Васил Василев: ГЕРБ превърнаха България в Бунището на ЕС! Трупат мръсни пари от Боклука на западняците за наша сметка!

У нас вече се разтоварват цели кораби с отпадъци. Тръгват балите от пристанищата, разнасят се, уж да се горят или да се рециклират. Може и да се зариват. Огромен бизнес. 534 фирми внасят тук боклука.

По един 20-тонен ТИР на седмица да приемат, това прави половин милион тона смрад и отрови. 534 са фирмите, които докарват отпадъците от страни извън ЕС – може би от Америка, от Близкия изток, защо не от Африка. Колко фирми внасят от ЕС, какви са количествата, кои са поименно фирмите, колко боклук вкарваме само от Италия – това нашите органи не посочват.

Защо стана така ? Нима от градината на Европа ще станем боклукчийницата на света?

Доскоро Китай приемаше огромни количества боклук, главно от Европа и САЩ, рециклираше пластмасата и още 20-ина суровини и печелеше добре. Но от 1 януари 2018 бизнесът спря. Огромният Китай си даде сметка колко унищожително за околната среда е третирането на отпадъците и забрани вноса им. Видя, че по-добре е да закрие рециклиращата индустрия, отколкото да унищожи цялата си природа.

Европа и Съединените щати се видяха в чудо. Та Китай приемаше 87 % от отпадъчните пластмаси на Европа. Какво да правят с планините боклуци, които произвеждат всеки ден ? Да ги изгарят – смърди и трови въздуха. Да ги рециклират – застрашени са почвата и водите. Да ги зариват – още по-гадно. Накъде ?

Към България – очевидно решиха играчите, занимавали се с печелившия бизнес. Явно тук са пробили. И боклукът тръгна.

Кой знае колко български градове, градчета и села са предопределени от управляващите да станат убежище на световния отпадък. Харесва ли Ви тази перспектива ? Не забравяйте да питате кандидатите за кметове и общински съветници – ще приемат ли вносният боклук да се складира, преработва, изгаря, заравя или въобще приема на територията на Вашата община. Ако мънкат или почнат да увъртат, да знаете какво ви чака, предупреди Васил Василев.

Източник

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

2 коментара

  1. НАТО И ЕС ВЪН ОТ БЪЛГАРИЯ ВИЕ УБИХТЕ РОДИНАТА НИ И БЪЛГАРСКИЯ НАРОД ЗАЕДНО СЪС БЪЛГАРОУБИЙЦИТЕ МАФИЯ ГЕРБ ИЗНАСЯТЕ ЗЛАТОТО НА БЪЛГАРИЯ И ВНАСЯТЕ БОКЛУЦИ И БОЛЕСТИ ДА ЖИВЕЕ ВЕЛИКА БРАТСКА РУСИЯ ВАШИТЕ ПОБЕДИ БРАТУШКИ СА НАШЕТО СПАСЕНИЕ ВИЕ СТЕ ВЪЗДУХА И СЛЪНЦЕТО НА БЪЛГАРИЯ ОТ БРАТСКИ РУСКИ КРИМ КАТО СЛЪНЦЕТО ОТНОВО ЩЕ ИЗГРЕЕ СВОБОДАТА НА БЪЛГАРИЯ

  2. Вън от ЕС и НАТО, да се отървем от гробарите ни! Това е единственото, което мога да кажа.

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *