Властите в Донецк: 10 хил. украински войници в Бахмут са Обкръжени! Изборът им е да се Предадат или да Умрат!

„Град Бахмут e в оперативно обкръжение“. Това заяви в ефира на руската държавна телевизия Ян Гагин, съветник на ръководителя на Донецката народна република. Ян Гагин увери, че руската армия контролира всички подстъпи към града:

„Всички пътища са под наш контрол. Да се доставят боеприпаси или подкрепления е много трудно и крайно опасно. Не мисля, че ВСУ биха рискували да го направят“.

Ян Гагин, съветник на държавния глава на ДНР Денис Пушилин

По думите му в града в момента се намират около 10 000 украински войници, като загубите им на жива сила достигат до 500 души на ден. Той прогнозира, че ако украинците се опитат да се измъкнат от обкръжението, ще понесат още по-големи загуби. „Тези 10 хиляди украински военнослужещи са изправени пред избор да се предадат или да загинат“, заяви още Ян Гагин. Според него в боевете за Соледар и Бахмут украинската армия е изразходвала огромни ресурси и няма потенциал да организира контранастъпление където и да е по фронтовата линия:

„Считам, че в момента украинските въоръжен сили не могат да предприемат сериозно контранастъпление на нито един от участъците на фронта“, завърши той.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

един коментар

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *