Валентин Вацев: България е Западна Колония на дистанционно управление от Вашингтон!

„Васил Божков е представител на онази част от българския елит на прехода, която по-късно формира т. нар. криминално-политически олигархат“. Това заяви топ политическият анализатор Валентин Вацев в интервю пред Петър Волгин по БНР.

Според Валентин Вацев прехода в България се е развил на два етапа:

„В първия етап властта бе осребрена и превърната в собственост. След успешното приключване на този етап, бе съвсем закономерно да започне вторият, а той се изразява в превръщане на добитата (най-често незаконно) собственост във власт. Олигархичният модел се характеризира с това, че собствеността директно манипулира властта. Управлява този, който има пари. Днешната политическа система в България е олигархична. Тя е резултат от процеси, протекли през последните 20 години, коментира Вацев.

Олигархата в съвременна България е ужасно отблъскваща, но закономерна форма на управление, като се има предвид развитието на българската политика през последните години. С такова криминално и крайно несправедливо и нехуманно начало на прехода, нямаше какъв друг резултат да се получи“.

Според анализатора „вертикалните лифтове“ в обществото не работят, а стълбите, по които можеш да се изкачиш на по-горно ниво, са блокирани и задръстени… и няма път нагоре без торба пари:

„Днес няма никакво значение дали си умен, способен и трудолюбив… ако си се родил беден, вероятно ще си умреш беден. Така е било през феодализма, така е и днес. Но има лъч надежда, защото българският олигархичен елит вече е навлязъл в последната си фаза на деградация. Системата и нейните представители са силно отблъскващи и формираха обществото по свой образ и подобие. Така стигнахме до момента, в който нито те вече могат да живеят с това общество, нито обществото вече може да ги търпи. Целият въпрос, на езика на политическата технология, сега е как да се отблокират и активират тези вертикални лифтове в българското общество, които позволяват на човека да мечтае за по-добър живот. Защото в съвременна България можеш да се „реализираш“ само ако си хубавица или имаш торба с пари“.

Вацев изрази още мнение, че България се управлява дистанционно от Вашингтон, което на местна територия се осъществява чрез български подставени лица. Местните управляващи са българи, които на по-ранен етап са приели ролата на агенти на чужда държава и по-късно са назначени да управляват с благословията на няколкото най-важни западни посолства у нас“:

„От 2007 година насам няма как да станеш министър-председател, министър на финансите, министър на отбраната, на външните работи и образованието, ако не си получил одобрение от посолството на САЩ, пък и  други западни посолства е добре да са съгласни“, завърши Валентин Вацев. Skandalno.net

Пею Благов, Skandalno.net

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

4 коментара

  1. ПЪТЯ КЪМ СВОБОДАТА НА БЪЛГАРИЯ МИНАВА ПО ПЪТЕКА ОТ КАТРАН И БЕЛИ РОЗИ

  2. ПОЧИТ И ПОКЛОН !
    „2 Юни „ Е, …, На колене или Прав
    Трябва почита да се отдаде !
    Те умряха да живеем Ний
    Да има името България !

    Клетници, Проклетници
    Но тези са герой за родината умрели !
    Хвала на вази Патриоти
    Да, защитили името България !

    За пришълците по таз земя
    Остава да склоним глава
    Минута – МИГ от почит да дадем
    Героите са живи за нашата България !

    Стефанъ Д-ръ Димитровъ Чолаковъ
    02 юни 2020
    Враца

  3. Знаем, че е точно така. Надежда винаги има, защото колелото на историята се върти и е невъзможно да бъде върнато назад. Това е философия, не съм го измислил аз. Въпросът е ние дали ще доживеем по-добри времена. Който не е живял преди американското робство, няма как да разбере за какво става въпрос. Сега е страшно!

  4. Всяка сутрин новините по БНТ, ръководена от подпалвача на Партийния дом Емил Кошлуков, започват с физиономията на един дегенерат, сещате се за кого говоря. Обърнете внимание колко грубо и с какъв наставнически тон той се държи с хората от кабинета му, а те подили опашката, само отговарят Уес, сър. До кога нае ще търпим да ни управляна един идиот!
    Ето, например, днешния „Труд“, 3 март, управляван от един не по-малък от Кошлуков, слагач П.Блъско, взапочва:“ББ върна феновете на стадиона“. Отварям страницата пак: „Борисов с подкрепата на Рилския манастир“ и пак отвратната му физиономия.
    С неописуема гордост и възторг същият Блъсков ни поднася една грандиозна новина, че американците са се скачили с МКС с тяхна ракета, без да спомене че до тогава са ползвали руски ракети. В същата статия същият Блъсков ни съобщава една опашата лъжа че американците първи са стърили на луната.
    – Это мы проверим.
    Господа, платени слагачи. ДО КОГА?

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *