Кремъл: Ако Западът достави на Киев тежки танкове, това ще се отрази много зле на Украйна

Ако на предстоящата среща между министрите на отбраната на западни държави в авиобазата на САЩ „Рамщайн“ в Германия бъде взето решение да се доставят на Киев тежки танкове, последиците за Украйна ще бъдат „със знак минус“. Това заяви днес говорителят на Кремъл Дмитрий Песков, информира ТАСС.

Екипажът на тежък танк „Леопард 2 А7V“ на Бундесвера си почива по време на маневри в Германия.

„Последиците ще бъдат със знак минус, това е еднозначно. Неведнъж сме казвали, че подобни западни доставки няма да променят с нищо хода на военните действия, но ще създадат допълнителни проблеми на Украйна и украинския народ“, заяви днес прессекретарят на руския президент Владимир Путин Дмитрий Песков, цитиран от ТАСС.

Конфликтът в Украйна се развива по възходяща спирала, а страните от НАТО нагазват в него все по-надълбоко. Участието им от косвено в началото, с времето става все по- пряко, каза Песков.

Той прикани Германия, Франция и Украйна „да се разкаят за своя цинизъм през последните осем години“, когато по думите му тези страни най-нагло и безнравствено „са си играли на „тука има – тука няма“ с Минските споразумения“. „Западът трябва да вземе под внимание опасенията на Русия за нейната сигурност“, каза Песков, запитан какво трябва да се случи, за да спре по-нататъшната ескалация на конфликта в Украйна.

Изминалите две години от управлението на Джо Байдън в САЩ бяха крайно лоши за двустранните ни отношения, които в момента вероятно в най-ниската си точка в историята, отбеляза говорителят на Кремъл. Москва не храни надежди за подобряване на отношенията с Вашингтон в обозримо бъдеще, добави той.

Президентът Путин засега няма планове за контакти с генералния директор на Международната агенция за атомна енергия Рафаел Гроси. С Гроси продължават да разговарят руските „дипломати и (руската държавна корпорация) „Росатом“, съответните ведомства“, съобщи също Дмитрий Песков.

КАКВО ПОСЛАНИЕ ОТПРАВИ ПЕСКОВ КЪМ ЗАПАДА:

Той предупреди войнолюбците от САЩ/НАТО, че доставките им на тежки танкове ще бъдат унищожавани своевременно още на входа на Украйна, което означава – недалеч от полската граница. И при това, утилизацията вече ще е без оглед на броя на цивилните жертви и инфраструктурата… Трябва да се добави и факта, че няма да има затруднения в откриването, набелязването и унищожението на тези цели, просто защото такава едра военна техника, като танкове и артилерийски системи, няма как да се транспортира скрита в цивилни бусове или линейки, както се правеше досега! И дори някой тежък танк или артилерийска система все пак да се доберат до фронта, те на мига ще бъдат изпепелени със свръхзвукови високоточни ракети.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

9 коментара

  1. Ескалацията на какъвто и да е военен конфликт, в който участват повече от две страни е опасна. Ясно е, че западът не иска да загуби, защото вече е страна, но дали иска да изчезне?

    • Мирът, чрез който се заличава българският народ и България е много по опасна за нас. Само ядрена зима в територията на твоите господари може да спаси България.

      • Ядрената зима е глобално явление. За сведение!

      • И защо трябва да ми пука за света, след като няма да има България и българи?
        Да копирам Путин, който каза същото за Русия! Надявам си да си удовлетворен от отговора или те стегна калната шпионка, че няма да има кой да ти праща стинки за антибългарската ти тролска дейност?

      • Путин го каза като предупреждение, но ти и това не си разбрал, а с това, че ми се отваряш по селски, аргументи не добавяш!

  2. Май времето на щадящите удари приключи,както и наглите илюзии на западните държави и най-вече англия и сащ,че конфликта е далеч от техните граници.Предполагам,че англия ще изпищи на умряло първа…

  3. На един проф. шофьор искат психо преглед за да сме сигурни, че няма да се блъсне с камиона. На политиците които блъскат цели държави и дори света не се иска доказателство за психо годност. Ето затова събитията са логични.

  4. ПСИХО ТЕСТА ПУТИН ГО НАПРАВИ И Е ПРАВ ЗАЩО НИ Е ТОЗИ СВЯТ В КОЙТО НЕ ИСКАТ БРАТСКА СВЯТА РУСИЯ ЦЕЛИЯ БЪЛГАРСКИ ИЗМАМЕН НАРОД НЕ ИСКАМЕ СВЯТ БЕЗ БРАТУШКИТЕ

  5. Когато и да приключи войната в Украйна, мир няма да има. Англосаксонците ще правят всичко възможно, за да си запазят хегемонията. След това идва конфликтът за Тайван. Прогнозирам, че също там ще е голямо клане, и то по-голямо от украинското. Която и да е война, ако не засяга пряко ингилизите и братовчедите им-отвъдокеанските дегенерати, е добре дошла. Русия трябва да влезене в пряк военен сблъсък с тях и да ги разгроми. Докато тези две импералистки и милитаристични държави съществуват, мир по света не може да има.

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *