Венецуела се опълчи на САЩ: Американското могъщество е фалшиво! Ние ще го СРУТИМ! Вижте истината за КРАХА на…! Вижте ТУК!

Президентът на Венецуела Николас Мадуро заяви, че държавата насочва всички свои усилия към ликвидиране опитите на САЩ да задушат икономиката на страната, чрез налагането на политически мотивирани санкции.

Ръководството на латиноамериканската държава смята, че санкциите на САЩ спрямо нея и редица други държави, са опит да бъдат отстранени всички конкуренти на янките и САЩ да установят, така мечтаната от тях, световна хегемония.

Нюйоркското издание Уолстрийт джърнъл пък, съобщава, че държавната нефтена компания на Венецуела  PDVSA е изискала от своите партньори да открият сметки в други валути, без да използват долара.

ДЪРЖАВНАТА ПЕТРОЛНА КОМПАНИЯ НА ВЕНЕЦУЕЛА

Нещо повече. Президентът на страната Николас Мадуро обяви, че Венецуела ще въведе нова международна платежна система, която се основава на използването на такива свободно конвертируеми валути като китайски юан, руска рубла, японска йена, индийска рупия… И така ще се освободи завинаги от робията, която доларът налага на всички страни по света.

Отсега нататък, заяви венецуелския президент, нашата страна ще изчислява цената на петрола в китайски юани, а не в американски долари. Ние ще продаваме петрол и всички други продукти, които произвеждаме, като използваме различни валути, които устройват партньорите ни, но без да включваме в тази валутна кошница щатския долар.

Нека напомним, че Венецуела притежава най-големите нефтени запаси в света. Но отдалечеността й от другите континенти и затруднения добив на тази суровина, пречат на страната да стане лидер по продажбите на нефт и нефтопродукти.

Има и нещо много по-страшно за САЩ. Скоро в Шанхай ще бъдат отворени за свободна търговия договори за нефт, които ще се пресмятат в китайски юани, с възможност след това юаните да се превърнат в злато. Това ще даде свобода и на Венецуела, и на Русия, и на всички страни, да търгуват с Китай, и с партньори от целия свят, без да чувстват някаква зависимост от китайската валута. С други думи, скоро светът ще бъде освободен от опеката на Цар Долар. А светът няма да се чувства зависим нито от Китай, нито от неговата валута.

По този начин опитите на САЩ да отстранят, както американските си, така и европейските или азиатски конкуренти, търпят огромен провал още отсега. Защото се появи една много мощна групировка от държави като Венецуела, Иран, Катар, Китай, Русия и Индия, които променят правилата на играта. И зачеркват решително водещата роля на долара в световната икономика.

Не е зле да си спомним, че Русия и Китай много отдавна започнаха да прехвърлят своите доларови запаси в злато. И по този начин измъкнаха изпод краката на янките и последната възможност да се противопоставят на обезсилването и ликвидирането на световната хегемония на долара.

А всички знаем, че след като изчезне хегемонията на долара, за много кратко време ще изчезне и хегемонията на САЩ като държава. Понеже Щатите и сега са на ръба на икономически и социален колапс. И се налага всяка година Конгресът да увеличава тавана на дълга, който американската държава има, за да не рухне цялата икономика на Съединените щати.

И на практика се оказва, че САЩ са  „Колос“ на глинени крака. И си струва само леко да бъдат побутнати от някое по-мощно сдружение на държави като формата „БРИКС и приятели“, за да се разпадне цялата огромна, но картонена кула на афишираното навсякъде, но фалшиво американско могъщество.

Автор Иво Македонски,   Skandalno.net

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

9 коментара

  1. Господ си знае работата- мелницата на световната ненавист към бомбаджиите-янки ,крадците на коне и крави от МЕКСИКО И КАНАДА,люпилнята на геноцида срещу индианците-90 000 000 от тях избити за 200 год.работи бавно но сигурно!
    Сигурно е че всеки е чувал за КУ-КЛУКС-КЛАН,и за обесени ,или изгорени негри по дърветата като вурст-сосиски- сосиджис ?

    Досега тъпите американци носеха еврейските мошеници -банкери на гърба , , , кой ли ще е следващото магаре- донор ?? ПГОГРЕСИВНА ИВРОПЪ?
    „God’s mill works slowly ,but constantly!“

  2. Още когато през 1848 г каубоите -бандити от САЩ отнеха от МЕКСИКО след 2 год война половината им територия- 130 000 000 кв. км., , колкото 10 БЪЛГАРИИ ,прогресивното човечество разбра какво го чака със тия ШАПКАРИ со пищоле на гъзо ! От тогава явно във САЩ ТИЯ ЗАКОНИ НЕ ДЕЙСТВАТ – ВЕДНАГА ГЪРМЯТ ПРЕЗИДЕНТА ,КОЙТО НЕ СЛУША !Пък така ,на тоя сметките ще копнат ,на оня сметките ще грабнат , , ,защото са закъсали горките борци за “ ВОЕННА ДИМУКРАЦИЯ , , , СОРОСЧЕТА И КЛИНТЪНОИДИ СА ПОД ВОДАТА , да ги шибат РУСКИТЕ СПЕЦ-ЧАСТИ ПО 2 ПЪТИ НА ДЕН !

  3. СВЕТОВНИТЕ ТЕРОРИСТИ САЩ задействаха Глобалния закон ЗА ОГРАБВАНЕ ПО СВЕТА -САЩ са участвали в изтезания, убийства, сексуално насилие във много държави напр. Лаос,Камбоджа ,Панама , Малайзия ,Никарагуа, Бразилия, Аржентина,СЪРБИЯ , ЛИБИЯ ,или ГУАНТАНАМО- АМЕРИКАНЦИТЕ НА СЪД ВЪВ ХАГА , , НО БЕЗ ПИЩОЛЕ НА ГЪЗО , да еб- тия кравари смотани , неграмотни !

  4. червената краста на ЦИОНСКАТА ЗАРАЗА каза:

    КАК изглежда анексията на САЩ във ИСТ. ЕВРОПА – ИДВАТ МИРИКАНЦИТЕ ,И НА НАШ ТЕРЕН ШИБАТ ВЪВ УШИТЕ НАШИТЕ ПОЛИТИЦИ , , А ТЕ МЪЛЧАТ КАТО ДЪРТИ КУРВИ!
    БЪЛГАРСКИТЕ ДЕПУТАТИ СЪС СВАЛЕНИ ГАЩИ И ИЗДУПЕНИ ,НИ ПРОДАВАТ ЗА ЖЪЛТИ МАНГЪРИ,от страх за спестяванията си на ЗАПАД ,от крадените ЕВРО-ЗАЕМИ И СУБСИДИИ !
    Да идват братушките , със атомните централи и тръбите за ГАЗ – -ДА ЖИВНЕ НАРОДА ,ЧЕ С ТИЯ ПЕНСИИ по 80 -90 евро , , , 170-180лв – си е чист ЕВРО-ГЕНОЦИД!
    Пенсионния фонд е отдавна ограбен от ГЕРБ ,И НЕГОВИЯ ГАУЛАЙТЕР- БУХАЛКАДЖИЯ-агент БУДА, БУДАЛАТА БОЙКО ,ЛИЗАЧА НА АМЕРИКАНСКИ СПАРЕНИ ТОПКИ ОТ ЦЕНТРАЛАТА НА ЦРУ-то в СОФИЯ !

  5. Да идват братушките , със атомните централи и тръбите за ГАЗ – -ДА ЖИВНЕ НАРОДА каза:

    ИДВАТ МИРИКАНЦИТЕ ,И НА НАШ ТЕРЕН ШИБАТ ВЪВ УШИТЕ НАШИТЕ ПОЛИТИЦИ , , А ТЕ МЪЛЧАТ КАТО ДЪРТИ КУРВИ!
    БЪЛГАРСКИТЕ ДЕПУТАТИ СЪС СВАЛЕНИ ГАЩИ И ИЗДУПЕНИ ,НИ ПРОДАВАТ ЗА ЖЪЛТИ МАНГЪРИ,от страх за спестяванията си на ЗАПАД ,от крадените ЕВРО-ЗАЕМИ И СУБСИДИИ !
    Да идват братушките , със атомните централи и тръбите за ГАЗ – -ДА ЖИВНЕ НАРОДА ,ЧЕ С ТИЯ ПЕНСИИ по 80 -90 евро , , , 170-180лв – си е чист ЕВРО-ГЕНОЦИД!
    Пенсионния фонд е отдавна ограбен от ГЕРБ ,И НЕГОВИЯ ГАУЛАЙТЕР- БУХАЛКАДЖИЯ-агент БУДА, БУДАЛАТА БОЙКО ,ЛИЗАЧА НА АМЕРИКАНСКИ СПАРЕНИ ТОПКИ ОТ ЦЕНТРАЛАТА НА ЦРУ-то в СОФИЯ !

  6. БУДАЛАТА БОЙКО ,ЛИЗАЧА НА АМЕРИКАНСКИ СПАРЕНИ ТОПКИ ОТ ЦЕНТРАЛАТА НА ЦРУ-то в СОФИЯ ! каза:

    ей ,телопазител -АГЕНТ БУДА ,иди се хвърли под влака за МЕЗДРА , нещастник с лайняна уста

  7. Нищо вечно няма. Римската Империя се разпадна, СССР също, сега е ред на САЩ това е законовия ред в природата, по-важното е какъв обществен строй ще се установи. Има два пътя, единият е Сатанинският, който искаха да прекарат като Ню Либерализъм – Ново Свободомислие – пълното робство на човечеството и другият път е Божественият – Обществен строй изграден с обратна връзка с народа и блага не на шепа „хора“ пиещи кръвта на народите, а правителства милеещи за народа си. Това вече е възможно при тази съвременна електронна техника – Електронни Правителства позволяващ минимална администрация и мигновена обратна връзка чрез компютърната техника във всеки дом. Този хаос ще доведе именно до това, по-високият ред на нещата. И това ще стане, ако безумец натисне червеният бутон за ядрена война.

  8. Напълно съм съгласен с вашето мнение. Човечеството ще премине в друг стадий на развитие ,макар и трудно !!!

  9. Един нормален няма от вас….Майко мила.Нито автора,нито коментиращите.Аз не знам в кой свят живеят тези хора…и въобще мислят ли с тия глави дето ги носят на раменете си,или им служат само за баласт…Първо-Венецуела въобще няма никаква тежест на международната сцена тоест дори не е и последна дупка на кавала,защото не е в оркестъра,даже и в публиката.САЩ могат и ще ги сринат когато и както си искат,ако ще и в извънземна валута да търгуват.Второ всички валути на планетата Земя са обвързани с Долара,драги ми драскачи.Това означава че няма абсолютно никакво значение в каква валута се работи,защото е подчинена на цар Долар.Тоест Световната Банка (разбираи злия чичо сам )във всяка една държава контролира емисиите на парични валути,които не могат да надвишават стойността си над ДОЛАРОВИЯТ резерв.Пример-Русия иска да не търгува в долари,а в рубли,но те нямат стойност,и никога няма да имат,защото ако иска да напечата още рубли Россбанк тя трябва да има адекватното доларово покритие,иначе не може и няма право да ги печати.Ако пък въпреки всичко напечата примерно,то тогава следва инфлация,и още по голямо обезценяване на рублата.Китай? Ха Ха Те са дори и по зле от Руснаците в това отношение.на Китай толкова надълбоко му е набит чепатия,че няма накъде повече.Та те на практика нямат никакъв интерес да му се случи нещо на долара,понеже са се зринали с трилиони долари,и нали се сещате как всичко там ще се срине ако нещо стане..Така че драги ми плиткоумни драскачи поограмотете се преди да пишете глупости.Злия чичо Сам отдавна си е оплел кошницата.Посланието е ясно-потънем ли ние,ще повлечем и вас.

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *