Велизар Енчев: Ето защо никога няма да стигнем сърбите! И Сводник ли е Борисов! Белград с рекордни инвестиции от Русия, Брюксел и Китай! България – аутсайдера на Балканите! Виж Тук:

5

Примерът със Сърбия идва да ни убеди, че в Белград са проумели нещо, което нашия народ още не е осъзнал: Нито на Брюксел, нито на Вашингтон им дреме какви ги вършат ГЕРБ в България и как управляват държавата. За тях е важно единствено парцаливият им васал Борисов да продължава безропотно да изпълнява заповеди. И все така евтино да им продава честта и интимностите на България. Така, както сводник продава уличната си проститутка, която преди това е пречупил и подчинил. За да получи в замяна западна индулгенция и гарантиран гръб на магистралата… на властта… за да продава плът – плътта на България. Skandalno.net Цялата статия прочети долу:

Руският президент Владимир Путин пристигна днес в Белград на официално посещение. И бе посрещнат от властници и народ като суперзвезда. Ден по- рано, държавният глава на Руската федерация посочи именно Сърбия като най- близкият си съюзник на Балканите.

Ето как бившият дипломат, специалист по Западните Балкани и екс-депутат Велизар Енчев коментира дългоочакваната визита на Путин в Сърбия:

„Путин е в Белград. Посрещнаха го като цар, а той направи царски подаръци на сърбите – и в енергетиката, и в газопреносната мрежа, и в транспорта, и в инфраструктурата, и във въоръжението… Сделки за над 1 млрд. евро.
От години президентът Вучич го играе русофил, като свири по тънката православна и славянска струна на сръбския народ… през което време инкасира руски инвестиции за милиарди. Премиерката Бърнабич пък в ролята си на заклет евроатлантик, вече е събрала трофейна колекция от еврооферти.
И се стигна до момент Брюксел да моли Белград да влезе в ЕС. Докато ние навремето се молихме на ЕС да ни приеме… като просяци. Каквито сме и днес.

Само преди 35 години Сърбия, в рамките на Югославия, играеше същата геополитическа игра със Запада и Изтока по рецептата на Йосип Броз Тито. В резултат на която игра сърби, хървати, словенци, босненци, че даже и кръвните ни братя в Македония, имаха стандарта на западноевропейците + стабилната социална система на социалистическите страни + свободата да пътуват и работят по целия свят.

Затова: Народ като нашия, който търпи като вол, мълчи като риба и избира слуги, е обречен да вегетира.
Че ние, българите никога няма да стигнем американците, това е ясно и на дебилите. Но кога ще стигнем сърбите?“

Безспорно продължението на газопровода „Турски поток“ към Сърбия (т.е., вариантът през България) ще е една от ключовите теми на срещите днес и утре между Александър Вучич и Владимир Путин. Наскоро сръбският президент заяви в свое интервю, че страната му е готова да плати изграждането на трасето от входния пункт в България до тяхната граница. Така Сърбия ще се превърне в газов и енергиен лидер на Балканите, заяви Вучич.

Къде сме ние? Българското правителство продължава упорито да мълчи по темата за „Турски поток“. И как да не мълчи. Та нали предишният кабинет на Бойко Борисов и ГЕРБ се отказа от топ печелившия за нас „Южен поток“ – проект, при който ние щяхме да събираме такси от транзит и да получаваме евтина газ директно от Русия, а не скъпа от Турция. Защото сега газта, която евентуално ще получаваме от „Турски поток“, ще е на цени, определени от Анкара.

Да, проектът „Турски поток“ никак не е изгоден за България, тъй като ще ни постави в тотална зависимост от Турция. През 2014 г. ГЕРБ отказаха „Южен поток“, за да угодят на господарите си САЩ и Брюксел. А в замяна получиха благословията на Вашингтон и Брюксел им да се върнат на власт. Но и по отношение на „Турски поток“ западните господари са категорични – газопроводът няма да припари в нито една държава от ЕС.

Велизар Енчев

Сърбия обаче не е в ЕС. Белград води война с НАТО. Разрушиха я. Възстанови се… и сега е свободна.

Въпреки, че изгубихме „Южен поток“, при първата си среща с Владимир Путин миналата година, президентът Румен Радев опита да спаси поне частично положението, като поиска от стопанина на Кремъл директен газопровод между България и Русия. Да купуваме директно от производителя, а не от турските прекупвачи. Но и този напън в полза на българския национален и финансов интерес бе блокиран от управляващата гербаджийска хунта. Шайката на Борисов подскочи като ужилена и започна да обяснява, че нямало как да се осъществи такъв проект.

Вместо това, правителството на Борисов и ГЕРБ сега усилено работи по интерконектора за внос на американски шистов газ от Гърция – много по- скъп от руския.

„Турски поток“ обаче далеч не е единственият общ проект между Сърбия и Русия. Предстои двете държави да подпишат още над 20 стратегически споразумения за руски инвестиции в сферата на отбраната, туризма, железопътния транспорт, образованието и пр.

Сърбия е най- лоялният руски съюзник на Балканите. Но успоредно с това Белград не се отказва и от евентуално членство в ЕС. Брюксел дава мило и драго да ги включи в съюза, съобразявайки се с категоричното условие на сърбите: „Влизане в ЕС – ДА! Но влизане в НАТО- НЕ! И право на собствена суверенна политика – изцяло в полза на сръбския национален интерес!“. И със сигурност ще получат от Брюксел всичко това. Затова Сърбия продължава успешното си интегриране в ЕС, като междувременно продължава да получава милиардни инвестиции както от Русия, така и от Китай.

А къде сме ние? България вече е тоталният аутсайдер не само в ЕС, но и на Балканите. Безсмислена и безсъдържателна територия, ве по-силно увличана от силната орбита на Турция. Новите големи проекти ни заобикалят, а старите чуждестранни инвеститори се разбягват. Най- пресният и знаков случай е затварянето на фабриката за сладолед „Нестле“ във Варна. Швейцарците просто преместиха завода си в Белград.

И за финал – още едно сравнение: В Сърбия дребния и среден бизнес процъфтяват. Докато в България тези предприемачи бяха сринати от ГЕРБ и заличени от лицето на земята. Едно от големите престъпления на Борисов и кохортата му спрямо българския народ.

Примерът със Сърбия идва да ни убеди, че в Белград са проумели нещо, което нашия народ още не е осъзнал: Нито на Брюксел, нито на Вашингтон им дреме какви ги вършат ГЕРБ в България и как управляват държавата. За тях е важно единствено парцаливият им васал Борисов да продължава безропотно да изпълнява заповеди. И все така евтино да им продава честта и интимностите на България. Така, както сводник продава уличната си проститутка, която преди това е пречупил и подчинил. За да получи в замяна западна индулгенция и гарантиран гръб на магистралата… на властта… за да продава плът – плътта на България. Skandalno.net 

Надя Колева, Skandalno.net

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

5 КОМЕНТАРИ

  1. Само планът чаушеску е спасението на българия от мафия герб българоубийците

  2. Амиии. Когато фактите говорят и боговете мълчат. Колкото по вече опознавам управниците толкова по вече обиквам кучето си.

  3. Аз вече писах, че руският газ е по-качествен от шистония. Последният съдържа примеси,които не изгарат напълно и замърсявяват атмосферата. Цената също не е за пренебрегване: съотношението между природния и шистов газ е 1:2 в полза на природния. Така и с изтребителите.Американското лоби в българския парламент и в правителството успя да убеди нашите продажници, не знам дали безвъзмездно или не, да се спрат на Ф-16, докато руските Су или МИГ-ове по всички показатели превъзхождат Фалконите, отстъпвет, и то в пъти, само в цената. Заради тлъстите комисионни нашите управници обричат българския народ на нищета.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Въведете кода за проверка: *