БСП Възстановява България с ГЕНИАЛЕН Икономически План! Виж Тук:

Парламентарните избори в България са само след петнайсетина дни. И партийни функционери от всякакъв калибър се надпреварват да обикалят страната и да сипят обещания. Примамливи и хубави обещания, но кое от кое по-неизпълними и безсмислени.

Уплашени от възхода на БСП, ГЕРБ изведнъж бръкнаха в голямата кошница с обещания и започнаха яко надцакване с основния си опонент. 1 500 лв. заплата, 500 лв. пенсия, саниране до безкрай, също толкова безкрайни магистрали… И всичко това било изпълнимо, кълнат се сега бойковистите, които с безкрайните си 8-годишни рестрикции и замразявания на доходи доведоха народа до просешка тояга

И хората с право започват да се чудят: Ако е можело да се направи заплатата 1 500 лв. защо досега не е направена? Питат се още много неща. Но отговор от политическата централа на ГЕРБ така и не получават. Защото истинските отговори са строго забранени… от ЕС и ЦРУ.

Но нека си зададем простичкия въпрос какво биха искали българите за себе си, за своите семейства и за България?

На това съвсем ясно питане се силят да дадат отговор и политически партии, и „общественици“ като Мишо Константинов, и политолози и социолози, и всякакви други новоизлюпени институти, направени с парите на „Америка за България“, „Отворено общество“ и т.н. И всеки има различен отговор. И свободните съчинения по тази тема се множат с всеки изминал ден. Но, за съжаление, никой не пита суверенът на властта, българския народ, какво всъщност би искал той?

А българите го казаха ясно и то много пъти: Хората в страната искат от много години само едно нещо- По-висок жизнен стандарт, който да им осигури достоен живот в достойна държава. Искат да получават заплати и пенсии, които да им позволяват нормален и спокоен живот.

Народът настоява за ТАКАВА ПРОМЯНА, но гербаджийските „специалисти по всичко“,  от години грачат, че то така не можело, че трябвало да се оправи икономиката и тогава да се раздават пари.

Ами нека тогава да оправим икономиката! Но големият въпрос тук е защо за цели 7 години ГЕРБ не направиха нищо в нито един икономически отрасъл? Защо Борисов лично спря стратегическите за България  енергийни проекти АЕЦ „Белене“, Южен поток и Бургас – Александруполис, които щяха да ни направят енергиен разпределител за Балканите и цяла Европа?  И на всичкото отгоре щяха да ни осигурят в пъти по-евтини ток, газ и бензин! А е знайно, че само с евтини такива консумативи можеш да градиш конкурентно способна на световния пазар икономика. Защо Борисов подари ролята на енергиен център за Европа на Турция, след като Владимир Путин ни я предложи първо на нас?

Единствено БСП бе адекватна през цялото това време и направи крачка в правилната посока. Малка крачка, но все пак някакво движение напред. Те казаха, че ще създадат фонд от 500 милиона лева, за да инвестира ДЪРЖАВАТА в развитието на селското ни стопанство и промишлеността. Подчертаваме: Не разни чужди или наши частници, наричащи себе си „инвеститори“, а държавата. Защото в новите неолиберални условия частникът гледа само своя интерес, без изобщо да му пука за хората и за техния жизнен стандарт.

Лошото е, че дори да се създаде този фонд от 500 милиона лева, ще трябва да чакаме 500 години, за да се възроди българската икономика.

А решението е съвсем просто: Борисов и Горанов принудиха подопечните си депутати да гласуват заем от 16 милиарда лева. Значи в предложения от БСП фонд слагаме не 500 милиона, а  16 милиарда. И ги инвестираме  в ДЪРЖАВНАТА българска икономика, вместо да ги подаряваме на „бедното“ НАТО. По този начин само след няколко години ще възстановим и селското стопанство и промишлеността. И няма да чакаме на мижавите еврофондове, които никога няма да ни дадат 16 милиарда. А с трохите, които Брюксел ни отпуска, същия тоя Брюксел ни задължава да строим единствено градинки и паркове.

Втората важна крачка е да обявим за нищожни приватизационните сделки в стратегическите за страната ни отрасли: енергетика, телекомуникации, водни ресурси, някои отрасли на индустрията, добивът на злато и цветни метали, информационните технологии…

Да не говорим, че към момента всички важни за националната сигурност на България данни са качени на компютри и сървъри, а оператори на тия данни са чужди фирми. Е, как ще търгуваме, как ще се пазим дори от джихадистите, ако се наложи, като целия свят знае тайните ни? Да не говорим, че всички български световно-известни запазени марки като българските вино, ракия, кисели млека и сирена трябва да се произвеждат от български държавни фирми, а не от чужди и наши частници. И печалбата да влиза в държавната хазна, а не в джобовете на разни обирджии, които наричат себе си „бизнесмени“.

Тези стратегически отрасли не подлежат на приватизация. Те трябва да са държавни. Защото засягат националната сигурност. И не на последно място носят много пари. С които ще продължим да захранваме развитието на промишлеността и селското стопанство и в бъдеще.

Продължаваме разсъжденията си нататък: Да допуснем, че сме възстановили в някаква степен държавната икономика. И произвеждаме голяма продукция. Както беше по времето на социализма. Какво ни трябва по-нататък, за да просперира държавата?

Ами трябват ни пазари. За да има къде да продадем произведеното. Само че Брюксел не ни пуска на западноевропейските пазари. Защото западните държави не искат да си подбиват тяхното производство (което и без това се свива заради възхода на Китай) с наша продукция.

И към момента с нас искат да търгуват само нашите традиционни партньори Русия и  арабските страни. Само че точно с тези страни ЕС ни забранява да търгуваме.

Значи първата работа на БСП е да възстанови приятелските политически и икономически връзки на България с Русия. Да отхвърли диктата на ЕС и да осъществи големите енергийни проекти с помощта на Руската федерация. За да създадем мощна индустрия и селско стопанство. И да реализираме тази продукция навсякъде, където я приемат. Наш източник от „Позитано“ № 20 ни информира, че БСП се кани да направи точно това – да предприеме горе описаните икономически завои и стъпки. Планът е разработен от леви икономически топ специалисти и стои в бюрото на Корнелия Нинова.

И ако левите сили успеят да го реализират- ще има пари не за мижавите 1 500 лв. и то СРЕДНА ЗАПЛАТА, щедро обещавани в момента от ГЕРБ. Ще имаме пари и за 5 000 лева заплата, и за 8 000 лв., че и за повече.

И  няма да бъдем  държава-просяк, която чака подаяния от Брюксел. Няма да сме умираща страна. А ще сме държава, която всеки уважава. И народ, който живее достойно и спокойно.

Необходима ни е само малко смелост. Да се обърнем към нашите братя от Русия. И да бием веднъж завинаги шута на ЕС и НАТО, които хищнически унищожиха България. Skandalno.net

Автор: Иво Македонски, Skandalno.net

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

3 коментара

  1. При наличното неправилно управление на паричната система, всяка партия или коалиция и с избрани 240 депутата ще се провали.
    За устойчив политически успех е необходимо правилно управление на паричната система.

  2. Ще се сетим ние, че кака ни Корнелия не лъже и не иска власт на всяка цена, а иска да направи рестарт на всичко в БГ и да подобри нещата, но….късно май се сещаме..

  3. Иво, защо ни откриваш Америка? Всички разбираме че: ако икономиката (ивдустрия, транспорт, услуги) е държавна, печалбата ще влиза в държавния бюджет, а не по джобовете на олигарсите, тогава ще има пари за заплати, пенсии, армия, безплатно здравеопазване, образование и т.н.,както беше в добрите стари времена, при „проклетия“ социализъм. (

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *