Велика Русия спаси Италия! Защо на Апенините масово Смъкват Знамената на ЕС и ги заменят с руския флаг!

Не ЕС, а Русия се хвърли да спасява Италия в най- тежкият момент за страната след Втората световна война. Стотици самолети с лекари, учени и техника полетяха от Москва към най- засегнатата страна от коронавируса в света.

Да, Италия вече изпревари Китай в черната статистика. Но драматичната обстановка в страната, която вече втори месец се бори сама с коронавируса, ни най- малко не трогна западните й съюзници. Рим неведнъж апелира към ЕС за помощ – поиска лекари, техника, санитарни материали. Брюксел обеща, че ще помогне с пари. Но и досега не го е направил. А и в такъв момент парите не значат нищо, тъй като се изисква доста време да си закупиш и внесеш медицинска техника и материали. Особено когато най- близките ти съседи отказват да ти го продадат. Камоли да ти пратят свои лекари и специалисти.

Единствената държава, която откликна на зова за помощ на Италия и изпълни дадената дума, се оказа… Руската федерация. Президентът Путин и премиерът Джузепе Конте се договориха за пет минути и… десетки руските товарни самолети от снощи стоварват лекари и техника на Апенините. Разбира се, дори този православен християнски жест на великата руска държава не мина без скандал. Полша, която на хартия се води съюзник на Италия в ЕС и в НАТО, забрани прелитането на руските самолети над своя територия. Това принуди руските самолети да търсят заобиколни маршрути и да губят по няколко часа. А това стана причина за смъртта на стотици италианци, които така и не дочакаха навременната помощ.

С такива приятели на човек не му трябват врагове, гласи народната мъдрост. И още: Приятел в нужда се познава! Това италианците го научиха по-най-бруталният начин.

По повод руската помощ войнстващият неолиберализъм в ЕС активизира платените си русофоби за чутовен лай срещу Русия. Москва се възползвала от тежката ситуация, за да прокарва в обединена Европа геополитическите си интереси. Факт е обаче, че руските лекари и учени ще работят рамо до рамо, на първа линия, с италианските си колеги. За какви геополитически интереси говорим, когато Русия, която също е заплашена от коронавирусната епидемия, рискува живота и здравето на своите специалисти. Без още да е ясно дали няма да й се наложи след някой друг ден самата тя да търси помощ.

Вече е очеизвадно: Светът върви към многополюсен модел. Старите съюзи се разпадат, а бивши геополитически конкуренти си стискат ръцете с признателност и благодарност. Защото: Защо са ти съюзници, които те предават в най-тежката битка? Италианците се чувстват излъгани, изоставени и предадени от западните си съюзници.
Днес цяла Италия смъкна знамената на ЕС и издигна флаговете на Русия. Оглушителен плесник в лицето на Брюксел и Вашингтон. А за затъналият в неолиберални пороци свят – урок по човечност! Да живее велика и свята православна Русия! Skandalno.net

Надя Колева, Skandalno.net

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

11 коментара

  1. СЛАВА. ВЕЛИКА. ГОРДА. СВЯТА. НЕПОБЕДИМА. БРАТСКА. НАВЕКИ. РУСИЯ. НИКОГА. СЪС. НИКОГО. НЯМА. ДА. ВИ. ЗАМЕНИМ. РОДНИ. БРАТЯ. ПО. КРЪВ. ВЯРА. И. ДУХ. ГОРДЕЕМ. СЕ. С. ВАС. ИСКАМЕ. ОТНОВО. ДА. ПОСРЕЩНЕМ. ЧЕРВЕНАТА. АРМИЯ. ОСВОБОДИТЕЛКА. ИДВАЙТЕ. БРАТУШКИ. 95% БЪЛГАРСКИ. НАРОД. ЩЕ. СЕ. РАДВАМЕ. ДА. ДОЙДЕТЕ. БЪЛГАРИЯ. Е. НА. БЪЛГАРСКИЯ. НАРОД. НИЕ. НАРОДА. ВИ. КАНИМ. ИДВАЙТЕ. БРАТУШКИ

  2. НАТО. ЕС. САЩ. СОРОС. ВЪН. ОТ. БЪЛГАРИЯ. ВЗЕМЕТЕ. СИ. И. БЪЛГАРОУБИЕЦА. БОРИСОВ. СЪС. МАФИОТСКАТА. МУ. ХУНТА. ГЕРБ. ДА. ЖИВЕЕ. ВЕЛИКА. БРАТСКА. НАВЕКИ. РУСИЯ

  3. Неблагодарници, Русия помага на Италия, като изпраща там свои лекарски екипи с апаратура с раск на живота им, а те не искат да свалят сапкции против Русия. Така и при нас: Русия намали цената на газта с 40% със стара дата от 1 август 2019 г., а идиотите от парламента отхвърли предложението на БСП да се премахнат санкции срещу Русия. Отива натам руската мечка да изяде главата на нашата тиква.Той веднага трябва да се натика в затвора, щото ще избяга в Барсерона със всичките награбени пари и ще живее там като Симеончо не е живял. Веднага в затвора за да не стане така както с братя Галиви, Васил Божков или оня банкера от КТБ.

  4. Слава на Велика Русия. Русия е била е и ще бъде велика. След този мор в Италия всеотдайната помощ на Русия въпрос е дали Италия ще продължи да бъде в ЕС. Това не е съюз за помощ след като в най трудният момент не помага. Какво да чакаме от тях , нищо , освен че ни осакатиха като държава

  5. Някой има ли обяснение, защо руските самолети не са прелетели над България, а чак над Гърция за да идат в Италия?
    Вече е ясно, че поляците не са ги пуснали, въпросът е дали са поискали от нашите или са преценили, че още един отказ ще им дойде в повече?

  6. Браво на Русия нашите братя защитиха Италия която беше проамериканска а сега видяха от къде изгрява слънцето. пожелавам на нашите братя италианци скорошно оздравяване и успехи в борбата с чумата

  7. НАРОДЕ. ОРГАНИЗИРАЙ. СЕ. И. СЕ. ВЪОРЪЖАВАЙ. ДА. СВАЛИМ. БЪЛГАРОУБИЕЦА. БОРИСОВ. И. МАФИОТСКАТА. МУ. ХУНТА. ГЕРБ

  8. Надя Колева, вие се наричате журналист?!?
    Започвате статията с твърдението, че стотици самолети от Русия с лекари, учени и техника са по летели за Италия.
    Няколко пасажа по-надолу вече пишете:
    „… и десетки руските товарни самолети от снощи стоварват лекари и техника на Апенините“.
    Интересно правите ли разлика между десетки и стотици. А и правописа ви допълва „журналистическите“ ви умения.
    А тези, които блеят с възторг под тази „статия“ сами да преценят какво са.

    • От вечерта на 22 март до сутринта на 25 март в Италия пристигнаха 15 самолета, които докараха там около 100 руски военни вирусолози и специалисти на министерството на отбраната в областта на епидемиологията, осем медицински и медицински екипи за борба с коронавируса, както и оборудване за диагностика и дезинфекция на събитията. Руските военни експерти пристигнаха в сряда в град Бергамо, един от най-тежко засегнатите от епидемията, където ще окажат помощ в борбата с коронавируса.

  9. Отива чукча в парламента и казва искам да стана депутат. Питат го – Ти идиот ли си? И това ли е ниобходимо? пита чукча.

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *