Висш генерал от НАТО: „Русия приложи доктрината на Клаузевиц – Ще влезе в Одеса с 350 000 войници“ (С ВИДЕО)

Руснаците готвят грандиозна зимна офанзива, прогнозира ген. Харалд Куят

Генерал Харалд Куят Преведено е генерал от Луфтвафе. Той е бил началник-щаб на германските въоръжени сили (Бундесвера) от 2000 до 2002 г. и председател на Военния комитет на НАТО в периода 2002 – 2005 г. Представяме ви прелюбопитния анализ на висшия НАТОвски военен. Видео на интервюто с него можете да видите по-долу в текста.

С предимно дефанзивната си тактика руските военни изтощиха до крайност и на практика сломиха украинските въоръжени сили. От началото на лятото те създават и трупат огромен резерв за мащабна офанзива, чиято цел е превземането на Одеса, смята бившият ръководител на Военната комисия на НАТО, немският генерал в оставка Харалд Куят.

„Загубите на украинските въоръжени сили са изключително големи, особено от началото на лятото в рамките на т. нар. контраофанзива.

Руските въоръжени сили съумяха да запазят личния си състав и сили, използвайки отбранителна тактика и стратегия.

От самото начало на този конфликт целта на руснаците не е да държат територии на всяка цена, а да унищожат украинската армия. Стратегията на руснаците е да унищожат украинската армия…

Това е основното правило на Клаузевиц: изтощете и обезоръжете врага – и тогава всичко останало ще се нареди от само себе си.

Точно това бе целта на руските въоръжени сили от самото начало и виждаме, че те вече я постигнаха.

От няколко дни руските пропагандисти засилиха приказките си за активна защита.

Това означава, че руското командване подготвя съвсем скорошна голяма атака“, убеден е германският генерал Харалд Куят.

ВИЖ ВИДЕОТО:

Страхотна контра атака

Според германския генерал Харалд Куят това обяснява агресивните действия на Русия в посока Красни Лиман и Купянск.

Той ги нарече „подготвителни и в този ред на мисли – успешни“.

„Смятам, че съвсем скоро руснаците ще започнат мащабно настъпление, тъй като са събрали огромни сили в тила.

Нашите данни сочат 350 000 войници.

Те сформираха ново армейско формирование – 25-а общовойскова армия.

От доста време са събрали голяма армия, която не влиза в бой, а стои и чака. Това със сигурност значи, че се готвят за голяма контраатака“, предупреди Харалд Куят.

Следваща спирка… Одеса

Генерал Харалд Куят не се ангажира да предсказва точната дата на началото на руската офанзива, но анализирайки нейните цели, той отбеляза, че според него Русия не само ще достигне границите на четирите новоприсъединени области – Донецк, Луганск, Запорожие и Херсон, но и ще освободи Одеса достигайки до обща граница с Приднестровието в Молдова.

Предполагам, че ще се опитат да превземат Одеса, защото Русия я вижда не само като исторически важен руски град, но и като стратегически безценно място. Защото ако Русия сложи къра на Одеса и Приднестровието, тя ще изнесе и вклини руската отбрана дълбоко в снагата на НАТО, ще превърне Черно море в руско езеро и напълно ще обезсмисли приемането на останалата вътрешноконтинентална територия на Украйна в НАТО.

Това е програмата минимум, която си е поставило руското военно и политическо ръководство в този конфликт, смята ген. Куят.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

7 коментара

  1. Държавата Израел показа какво е безопасни граници и бомбандира Сирия, Ливан. За руснаците твърдят бавно дареждат Кинжали но те пък бързо стигали

  2. Наглостта ви няма граници, вие чак картините от стените и сто годишни абажури от сградите от Русия снемахте и крадяхте и нашите държави ограбихте и Русия ограбихте, с какво сте по-добри от руснаците, които не крадат, а строят и създават, а сега защитават и родината си и роднините си украинци?
    Какъв хуй го дирите в руската територия Украйна и се месите там, руснаци и украинци, месят ли се в управлението на вашите държави?

  3. Страната му колабира икономически, заради конфликта в Украйна и взривените тръби с газ, торове и т.н., а той седнал руснаците да обсъжда какво и що, глупак!

  4. Страната му колабира икономически, заради конфликта в Украйна и взривените тръби с газ, торове и т.н., а той седнал руснаците да обсъжда какво и що, глупак! Страната ти губи и независимостта си, така добре ли е , да ви го нахулват?!

    • Страната му е на дереджето на нашата от 1945 г. нищо не губи сега, загубата на суверенитета им е планиран още с финансирането на Хитлер …….
      Както затриването на държавата България и българите още с назначаването на изрУда гУрбачоФ.
      Европа е предвидена за халифат, а ние си връщаме съвместното съжителство с турците и почваме рахатлъка……. като част от турската нация.
      Всички останали новини и коментари са мъгла за отнемане на вниманието.

  5. Стратегията ня Клаузевиц ,за която говори годподин генерарът, е чадто „Науката де се побеждава“ ня
    А.В. Суворов. Суворов у смятал че, основата на победата е унищажяването на живата сила на противника в открито поле. Останалото само ще дойде.

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *