стоки на ниски цени, които да се конкурират с китайските. Казано с други думи – за да се противопоставят на Китай- САЩ, ЕС, Япония и Южна Корея трябва драстично да смъкнат стандарта на живот на своите граждани.

А как да го постигнат по мирен път, след като 70 години втълпяваха на гражданите си, че са богоизбрани и в подкрепа на това им гарантираха охолен живот?!? А го правеха, понеже до 90-та година нямаха никаква конкуренция в бизнеса си да заливат страните от целия аграрен Трети свят (4.5 млрд. души) с индустриалната си продукция. Но след тази пределна 1990-та година, т. нар. Трети свят скочи да произвежда… И на западняците им се стъжни.

И как да накараш сега същите тия западни работници да започнат да работят за много по-малко пари, без да предизвикаш кървави социални революции? Западните мултимилиардери и олигарси помислиха и за това. И изработиха система от механизми, с които постепенно и безкръвно да постигнат целите си. Така те измислиха неолибералната идеология, която да доведе до разпада на традиционните западни държави, като на тяхно място посади глобализъм: население от гладни маргинализирани работници без род и родина, които да потърсят препитание в огромните им наднационални компании.

Във всяка от васалните на САЩ държави те инфилтрираха вериги от НПО-фондации, чиято роля е да разбиват системите на държавността и обществата. Това се извършва както на законово, така и на културно и образователно ниво.

За да си опекат съвсем работата, същите тия мултимилиардери от Вашингтон и Брюксел създадоха и мигрантска вълна, която умело насочиха към държавите от ЕС. С надеждата арабските мигранти да смъкнат допълнително цената на наемния труд в съответните държави.

И тук идва съществения момент: В Западна Европа и САЩ освен огромни мултинационални компании, има и огромен брой (десетки милиони) малки и средно големи фирми: Дребни и средни предприемачи, които не изнасят продукция извън западните страни, в които работят. Тях китайската икономическа заплаха не ги засяга пряко, защото продават стоките и услугите си само на територията на ЕС или пък на САЩ, където местното население, заради инерционни финансови процеси, все още разполага с доста пари за харчене. Тоест- този дребен и среден бизнес мултимилиардерите трудно могат да го убедят да участва в световния им заговор за ново Западно икономическо господство. А и дребният и среден бизнес е гръбнакът на западната средната класа. Гръбнак, който трябва да бъде пречупен, за да се осъществи глобалният план за обедняване на работниците и хвърлянето им в директна икономическа битка с Китай.

Затова не е никак случайно, че още през 2010 г. след идването на глобалистите от ГЕРБ на власт в България, 100 хил. родни фирми бяха закрити, а 15 хил. фалираха. През последните две години (2016 и 2017 г.) пък сме свидетели на безпрецедентни по своята масовост, кожодерство и жестока прецизност хайки на НАП (Националната агенция, която събира приходите от бизнеса). За никого не е тайна, че ГЕРБ действат по Западна неолиберална поръчка. А поръчката е дребният и среден бизнес в България да бъде смазан и да изчезне. Същото е поръчано и се случва в целия Европейски съюз, и в САЩ, и в Япония… Защото този дребен и среден, независим от нищо и никого бизнес, пречи на мултинационалните компании да свалят изкуствено доходите на населението и да го вкарат във фабриките си – да работи за дребни стотинки.

Да, уважаеми читателю, крайната цел на мултинационалната западна олигархия е: накрая, подгонени от глада, всички да влезем в наднационалните им консорциуми от фабрики и заводи, където да работим за жълти стотинки – досущ както е сега в Китай.

Вашингтон и Брюксел ни готвят ново робство. Защото неоварварството е единственият възможен строй, при който сега западният олигархизъм може да оцелее под напора на Китайската икономическа инвазия и да задържи в ръцете си поне част от планетата, която доскоро вярваше, че му принадлежи по право.

Точно с тази цел днес веригите от американски НПО-та по целия свят умишлено разбиват образователните системи. Целта е бъдещите поколения да са необразовани. Защото само безпросветния човек няма претенции към качеството си на живот. Skandalno.net

Автор: Пею Благов, Skandalno.net

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

8 коментара

  1. СПАСЕНИЕТО НА БЪЛГАРИЯ Е НАИ БЪРЗО ИЗЛИЗАНЕ ОТ ЕС И НАТО ПРЕЗИДЕНТСКА РЕПУБЛИКА ЧЕСТНАТА СОБСТВЕНОСТ ДА СТАНЕ ДЪРЖАВНА ДА СЕ ИЗЛЕЗА НА РУСКИЯ ПАЗАР БРАТУШКИТЕ ЩЕ НИ ПОМОГНАТ КАКТО ВИНАГИ ДА СИ ОПРАВИМ ИКОНОМИКАТА И СЕЛСКОТО СТОПАНСТВО БЪЛГАРИЯ Е АГРАРНА СТРАНА СЛЕД 9 СЕПТЕМВРИ 1944 СА ЗАПОЧНАЛИ ПЪРВО СЪС НАЦИОНАЛИЗАЦИЯ НА ЗЕМЯТА И ПОСЛЕ СА СЕ ПОЯВИЛИ ЗАВОДИТЕ НЕ ЗАБРАБЯИТЕ ВСИЧКО Е СТАНАЛО С ПОМОЩА НА БРАТСКА РУСИЯ СИГУРНА СЪМ ЧЕ 90 ПРОЦЕНТА ОТ НАРОДА ГО ЖЕЛАЕ НИЕ СМЕ МАЛКА ДЪРЖАВА ЗА ДА НЕ СМЕ ВЕЧНИ РОБИ ТОВА Е ЕДИНСТВЕННИЯ ПЪТ КЪМ СВОБОДАТА НИ

  2. И ЗАЕДНО С ТОВА РОБСТВО ДВОИНО ПОВЕЧЕ РАБОТА ЗА ТРОИНО ПО МАЛКО ПАРИ ЩЕ ПЛАЩАМЕ И НА БОИКО ЗАЕМИТЕ 30 МИЛИАРДА С ЛИХВИТЕ КОИТО НАРОДА НЕ РАЗБРА КЪДЕ ОТИДОХА РОБСТВО В РОДИНАТА РОБСТВО И В ЧУЖБИНА САМО НАИ БЪРЗО БЯГСТВО ОТ ЕС И НАТО Е СПАСЕНИЕ ЗА НАС

  3. Социализмът е латентна форма на капитализма! Не съм го открил аз, но напълно го споделям! В Китай капиталисти са самите комунисти – те прибират печалбата в своя джоб, но от кумова срама дават и по малко на робите си. Китай също е капиталистическа държава, въпреки че се управлява от комунистическа партия… Там всеки, който дръзне да критикува Партията, става политически затворник, без никакви права. Няма свобода на словото, религиите се преследват, въобще се случва всичко, което ставаше в България преди 1989-та като репресии.

    Има и втори вариант – в Китай да избухне Революция и китайците да строшат оковите си. Оттук има два пътя пред тях – единият е да станат като нас прошляци и да берат ягоди, да мият чинии и клозети на Запад, а другият – да започнат да строят социализъм в Китай и да затворят пазара си за повдигане своя стандарт на живот. При все че работят като луди, те живеят страшно мизерно – преди време четох една новина, в което се разказваше в какви маломерни жилища живеят китайците и направо ме хвана клаустрофобия като гледах видеото.

    • Събитията на площада Тянанмън преди над 25 години бяха опит на студентите в Пекин да свалят гнилия комунистически строй в Китай. Но партийните функционери знаеха съдбата си – изгнание или бесилка, затова пратиха армията срещу протестиращите. В Китай са забранени всякакви съдружия и практически никой не може да направи някаква група от хора, на които да влияе по някакъв начин. Това право е изключително на ръководещата партия. Затова комунистите не обичат масоните например и забраняват тяхната дейност. Китай е един голям концлагер, в който само партийците имат определени права, а останалите – почти никакви.

      • До Vasquez

        Ти хубаво обясняваш за Тянънмън и китайския концлагер. В статията пише, че САЩ иска като тях да ни прави. Някакъв коментар имаш ли по въпроса?!

  4. Вчера гледах един стар американски филм в Ютуб – „Гранична линия“ /1980 г./. Разказваше се за организирано от едрия капитал в САЩ вкарване на мексикански нископлатени работници, които да робуват на американците като работят за жълти стотинки. Филмът разказваше за събитията през 1979 г. – по 1 милион залавяли граничните полицаи на САЩ и връщали в Мексико, а 2 милиона годишно влизали незаконно в САЩ. Ръководещият нелегалният канал за мексиканци се пошегува, че те осигуряват бъдеще на мексиканците, а крупният капиталист му каза, че те нямат бъдеще в САЩ… И наистина дадоха една група, която живееше като кучета в една плантация, по-зле от в чичо Томовата колиба, защото това не беше колиба, а от едни картони навеси, работеха във фермата за хляба чер и бяха некъпани, непрани, опърпани, баш като някакви неандерталци със страшни физиономии… Та накрая имаше съдебен процес и осъдиха фермера за наемане на чуждестранни работници нелегално на 2.5 години затвор, а крупният капиталист беше оправдан поради ЛИПСА НА ДОКАЗАТЕЛСТВА, при все че граничните полицаи хванаха 2 000 мексиканци наведнъж и разкриха целия канал…

    КАПИТАЛИСТИТЕ ИМАТ СВОИ ИНТЕРЕСИ, КОИТО НЕ СЪВПАДАТ С ИНТЕРЕСИТЕ НА АМЕРИКАНСКИЯ НАРОД! ДО АМЕРИКАНСКИЯ НАРОД ДА СЛОЖИМ И БЪЛГАРСКИЯ НАРОД, ДА СЛОЖИМ И КИТАЙСКИЯ НАРОД, ДА СЛОЖИМ ВСИЧКИ НАРОДИ НА ТАЗИ ЗЕМЯ!

  5. КАК изглежда анексията на САЩ във ИСТ. ЕВРОПА – ИДВАТ МИРИКАНЦИТЕ ,И НА НАШ ТЕРЕН ШИБАТ ВЪВ УШИТЕ НАШИТЕ ПОЛИТИЦИ , , А ТЕ МЪЛЧАТ КАТО ДЪРТИ КУРВИ!
    БЪЛГАРСКИТЕ ДЕПУТАТИ СЪС СВАЛЕНИ ГАЩИ И ИЗДУПЕНИ ,НИ ПРОДАВАТ ЗА ЖЪЛТИ МАНГЪРИ,от страх за спестяванията си на ЗАПАД ,от крадените ЕВРО-ЗАЕМИ И СУБСИДИИ !
    Да идват братушките , със атомните централи и тръбите за ГАЗ – -ДА ЖИВНЕ НАРОДА ,ЧЕ С ТИЯ ПЕНСИИ по 80 -90 евро , , , 170-180лв – си е чист ЕВРО-ГЕНОЦИД!
    Пенсионния фонд е отдавна ограбен от ГЕРБ ,И НЕГОВИЯ ГАУЛАЙТЕР- БУХАЛКАДЖИЯ-агент БУДА, БУДАЛАТА БОЙКО ,ЛИЗАЧА НА АМЕРИКАНСКИ СПАРЕНИ ТОПКИ ОТ ЦЕНТРАЛАТА НА ЦРУ-то в СОФИЯ !

  6. …..всеки говори и пише за стандарт на живот, за цени и доходи, но някой бил ли е под ботуша на западната „демокрация“. Е, аз съм все още! Докога ще издържа не зная! На 63 съм! Работих 7 години на престъпник-частник! Сега съм безработен(не помоя вина,а защото фирмата се изнесе в Тюрингия)Вече не получавам обещетение за безработица и преживявам от мижавите спестявания. Всеки божи ден търся работа и все отказ.. Защо? Защото съм бил пред пенсия?????? а само квартирата ми от 22 кв.метра струва 650 Евро. Една карта за гр. транспорт е 90 Евро за месец. И така са по-голямата част от трудовият народ! Питам колега защо не иска да работи… Отговора му беше в писмен вид и съм запазил листчето: Получавам 1600 – Нето
    от тях 620 – такса за детска градина
    и ми остават -20 – е как да работя????
    …та такива ми ти работи по прехваленият западен свят…. Лъжа, грабеж и измамни надежди….
    Сънародници, помнете думите на врял и кипял… ПО – ДОБЪР,СПОКОЕН И ОСИГУРЕН ЖИВОТ от живота в Родината няма !!!!!!

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *