България – Продадена! ЕС Ни Плаща, за да НЕ Произвеждаме Мляко! Вносен ГМО-Боклук Залива Магазините! Виж Тук:

mliakoПокрай кандидат-президентските битки и страсти една скалпираща новина мина мимоходом покрай ушите на българите, но те или не я разбраха, или вече съвсем са се отчаяли и вече им е все едно.

304 големи български животновъди ще получат субсидии от ЕС, за да намалят производството на краве мляко. Ще го хвърлят ли, ще го изливат ли, ще го продават на черно от бидони и пластмасови бутилки ли, не е ясно.

Те обаче са поели ангажимент  да намалят производството с над 5 хиляди тона  краве мляко за цели три месеца.

Новината идва от фонд  „Земеделие“, а мярката била част от пакет на ЕК, който предвижда да даде 150 млн. евро на производителите от евросъюза, които доброволно намалят доставките си за пазара през следващите три месеца.

Нашите животновъди ще получат по 28 стотинки за всеки килограм мляко, който не предадат на пунктовете.

От януари пък ще последва нов транш и ново потискане на отрасъла за още 3 месеца.

Целта на мярката била да се вдигнат изкупните цени на млякото, понеже браншът я бил окъсал и продавал на безценица.

Да. Това сме го учили по политикономия. Чели сме за хилядите тонове кафе и какао, които били хвърлени в океана, за да се вдигне цената на кафето и какаото. И да се спре свръхпроизводството.

Само че ние както винаги впрягаме каруцата пред коня.

В България няма толкова много ферми, нито толкова много крави.

И докато нашите фермери ще получават пари, за да хвърлят продукцията си, в търговските вериги бавно и полека ще се настанят чужди фирми.

Дори в момента половината сирена, които се продават у нас, са вносни.

И въобще не говорим за екзотичните моцарели, пермазани и всякакви френски и италиански специалитети. Всяко второ най-обикновено краве сирене, което се продава в България не е с български произход. Всъщност то дори не е и сирене, а някакъв бъркоч от палмово масло.

Нищо против. Нека има разнообразие, но хубавото българско сирене у нас отдавна е изместено от вносни боклуци, като продължава да се увеличава броят на ерзац продуктите, произведени с палмово масло.

Тези менте евро-продукти са Рай за пенсионерите заради ниската им цена. Но пък гарантират на потребителя една кошница болести в бъдеще, заради многото трансмазнини, които съдържат.

Киселото мляко, което се предлага в България също е наполовина вносно. Появяват се марки, които съдържат незнайно какви стабилизатори, благодарение на които продуктът, дори оставен на слънце не се разваля по половин година.

Прясното също е вносно, а пусканото за жълти стотинки е оцветена вода, малко суха субстанция и добавени мазнини.

УХТ продуктите пък можеш да ги държиш цяла година и да не мръднат.

Е, какво пречи на щандовете да има нормално натурално българско мляко, вместо да обираме и потребяваме боклука на Европа?

Родната продукция ще се изкупи, ако е качествена.

Това е Гарантирано!

Ама нали ГЕРБ са поели ангажимент да продадат България в кратки срокове и за жълти стотинки…

Първо заводите, сега млякото, а накрая и душите ни… Skandalno.net

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

12 коментара

    • А ти спиш ли? Много ме кефят хора с такива изказвания, обаче ако има кой да направи нещо, докато те си стоят пред компа. Евала.

  1. По дяволите „цивилизационния“ ни избор!…Неизбежно е – назад към природата, за да оцелеем!!!

  2. Чудо голямо, че сме европейци, като сме една болна нация. Но от избраните от народа политици зависи дали и ще оцелеем като такава. Вместо да възстановим родното производство и да купуваме и консумираме БГ стоки, ни внасят боклуци от къде ли не.

    • ДА,ААААААА,АМА СИ ДЕМОДЕ НЕ РАЗБИРАШ НЕЩАТА,Я ВИЖ ГАНЮВЦИТЕ КАКВИ,,УПРАВНИЦИ,,СИ ИЗБИРАТ! НЕКА ВИ ТРОВЯТ,ТОВА СИ ЗАСЛУЖАВАТЕ,аз си имам овце,3 кози и месце,и млекце,а Вие,,избирахте ги,,гълтайте и не дрънкайте!

  3. Не съм анонимен, казвам се Огнян Боюклиев и съм доцент в Института за икономически изследвания на БАН, доктор съм по икономика и над25 години изучавам и изследвам аграрната политика на Европейския Съюз!

    • НЕ РАЗБРАХ КАКВО ИЗУЧИХТЕ ГОСПОДИНЕ за 25 години?! КАКЪВ Е РЕЗУЛТАТА ОТ ИЗУЧАВАНЕТО ВИ,АЗ НЕ ПОЧУВСТВАХ АБСОЛЮТНО НИЩО,КАКТО СИ ПИЙВАХ КАЙСИЕВАТА,ТАКА И ПРОДЪЛЖАВАМ?!

  4. Zadulzzitelno VEROUCHENIE v Uchilistata, TARNOVSSKA KONSSTITUZZIA i Zadulzzitelen BALGARSSKI Ezik NAVSAKUDE…V Balgaria turzzi NAMA,koito Nareche nakoi ili sebe si „turchin“ TRABVA da E v Zatvora ot 2 do 4 godini za Opit za Razduhvane na Etnichesko Razdelenie ..Susto i Tezi,koito na Ofizzialni Publichni messta Upotrebavat turski ezik ,vmessto BALGARSSKIA..Horata da Budat OGRAMOTAVANI chrez Znania,za da se Vurnat kum Svoite koreni i HRISSTIANSSKATA VARA … Една тайна организация в протоколите си, случайно намерени от жената на един от участниците й и предадени в Царската тайна полиция на Русия през 1912, и които били публикувани, а седмица след това иззети от всички книжарници и забранено да се публикуват в Русия, която е направила Френската буржоазна революция, споделя за себе си, че тя възнамерява да предизвика 3 световни войни, да властва в политиката на държавите отменяйки монархиите и създавайки „демокрации“ с многопартийни системи, в които ще внедрява своите агенти, и възнамерява да постави свои доверени лица на ключови позиции които ще манипулират всички сфери на обществото – обществената, политическата, икономическата, образователната, духовната…, ще определя какво и как да се мисли и прави чрез средствата за масова информация и своите агенти поставени във всички нейни сфери на влияние, ще унищожи ценностната система на хората, семейството, училищното и университетското образование, културата, морала, ще унищожи всичко добро което е съществувало в държавите и народите, като пороби финансово на своите банки гражданите на всяка една страна и отделните държави, ще създава смутове и етнически конфликти на териториите на страните или между държавите… докато накрая всички бъдат разочаровани от своите политици и в един глас не се съгласят с предложеното от нея световно правителство… а нейните агенти ще излязат на всеослушание да заявят, как те са направили всичко това чрез своята дейност векове наред, и според нейните мечти и фантазии, всички щели да останат очаровани от техния ум и интелект, създал такъв хаос в света, който да оправят те след това възвръщайки стария ред в държавите… Предполагам, че мразещите българите са били техните предци, кой друг… по всичко прилича на част от същия план.

  5. Поздрави от Мюнхен!
    …гледам какво се върши тук в Германия….земя набраздена и разпокъсана от аутобани, от общински и частни пътища и пътлета. Обработваемите земи са притиснати от сгради, навсякъде се строи, а жилищната криза е всеобхватна….????? Квартири няма…!Наскоро говорих с възрастна германка на една пейка в близост до блок с царевица…От нея чух, че царевицата не се ползва за нищо друго, а за горене в ТЕЦ???? Земите засети с царевица са прекалено замърсени и не стават за други култури, каза тя??? Това ме наведе на мисълта, защо се унищожи индустрията в Бг, защо коренното население бива прогонвано, защо се строят магистрали и ред други.. Ами то май западняците се гласят на запад да работят, а на изток да живеят на старини на чисто и спокойно… Това е крадливият запад..!!!!!!
    Затова не продавайте родните земи на никого….!!!!

  6. ПРИКАЗКА ЗА СТЪЛБАТА
    Посветено на всички, които ще кажат:
    „Това не се отнася до мене!“

    – Кой си ти? – попита го Дяволът…

    – Аз съм плебей по рождение и всички дрипльовци са мои братя. О, колко е грозна земята и колко са нещастни хората!

    Това говореше млад момък, с изправено чело и стиснати юмруци. Той стоеше пред стълбата – висока стълба от бял мрамор с розови жилки. Погледът му бе стрелнат в далечината, дето като мътни вълни на придошла река шумяха сивите тълпи на мизерията. Те се вълнуваха, кипваха мигом, вдигаха гора от сухи черни ръце, гръм от негодувание и яростни викове разлюляваха въздуха и ехото замираше бавно, тържествено като далечни топовни гърмежи. Тълпите растяха, идеха в облаци жълт прах, отделни силуети все по-ясно и по-ясно се изрязваха на общия сив фон. Идеше някакъв старец, приведен ниско доземи, сякаш търсеше изгубената си младост. За дрипавата му дреха се държеше босоного момиченце, и гледаше високата стълба с кротки, сини като метличина очи. Гледаше и се усмихваше. А след тях идеха все одрипели, сиви, сухи фигури и в хор пееха протегната, погребална песен. Някой остро свиреше с уста, друг, пъхнал ръце в джобовете, се смееше високо, дрезгаво, а в очите му гореше безумие……

    Млади момко, едно стъпало още! Само още едно стъпало, и ти ще отмъстиш. Но аз винаги за това стъпало вземам двоен откуп: дай ми сърцето и паметта си.

    Момъкът махна ръка:

    – Сърцето ли? Не! Това е много жестоко!

    Дяволът се засмя гърлесто, авторитетно:

    – Аз не съм толкова жесток. Аз ще ти дам в замяна златно сърце и нова памет! Ако не приемеш, ти никога няма да минеш туй стъпало, никога няма да отмъстиш за братята си – тия, които имат лица като пясък и стенат по-зловещо от декемврийските виелици.

    Юношата погледна зелените иронични очи на Дявола:

    – Но аз ще бъда най-нещастният. Ти ми взимаш всичко човешко.
    – Напротив – най-щастливият!… Но? Съгласен ли си: само сърцето и паметта си.

    Момъкът се замисли, черна сянка легна на лицето му, по сбръчканото чело се отрониха мътни капки пот, той гневно сви юмруци и процеди през зъби:

    – Да бъде! Вземи ги!

    …И като лятна буря, гневен и сърдит, разветрил черни коси, той мина последното стъпало. Той беше вече най-горе. И изведнъж в лицето му грейна усмивка, очите му заблестяха с тиха радост и юмруците му се отпуснаха. Той погледна пируващите князе, погледна доле, дето ревеше и проклинаше сивата дрипава тълпа. Погледна, но нито един мускул не трепна по лицето му: то бе светло, весело, доволно. Той виждаше доле празнично облечени тълпи, стоновете бяха вече химни.

    – Кой си ти? – дрезгаво и лукаво го попита Дяволът.

    – Аз съм принц по рождение и боговете ми са братя! О, колко красива е земята и колко са щастливи хората!

    Обичам Смирненски! А този разказ е нещо уникално. НЕ ГУБЕТЕ ДУШИТЕ И СЕБЕ СИ!

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *