България и Украйна официално подписват договор за военно сътрудничество

Министерствата на отбраната на България и Украйна ще подпишат меморандум за сътрудничество. Документът е за двустранно сътрудничество в сферата на отбраната, пише 24 часа.

Военният договор включва широк кръг от области – научно и технологично сътрудничество, развитие на военното образование и наука, обмен на опит в подготовката и използването на въоръжените сили на двете държави, разработване на комуникационни, информационни, навигационни и сензорни системи, военна медицина и други области от взаимен интерес.

Подписването на меморандума от българската страна ще засили сътрудничеството за развитие на способностите на Украйна за защита и укрепване на устойчивостта ѝ и за повишаване на оперативната ѝ съвместимост с НАТО.

Документът е в съответствие с приетата от 49-ото Народно събрание на 6 юли 2023 г. Декларация в подкрепа на членство на Украйна в НАТО. Предстои той да бъде подписан от министъра на отбраната Тодор Тагарев, предаде bTV.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

4 коментара

  1. Тагарев, с парите дето вземаш от продаването на България, да си купиш, знаеш какво.

  2. Дайте да им пратим денков, магарев, соломончо, кирчо, кокорчо, крадлата поптодорова и цялата останала пасмина от национални предатели и боклуци да воюват там.
    Не те да пращат Българи да умират за укронацистите. Не те да подаряват стоки и оръжия, произведени от Българи в помощ на един престъпен режим.
    магарев, ти си прокълнат от всеки, който има право да се нарича Българин!

  3. Браво, само войната ще събуди маймуните с телефони. Иначе няма да се усетят че са британоварварски роби, чийто деца са масово избивани, еbани и ограбвани от цигани, терци, чифути ……

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *