Шок! 200 цивилни загинаха от мощна бомба в Донецк

Украйна бомбаМощна бомба, избухнала в химически завод в Донецк, е разтърсила целия град тази нощ.

Част от сградите наблизо са рухнали, а под руините за загинали 200 души от цивилното население, съобщават местни източници.

„Нашият девететажен блок се тресеше като кутия от картон. Стени, врати, прозорци си блъскаха и вибрираха. От крановете потече вода, мебелите падаха. Беше по-страшно от земетресение. Взриви се нещо голямо и невиждано досега.

 Това разказва жителката на Донецк Анастасия. Много хора  в момента на взрива видяли огромно огнено зарево над града, във вид на кълбо и  ужасено си помислили, че е гръмнала  атомна бомба. „Виждаше се гигантска гъба от пламъци в района на железопътната гара, хората говорят,  че се е взривил някакъв склад с боеприпаси“, споделя пред агенция УНИАН местният жител Денис. Взривната вълна буквално обиколила целия град избила стъклата от прозорците на много от сградите, а по-малки постройки в близост рухнали.

Засега няма официално потвърждение от страна на Киев, нито пък от властите на ДНР на разпространеното твърдение на лидера на „Десен сектор“ Дмитрий Ярош, че от  взрива има над  200 загинали.

В момента пожарът е локализиран. Няма заплаха от замърсяване на въздуха от вредни химически вещества. Най-вероятно Донецкият химически завод, който в момента се занимава с производство и утилизация на различни боеприпаси, е бил уцелен с едрокалибрен артилерийски снаряд“,  предава Донецката информационна агенция.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *