Велизар Енчев: Сценарият на протестърите лъсна! Вижте защо вместо на ГЕРБ, скочиха на БСП:

„Докъде я докарахме! Новият парламента е върхът на абсурда! Вместо да работят за демонтажа на модела на ГЕРБ, протестърите скочиха срещу БСП – единствената опозиционна партия в Парламента през последните 10 години!“ Това написа днес Велизар Енчев в свой пост в социалните мрежи. Ето какво написа още той:

„Министърът на правосъдието в правителството „Борисов-2“ и Омбудсманката на ГЕРБ се самообявиха за лидери на протеста срещу ГЕРБ. Шоуменът Слави Трифонов, който пък нито веднъж не се вясна на протестите, обра протестния вот. Но се оказа, че това е голям залък за неговата уста и се покри. Вместо като победител, тв. водещият се държи като победен и предпочита да се скатава и да мълчи.

Единствената опозиция на ГЕРБ през последните десет години- БСП, беше набедена за статукво. А на трите т. нар. „партии на протеста“, се оказа, че им е по- важно да бойкотират социалистите, а не бойковистите. Най- комичното обаче е, че нито една от тези партии не се осмелява за посегне към властта. И докато тия продължават с карнавалното опиянение от победата си на изборите, ГЕРБ лека- полека се готвят да се изнижат.

Ако този парламент не успее да състави правителство, той ще разчисти пътя за кабинет Борисов-4, пише още Енчев. Маските паднаха и стана безпощадно ясно, че тези три партии са инженерингов проект на едно посолство. Станаха ясни и целите им. Тези три партии изобщо не представляват протестиращите от миналото лято. „Да, България“, които бяха в девета глуха от 2014 насам след проваления им кабинет с ГЕРБ, изведнъж като по команда се активизираха и започнаха с кампаниите. Мая Манолова, тотално изпаднала от политическия живот, освирквана по време на появите си сред протестиращите през лятото, изведнъж бе припозната и титулувана от медии и „експерти“ като първа революционерка. Арман Бабикян и Хаджигенов, които яхнаха протеста, абсолютно неизвестни за масовата аудитория допреди това, се самообявиха за негови лидери. И това няма как да стане без подкрепата на онова посолство. Слави Трифонов даже няма да го коментираме – години наред захлебваше правейки пошъл пи-ар на Борисов, още като главен секретар. След това се самообяви за поборник срещу ГЕРБ. И въпреки, че Хунтата на Борисов смачка и изпоуволни всички опозиционни журналисти, Трифонов продължи дълги години да се радва на уют, излъчван от най- гледаната и най-овладяна от ГЕРБ телевизия у нас – бТВ“. Skandalno.net

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

3 коментара

  1. Само две думи-БРИЛЯНТЕН и високо морален. Такива като Енчев са златния фонд на България, бедата е, че малко хора ги оценяват. Медиите дават думата на такива бисери като Цветанов, Плевналиев, че и на Соломон Паси, хора, които тфябва да бъдат подвеждани под съдебна отговорност.

  2. Оооо, я стига с хвалбите и заклинанията. В момента, като всяко начало на промяна има еуфория, безразборно бърборене, неуталожени страсти, проява на първенющина на неуравновесени характери. Всичко това ще отзвучи и ще улегне. Трябва малко време. Важна е посоката да е правилна и да не се появят предатели. Демонтажа на този вкопал се дълбоко модел на управление, от който искаме всички да се отървем, не е толкова проста и толкова бърза работа. БСП да си намерят мястото и да не правят фойерверки, те сега не са нужни. Кой бил опозиция, кой бил отпред, кой отзад, това не е толкова важно. Важното е да се върви по пътя на разграждане-бавно, но неотстъпчиво и да не се прибързва с калпави и необмислени поправки на важни закони, които имат значение за демонтажа. Спокойно, без клетви и заклинания, всичко ще стане. Важното е да не се откажат да съставят правителство, защото тогава няма да има време за нищо и резултата от „промяната“ ще е плачевен. Бъдете внимателни, ситуацията в държавата в момента прилича на новородено бебе, не правете резки движения, не повишавайте глас, не сменяйте рязко светлината, за да не го уплашим. Важното е да дадем време и възможности на бебето да порасте.

  3. Каква е разликата между кучето и хищника? На кучето му се хвърля пръчката и то с лай тръгва да я гони, а този които хвърля пръчката се забавлява.
    Хищника следи ръката която хвърля пръчката. Това е важно, следи ръката която хвърля пръчката, не си губи времето в гонене на пръчката и лаене. Това го каза и Нинова от парламентарната трибуна, докато ние си мерим … възможностите, се случват неща които директно бъркат в джобовете на хората. Вдигнаха ли се цените на газта, е сега ще се вдигнат и цените на парното и топлата вода с до 50% , след това и тока и горивата и т.н.Има важни и не толкова важни неща,.нали ?

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *