Владислав Шуригин: Западът е Стъписан! В момента САЩ и НАТО Преразглеждат Плана си за „Зануляване“ на Русия!

Наскоро имах дълъг разговор с приятел, който се премести в Съединените щати, но се върна за кратко в Москва по семейни причини. Неусетно разговорът ни премина към западния план за война срещу Русия или по-скоро към големия западен план за „зануляване“ на Русия. Моят приятел се занимава с финансови анализи в областта на американския военно-промишлен комплекс и ми беше интересно мнението му:

„Администрацията във Вашингтон със сигурност няма планове за пълна военна победа над Русия. Всички разбират, че такова начинание е непостижимо и си дават сметка как може да завърши. Руският ядрен арсенал е „стоп сигнал“, който никой все още не е измислил как да заобиколи“, заяви той.

„В допълнение, анилизът показва, че след един хипотетичен военен колапс на Русия и нейното разчленяване, наличният у нея ядрен арсенал ще изтече по цялата планета, а на част от територията й ще се обособи радикална териториална руска единица с огромен реваншистки комплекс, в който използването на ядрени оръжия вече ще е въпрос от типа: „да умрем с чест“, добави още приятелят.

„Затова, започвайки война срещу Русия през февруари миналата година, Пентагонът и ЦРУ извадиха от архивите си операцията „Пустинна буря“ и последвалото санкционно удушаване на режима на Саддам – план, който се стори на администрацията на Байдън най-близък и правилен за прилагане към Русия в сегашната ситуация“, заключи той.

(Нека ви напомня, че през 1990 г. Ирак и неговият лидер Саддам Хюсеин бяха най-могъщата и влиятелна държава в Близкия изток, диктуваща ситуацията в района на Персийския залив. В същото време Саддам се държеше независимо от САЩ и се опитваше да им оказва натиск, плашейки ги, че ще повиши цените на петрола)

Саддам всъщност беше примамен да влезе в Кувейт (бивша провинция на Ирак). САЩ му изпратиха сигнал по дипломатически канали, че няма да се намесват в „обединението“ на Ирак с Кувейт. Но веднага след като Ирак изпрати войски в Кувейт, САЩ и западните му партньори нреснаха, че това е агресия, окупация… и Ирак получи ултиматум срещу действията си. Веднага бяха наложени строги санкции и започна подготовката за военна операция, наречена „Пустинна буря“, по време на която иракската военна групировка в Кувейт беше победена за четиридесет и един дни, Ирак беше принуден да изтегли войските си и да поиска мир.

Тогава Съединените щати и техните съюзници не нахлуха в Ирак и не свалиха Хюсеин от власт, но въведоха режим на най-строги санкции, който през следващите десет години изчерпа военния и икономически потенциал на иначе богатия Ирак до ниво, което позволи на американците да окупират страната по време на следващата война (Операция „Шок и ужас“), сваляне и унищожаване на Хюсеин.“

И сега по отношение на Русия САЩ и западните им васали решиха да приложат същата тактика:

– Да принудят Русия да признае, че не може да постигне военна победа в Украйна.

– Да принудят Русия да влезе в мирни преговори изцяло по западните условия.

– Да принудят Русия да изтегли войските си от териториите, които присъедини.

За целта е необходимо да се предостави максимална военна, военно-техническа и финансова помощ на Украйна, да се подкрепи Киев по всякакъв начин с логистика, разузнавателна информация и обучение на военен персонал, осигурявайки превъзходството на въоръжените сили на Украйна над руските армия, но без пряка намеса във войната от страна на самите САЩ и техните съюзници в НАТО.

Едновременно с военния компонент да се въведе режим на пълна икономическа и политическа изолация на Русия. Вследствие на тези мерки, според авторите на плана, в Русия би следвало да се разрази политическа криза с последваща смяна на режима.

А ако въпреки това руското население продължи да подкрепя властта на Путин, то Западът ще въведе нови, още по-крути санкции, а все по-нарастващата изолация ще изтощи Русия и ще я изхвърли от кулоарите на световната политическа система, превръщайки я в маргинална, грохнала, треторазрядна сила за следващите 25-30 години.

Днес, почти година след активирането на този план обаче, могат да се направят няколко извода:

– Въпреки огромната военно-техническа, разузнавателна и финансова подкрепа към Украйна, САЩ/НАТО не успяха да постигнат стратегическо превъзходство над въоръжените сили на Руската федерация. Военният успех на ВСУ от септември не може да бъде развит.

Сега Съединените щати се опитват да подготвят въоръжените сили на Украйна за пролетна настъпателна кампания, доколкото въобще е възможно това с оглед на огромните загуби в жива сила на украинската армия, надявайки се да увеличат усилията за постигане на повратна точка в конфликта в полза на марионетката си Киев.

– Съединените щати подцениха военните възможности на Русия, способността й бързо да възстанови и мобилизира своята отбранителна индустрия и да проведе широкомащабна мобилизация, довеждайки армията си до ниво, което изключва „бърз“ вариант за нанасяне на военно поражение, на каквото всъщност разчитаха САЩ.

– Санкционният режим на Запада срещу Русия и опитите им да я изолират на международно ниво също не дадоха желания ефект, тъй като тези санкции не станаха универсални (приети от всички развити страни), а индустриалният потенциал на Русия е несъизмеримо по-мощен от този на Ирак, който нямаше как да преодолее санкциите, защото беше напълно зависим от външни доставки на суровини и компоненти.

Русия на практика не отстъпи под безпрецедентните десет пакета западни санкции и сега постепенно възвръща загубите си от началото на миналата година, като показва растеж в редица икономически области. Буквално за няколко месеца взривно развитие претърпя и военно-промишления комплекс, нулирайки ефекта от огромните доставки на западно оръжие за Украйна.

— Няма предпоставки за развитие на политическа криза в Русия. Напротив, населението на Русия се мобилизира и консолидира около политическото ръководство на страната и воюващата армия.

Всичко това всъщност зачерква напълно западните планове за справяне с Русия по „иракския“ вариант, въпреки че сегашната американска администрация, която стартира този план, все още не е готова да приеме тази реалност и е на път да максимизира ставките – да вдигне залозите като ескалира конфликта, просто нямайки друг план под ръка. А това означава, че през следващите три-четири месеца войната ще достигне максимално напрежение и ожесточение.

С голяма степен на вероятност всички основни битки на тази война ще се състоят преди есента и ако Съединените щати и контролираните от тях въоръжени сили на Украйна не успеят да постигнат военен обрат в своя полза, можем да очакваме Западът да премине към План-Б: търсене на дипломатически изход, преговори с Русия за мир и фиксиране/признаване на териториалните резултатите от последната година и половина от войната.

По време на тези преговори Съединените щати едва ли ще преговарят за траен мир. По-скоро ще тикат нещата към запазване на несигурността и неизвестността на крайния изход от войната по модела на изхода от Корейската война, отлагайки решаването на украинския проблем за неопределено бъдеще. Тоест – Не траен мир, а временно примирие.

Автор: Владислав Шуригин

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

24 коментара

  1. НАТО ЕС САЩ СОРОС ВЪН ОТ ЕВРОПА ДАЛЕЧ ОТ СВЯТА БРАТСКА РУСИЯ ДО ГРАНИЦИТЕ НА 1997

    • Хубаво, но е трудно за прогониш някой с шамански заклинания. Иска се смелост и реки от кръв. оФчиците и робите обаче проливат кръвта си само в кланицата, когато господарите им ги заведат.

  2. Някой силно надценява умствените възможности на американската върхушка. Идеята да ползват втори път една и съща стратегия, особено за война, не е много умна. Как ли си гризат карантиите за това, че изпуснаха момента, когато Боря беше главен шоумен в Русия. Вероятно са се досещали, че „здравите сили“ няма да оставят ядреният арсенал и пак ще се стигне до Армагедон. Големите грешки и в политиката и в стратегията са, че хората мерят противниците си по себе си.

    • То и аз ги надценявах, но заробиха народа и родината ми. Избиха и прогониха 5 млн. българи и като гледам само част от арабите и руснаците се оказаха достатъчно умни и смели да им се противопоставят на простотията и геноцида. Ние тъй като сме прекалено умни решихме да им станем роби!

      • Никой не ни е нападнал, никой окупатор не е прилагал планове. Заложиха на алчност и индивидуализъм и получиха превишаващ очакванията си резултат. Ябълката изгни от вътре, от самото ядро. Ето един пример: Земята, вечната, плодородна българска земя се продава 1000 – 1500 лева за декар, а пресованият картон – ламинат, за 36000 лева, за същият размер 24-36 пъти по-скъпо. Защо? Защото на българите земя не им трябва, трябва им ламинат и я продават за да го получат. Кой да спаси България?

      • Така, така никой не ни окупира, а ние сами се продаваме …… Няма МВФ, няма ООН, няма ЕЦБ, …. няма условия за завладяване на образование и медии…… аби нищо няма ние просто сме продажници. Типични мантри за сорсоид. Вие сте си виновни и е неизбежно да бъдете унищожени….

      • Това е глупав спор, особено като е ясно, че за тебе и другите хунвейбини, приемливи доводи няма, а присъдата е една, соросоид. Все пак всички изброени организации са поканени или сами сме поискали членство в тях. Чужд министър до сега не сме имали, даже на образованието. Кой е виновен, Горбачов или Рейгън, а? Младите хора да не ги ловят с ласо и да ги пращат роби в „стара“ Европа? Защо ходят да учат там, като нивото е по-ниско, цената е по-висока и езикът не е роден? Родителите им ги карат, не ООН, МВФ и ЕЦБ! За избора точно на тези организации, специални поздрави!

      • Няма как да има спор, с хора които не осъзнават или откровено лъжат с цел избиването на българите и превръщането на България в турция. Имал доводи имаш само бръмбари в главата или си просто един антибългарин и лъжец. Никой не ги е канил примерно МВФ, след като ни спретнаха хуперинфлация със твоя бог-сорос, а направо си казаха, че или ще управляват образованието и външната ни политика или заеми няма да видим…… ЗА всяко тяхно действие си има факти и документи, които умело или поради простотия се пропускат от троловете и сорсоидите-антибългари. Затова такива като теб, които умишлено пренаписват истината и крият факти, трябва да бъдат избивани по особено жесток начин, за нанесени огромни щети на българският народ и България.

  3. Всички държави са окупирани след Перестройката на Горбачов и са контролирани тотално, всъщност дълго време се чудих и рових защо в България някои политици се държат като с колонизатори с населението, оказа се, че такава е въведената система и към всички останали държави в по-голяма или по-малка степен, всички, без изключение, въвели са една агресивна,разрушителна,колониално-грабителска и престъпна система на управление, за да се поддържа тази агресивна система, са необходими много средства и хора, но и са направили така, че да не можете да я смените, вие си мислите, че слагате нови упраляващи, но те са същите, дори без да осъзнават те самите това. И не е пролема в господството, а в агресията и липсата на градеж и добър живот за бъдещите поколения, поставят се и изкуствени разделителни линии.

    • Задайте си един въпрос, ако хората са били убедени, че тяхната система е най-добрата, как може един човек да я промени? За да се случи това трябва да има несъвършенства, слабости, пукнатини. Имаше ли нашата система такива? Кои първи я предадоха? Тези, които обясняваха на другите от какво да се откажем, за да я построим. Кой ни е окупирал? Алчността, материализмът, стандартните човешки мераци.

      • Иване, Иванееее – чист соросоид си. FuckEU те разкри. Нямаш в какво повече да ни убеждаваш. Доста си интелигентен и пукнатините страшно ти личат. „Сами сте си виновни“ е мега малоумна мантра. Виж как се колонизират държави, бе. Ти още малко ще изкараш, че никога не е имало колониализъм, няма колонизатори и колонизирани. С две думи- сами сме си виновни. Ходи да спиш.

      • Извинявай Василе, аз конкистадор не съм бил, от къде да знам как се колонизират държави? Да търсиш причината извън себе си, е най-голямата грешка в живота, изобщо. Така никога няма да победиш лошите. Това естествено не съм го измислил аз. Цяла наука има която се занимава с тези проблеми и със зависимостите, които създават. Кой ти взе заводите, кой те накара да продадеш земята, кой ти смени парите, на които пишеше „ОБЕЗПЕЧЕНИ СЪС ЗЛАТО И ВСИЧКИ АКТИВИ НА БАНКАТА“ и бяха истинска банкнота? Системата беше ОРГАНИЗИРАНО взривена от вътре. След това понятието „чужд инвеститор“ се издигна в култ и „свежите пари“ ни докараха до това, което сме днес.

      • Ти говориш така, все едно че тези погроми са се случили само в България. В цяла Източна Европа се случи това, в цяла Африка, Латинска Америка, в две трети от Азия… По твоята логика населението на всички тези държави са алчни боклуци, които сами са си виновни, че САЩ и Запада са ги унищожили. И щом не коментираш колониализма „щот не си присъствал там“, тогава не коментирай нито едно историческо събитие… „щот не си присъствал и не знаеш“. Ясно, не разпознаваш колониализма – миналия и днешния. Ти падаш от Марс, бе. Простичко е – глобалистче си – от тези на Ристювците и Кирчовците.

      • Какви погроми? Това е империализъм или глобализъм, висшата форма на капитализъм, която е проникнала там където са ѝ отворили вратата. Принципите са описани от Маркс и е малко странно 45 години да ги учиш и на края, да не можеш да го познаеш. Вълци живееха оттатък стената и преди, но ние не ги бяхме виждали на живо, имаше стена. Стената не я събориха те, съборихме я ние, защото тук имаше хора, които искат при тях, а не обратното. Не, вие си вярвайте в лошите извънземни, командвани от Сорос, така е по-лесно, но така проблемът остава.

      • Не може да не и отвориш врата бе, мисловен запартък. Жан Виденов реши да я затвори и виж какво му се случи. Не българите искаха да ходят в сатаниските им държави, а те разрушиха България, за да откраднат младите българчета. За сатанистите ние сме просто ресурс, но манипулатори и дебили вярващи в „демокрацията“ и ценностите на серийни убийци, като теб се опитват със заучени мантри да ни втълпят обратното.

      • Виж, така като го обясни, ме съгласи. И аз бях сред тези, които скачаха от радост, когато падна стената – признавам, че съм бил наивен. Само че това не е причина сега да не правим нищо. А ти, с твоите приказки за това как сами сме си виновни, обезсърчаваш хората в днешната им битка със злото.

      • Фъки, виж Васил ме разбра, но ти братче си безнадежден. За всичко са виновни други, той, херувимът бял, си стоял мирно и тихо, а те злите демони му разбили къщичката и го ограбили… ТЕ бяха в Политбюро, Окръжните съвети на Партията, Окръжните съвети на Комсомола и във всички знайни и незнайни места, от където се виждаше през Стената. Жан Виденов беше жертва, като при смяна на религията. Ти кога стана от комунист, християнин? Едното е строго материалистка религия с няколко пророци, а другото монотеистична, това е голяма крачка, дали напред или назад, зависи от коя страна я гледаш. ТАМ зад стената също са „християни“, кръстят се различно , но инак вярват в Неговото учение.

      • Казвал съм, че лявата идея не ми е чужда и че комунизма е милиони пъти по-добра система от настоящият либерал-фашизъм, но не си спомням да съм казвал, че съм комунист. Напротив, от дете съм възпитаван от царски офицер и съм монархист, за което съм си потил през „комунизма“. Тук изключвам мадридският шмекер като монарх, да не кажеш сега че нещо общо имам с подобни антибългарски мижитурки.

        Колкото и да се правиш на луд, че не разбираш какво те питат или какви факти ти сочат, това е положението. Нито радващия се Васил, нито аз, нито някой друг нормален българин е виновен, че за ни сложили веригите, най-малкото защото не сме гласували за влизане в джендърхалифат или терористични организации като натУ-то.
        Продължавай да си говориш, не ми пречиш, просто ме е яд че все още име слепци сред народа ми, които се връзват на антибългарската паплач, към която те причиславам.

      • Страшното не е незнанието, а илюзията за познание! Тогава си опасен за народа си!

  4. Няма монархист без монарх. Или признаваш „царчето“ и наследниците му или не си монархист. В монархията няма избор има наследственост.

    • Така е всеки с промит мозък от кравари, трябва да си мисли, че може да определя правилата, задълженията и правата на българите. :)

      Ако българчетата от първи клас се учат на патриотизъм и любов към България, да знаят и да се гордеят с българската история и постижение, с това че сме субект на цивилизация и когато ние сме имали държава, тези на които се кланят повечето в момента, са живели в землянки под земята като глисти, може би положението няма да е такова.

    • Иване, аз те разбрах, но явно ти не ме разбра – не е продуктивно да обвиняваш хората за това, че търсят развитие и справедливост. Хайде да го кажем така – когато е възникнала римската империя, тя е била много продуктивна, а накрая- в продължение на няколко века се изражда. Ако ти бе живял през всичките тия векове на съществуването на империята, щеше да кажеш- аз нали ви казах, ама вие от алчност приехте да станете поданици на империята. да де ама системите се променят, през различни етапи минават. а колкото до комунизъм и християнство- айде да не влизаме в подробности. и двете философски системи търсят справедливостта и постигане на хармонията, при това в много аспекти се припокриват. комунизма затова отрича религията, защото в много аспекти тя му е конкурент. така че аз не виждам противоречие в това да си едновременно и комунист, и християнин. човека е много повече от всички философски системи, които се опитват да го обяснят.

    • Проблемът ти е, че с тия твои писаници самоцелно се опитваш да покажеш интелектуално превъзходство. Аз в написаните от теб неща не виждам мисъл за обикновения човек. Или, викаш, като са прости и не умеят да правят избор, дай да мрат, проблемът си е в тях. По-важно е да се напише какво да се прави, да се дефинира врагът, за да се реши текущият проблем. А ти с твоя екзистенциализъм- „проблемът е в самия човек, погледнете в душите си“. плоско. хората няма да спрат да грешат и политическите системи няма да спрат да деградират от добро към лошо. затова и периодично в човешката история идват моменти, когато тотално сменяме системата.

  5. Ако проблемът е в овчарите, не се решава с нищо, свързано с овцете. Аз обаче не смятам множеството българи за овце, а по-скоро за кибици. Стоят от страни и чакат решение или търсят място, където някой вече е намерил решението.

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *