България скача на протест срещу новата цена на винетките

винетки протестСериозен протест срещу поскъпването на винетките се организира в цялата страна.

Той е обявен в социалната мрежа и събира все повече привърженици. Организаторите са рокери, но ги подкрепят шофьори от цяла България. Поскъпването с цели 44 процента за леките коли и близо двойно за камионите ще се отрази сериозно на тънкия портфейл на българите.

Елате с мотори, автомобили, камиони и каквото имате,  призовават организаторите.

Исканията на протестиращите са винетна такса да се плаща в специални пунктове и да важи само за магистралите или за добре поддържаните пътища, каквито в България всъщност няма. Всяко увеличение на цените, което гласуват депутатите, да бъде обсъдено и одобрено от избирателите им, а не само от тях. Ако не могат да сторят това и си правят каквото си искат, протестиращите ги съветват да си купят по една нова винетка и да напуснат България – и депутатите и правителството и да им е лек пътят.

Лъжа е, че с парите от винетките ще се попълнят дупките по пътищата. Толкова години плащаме пътна такса и нищо не се е променило. Дупките стават все повече, катастрофите също. А нас ни стрижат като овце и парите отиват незнайно къде, ядосват се шофьори.

Те изчисляват, че поскъпването е драстично и ще засегне най-бедните, които един или два пъти в годината пътуват, но ще трябва да платят луди пари за това.

Протестът е организиран за 28 ноември във всички големи градове на страната.

https://youtu.be/p8fot2JuTVg

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *