БСП и АТАКА алармират за атентат срещу демокрацията. Защо тогава не напуснат парламента?

депутатиДепутатите от БСП и „Атака“ напуснаха днес демонстративно заседанието на бюджетната комисия , на което се обсъжда за втори път каква ще е финансовата рамка за следващата година.

Та ние не знаем изобщо какво гласуваме, ядоса се Румен Гечев, който не е поличил новите текстове и няма идея какво пише в тях и какви са промените.  Кой в този свят, освен може би  в Корея гласува така, попита депутатът от левицата. Трябваше да получа документите 24 часа по-рано и да ги прегледам. Дадоха ми ги точно две минути преди заседанието. Е, кога да ги прочета? Кога да ги анализирам? Това е атентат срещу демокрацията! – изгърмя  Гечев.

Николай Александров от „Атака“ каза пък, че управляващите изобщо не се интересуват от мнението на опозицията и правят каквото си решат, все едно опозиция няма.

„Говорите си за демокрация, удряте се в гърдите колко сте демократични, но у нас става така  – Ким Чен-ун влиза в залата и всички започват да пляскат, умопомрачени от раболепие. Менда казва ще гласуваме и  всички от ГЕРБ вдигат ръчички.  Емил Димитров-Ревизоро  четеше и даже не знаеше какво гласува, когато го бутнаха да  си вдигне ръката. Става ли ясно за какъв парламент говорим?

След тези речи БСП и АТАКА напуснаха заседанието.

И какво от това?

Ако те наистина са възмутени и наистина милеят да има демокрация у нас, защо не напуснат направо парламента?

В белите държави така се прави. Предизвиква се парламентарна криза и нови избори.

Нашите политици обаче до един са страхливи. Лаят, колкото да покажат, че са опозиция, но не хапят. Защото се страхуват, че при нови избори ще изтърват държавната хранилка.

За какво възмущение говорим тогава? Излезте вън и тръгнете към нови избори.

Иначе цирковете – напускам заседанието, могат да хванат декиш само в Холивуд. И без това парламентът е пълен с некадърни политически актьори!

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

един коментар

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *