Брюксел ни ПОРОБИ Окончателно: Нова Енергийна Секира и 150 млн. Глоба за Неподчинение. И това е само началото…

Европейската комисия (ЕК) иска да продадем държавната компания „Булгартрансгаз“, за да влезе в нея чужд оператор, който да се разпорежда с газопреносната инфраструктура на страната ни. Това заяви енергийната министърка Теменужка Петкова на брифинг по повод наложената от ЕС глоба от 77 млн. евро на България заради „Български енергиен холдинг“.

Искането на ЕК да приватизираме един от малкото ни останали държавни активи – компанията „Булгартрансгаз“ в полза на глобалистки наднационални интереси, всъщност датира още от 2009 г.

Тогавашният министър в първото правителство на ГЕРБ – Трайчо Трайчов (от „квотата“ на олигарха Иво Прокопиев) се беше заел енергично с изпълнението на задачата. Но последвалият олигархично-мафиотски сбълък и разкол между Прокопиев от една страна и Борисов-Пеевски от друга, лиши глобалисткото протеже Трайков от мястото му в първия кабинет „Борисов“.

Още тогава стана ясно, че Борисов отказва да приватизира апетитната хапка  „Булгартрансгаз“,  защото иска това най-сладко парче от държавната баница за себе си. И то не в народно, а я иска в лично качество. Така както пожела активите на ЧЕЗ и се опита да им сложи ръка чрез подставеното си лице Гинка Върбакова.

Затова най- смехотворната част от днешното изказване на министър Петкова бе жалкият й опит да убеди народа, че отказала да приватизира „Булгартрансгаз“, за да защити националните интереси на България: „ЕК минава една червена линия! Булгартрансгаз“ съдържа инфраструктура от национално значение. А ние компромиси с нашата национална сигурност няма да правим. И това беше причината да не постигнем споразумение с ЕК“, оправда се Петкова за крупната евро-глоба. 

Самият факт обаче, че Брюксел предлага на ГЕРБ подобна мръсна и предателска към нацията ни „сделка“, че даже ги и глобява за отказа им да се подчинят, е показателен за начина, по който Запада гледа на нас… и на назначените си за управляващи в колонията му слуги от ГЕРБ.

А колкото до „пазителката на българския национален интерес“ Теменужка Петкова, всички помним как само преди няколко месеца същата подари с лека ръка най- голямата електропреносна мрежа в България (също стратегически обект за националната ни сигурност) на добрата си пазарджишка приятелка Гинка Върбакова! Да, става въпрос за скандалната продажба на активите на ЧЕЗ на скромната фирмичка „Инерком“ от Пазарджик. Чехите без притеснение разкриха, че Гинка Върбакова им била посочена лично от управляващите от ГЕРБ, като за Върбакова гарантирало дори българското Министерство на финансите. И кой ако не Борисов надничаше зад тази сделка с националната сигурност на България?!

След въпросния скандал Теменужка призна, че с Гинка са много близки, и опита да се скрие като хвърли оставка. Но Борисов е хитър. Отказа. И я върна на пангара, да му е министерски буфер.

И днес същата тая Теменужка Петкова се изпъчи като първи ратник за националните интереси на България!

Летище „София“ например е не по-малко стратегически обект за националната ни сигурност, но ГЕРБ, без да им мигне окото, се канят да го харижат, и то за жълти стотинки, на най- голямата турска авио-компания.

АЕЦ Белене и „Южен поток“ също бяха обекти от изключително значение за националната ни сигурност (самият Борисов е казвал, че където има АЕЦ и газопроводи – войни няма), но ГЕРБ отказаха и двата, защото така им наредиха от Брюксел и Вашингтон. А тези два обекта не само щяха да ни защитят от външна агресия, но и ни превръщаха в енергиен лидер не само на Балканите, но в цяла Югоизточна Европа.

Защо Бойко Борисов ги отказа?!

ГЕРБ са част от неолибералното статукво в Брюксел и Вашингтон- избрани и назначени от тях да управляват България изцяло в услуга на глобалните западни компании. И именно това западно статукво ги държи на власт вече 10 години. И ще управляват, докато то каже, дори нито един българин да не гласува за тях. ГЕРБ властват с програма от ангажименти, поети към господарите им – да отказват мега- енергийни проекти с Русия, да заробват народа си с концесии в полза на западни монополисти и да разпродават на безценица малкото останали вече български държавни активи.

Затова и сега, когато ГЕРБ тръбят, че дават мило и драго за националната сигурност, това звучи като поредната дебелашко-селска шега, излязла от устата на Бойко Банкянски.

Демонтажът на държавата България тече с пълна сила. И е на финала. От мощната някога държавна структура, днес се белеят само изпотрошените кости на оглозгания й скелет. През което време управляващите от ГЕРБ продължават да ръфат мизерните вмирисани еврофондове на Брюксел като жалка комисиона за поредното си крупно национално предателство.

А дали „Булгартрансгаз“ в крайна сметка ще бъде приватизиран, е повече от ясно. Щом господарите от Брюксел и Вашингтон поискат нещо, колониалните слуги от ГЕРБ са готови да им го дадат веднага. За да си осигурят още някой и друг месец във властта и полагащия се достъп до еврофондовата хранилка. Skandalno.net

Надя Колева, Skandalno.net

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

2 коментара

  1. Вън от тази човеконенавистническа педерастка организация ЕС. Докога ще им позволяваме да ни пият кръвта.

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *