Третата Световна Война?! Тя вече започна! Русия, САЩ или Китай? Вижте кой – кога и как! Топ Анализ:

Днес фронтовете са кристално ясни. От едната страна е англосаксонският ционистки триумвират, представляващ Запада, който, за да оцелее, трябва да разпали нова война.

От другата страна е Русия /икономически подкрепяна от Китай/, единствената страна, която с едно натискане на копчето може да унищожи Запада.

Именно с това Западът никога няма да се примири. Цялата статия прочетете по-долу:

В началото на 2019 г. в глобалната картина на планетата е ясно само едно нещо – Голямата световна война върви по разписание.

Ще ми възразят: какво пишеш, никаква нова голяма война не е обявявана.

Отговарям: всъщност, след Първата световна война нито една война не е била обявявана официално. Нито една. Много по-късно историците са ги обявявали за такива.

А и с Първата, нещата не бяха ясни, но все пак много след края й се наложи мнението, че началото й е било на 28 юни 1914 г., когато сръбският националист Гаврило Припсип застрелва австроунгарския престолонаследник Франц Фердинанд. Така започна първата голяма касапница – Австрия срещу Сърбия, Русия зад Сърбия, Германия срещу Русия и Франция и т.н.

И Втората световна война не е била обявена, и тя е без начало. Начало, за което пак историците спорет и до днес. За едни началото е аншлусът на Австрия от Хитлер, за други- мюнхенският сговор срещу Чехия, за трети- атаката на Райха срещу Полша, а четвърти считат за началото 22 юни 1941 г., когато нацистите атакуваха СССР.

Така е и със сегашната Трета световна война /или Четвърта, ако за Трета се счита Студената/. За едни началото беше през 1991 г. с разпадането на СССР, за други – терористичният акт срещу кулите-близнаци на 11 септември 2001 г., в Ню Йорк, за трети – войните на НАТО срещу Югославия, Афганистан, Ирак, Либия, Сирия, Йемен, Централна Азия…

Всъщност в сегашната Голяма война участват много повече държави отколкото във Втората световна. За всеки случай я нарекоха хибридна, т.е. многообразна – финансова, икономическа, информационна, геополитическа, гореща… Но зад тези термини се крие най-голямото преформатиране на света през последните векове – появата на нови революционни геополитически проекти. Чиято роля е да запълнят празнината, която освобождава слизащият от сцената Англосаксонски ционистки проект, проектът на глобалния паразитизъм, който владееше света през последните близо 3 века.

Днес съм един от последните живи икономисти в Европа, които още през 80-те години обърнаха внимание на зараждането на онова, което беше наречено глобализъм, либерален капитализъм, неолиберализъм или просто – последната фаза на англо-саксонския паразитизъм. Началото на тази последна деградивна фаза на разпадащия се капитализъм, бе дадено с появата на транснационалните корпорации, т.е. фирмите за разнасяне по света на стоката, наречена „американски долар“, и неоколонизирането на света.

Днес обаче световната западна олигархия и обслужващата я клептокрация са в паника. Тяхното богатство е изразено в пари, печатани от въздуха. От своя страна бъдещата стойност на парите зависи от бъдещото равнище на икономическа активност на планетата, което от своя страна зависи на достъпа до енергията, която единствена прави икономическата активност възможна. Във всички тези елементи западната олигархия губи от страните от бившия Трети свят. Затова пренесе войната в информационната област с използването на така нареченото „фактологическо инфо. оръжие“, под мотото „фактите не съществуват, има само тяхна интерпретация“. Това също е част от войната, чиято цел е радикалното съкращаване на населението на всички държави и запазване на негова неголяма част, която може да поддържа бъдещите победители.

Това е война на унищожение в пропорции, каквато не е имало в миналото.

Това е война за доминиране, за сфери на влияние, за контрол над ресурсите, над икономиките и за геополитически проект.

Помня всички основни конфликти от втората половина от XX век.

И всички те, в нито един момент, не бяха по-опасни от сегашната ситуация.

Днес фронтовете са кристално ясни. От едната страна е англосаксонският ционистки триумвират, представляващ Запада, който, за да оцелее, трябва да разпали нова война.

От другата страна е Русия /икономически подкрепяна от Китай/, единствената страна, която с едно натискане на копчето може да унищожи Запада.

Именно с това Западът никога няма да се примири. Никаква мимикрия не може да прикрие тези реалности. Всички решения на Запада са взети отдавна. Икономиката на САЩ не може да съществува без война. Във всички свои политически и икономически кризи и фалити САЩ винаги са били спасявани от война. Сега на САЩ отново е необходима война, но такава, след която да запазят своето съществуване.

Значи вариантът „открита война срещу Русия“ отпада, тъй като руснаците могат да унищожат САЩ за 60 секунди. В такъв случай във войната срещу Русия трябва да се използват украинците, грузинците, прибалтийците, поляците, румънците… Най-добре отново германците. С чужди ръце и кръв е най-лесно и безопасно.

И срещу Китай пряка война е невъзможна. Защото се оказа, че в американското глобализиране победителят е именно Китай. Заради глобализирането рухна голямата американска мечта, голямата британска мечта и още няколко регионални западни проекто-мечти. Вместо тях се появи и разцъфна голямата китайска мечта. Така светът безкръвно стигна до сегашния китайски „социалистически капитализъм“ /който победи американския глобализъм/, защото в него, освен „невидимата ръка на пазара“, присъства и механизмът на социалното и справедливо разпределение.

Значи пак се връщам към думите, че на САЩ им е нужна война, за да излязат от комата.

Но срещу Русия пряко не могат и опитват чрез локални войни, чрез преврати и ерозия отвътре. Но Путин ги блокира.

И срещу Китай опитват: отвън – военно и търговски, и отвътре – етнически.

И успоредно с тези мерки, въпреки пълната неадекватност на американските ядрени сили спрямо руските и китайските, Вашингтон продължава да плаши с ядрена война. Блъфът е колосално опасен, защото не е ясно кога точно търпението на Москва и Пекин ще се изчерпа.

Основната причина за безизходицата, в която се намират САЩ е тяхната системна криза. Да се направи нещо с нея в рамките на сегашната система е практически невъзможно.

Но върху кого Вашингтон да стовари отговорността за банкрута на водения от него Запад, т.е. да създаде форсмажорна ситуация, например Голяма война. Срещу кого? Срещу Русия и Китай не става, срещу Иран – също, даже срещу КНДР не е препоръчително. Че всички те имат ядрени ракети за достоен отговор.

Така стигаме до сегашния президент на САЩ Доналд Тръмп. Вероятно бе избран, за да задейства План-А спрямо Москва и Пекин – да се хвърли да ги плаши и да ги сблъска помежду им. Но когато последните не се изплашиха, а се прегърнаха още по-дружески, западняците пуснаха План-Б – голям военен конфликт, зад който е американският банкрут. Но и тук не сполучиха.

Тогава новият курс ще е да се опитат да ерозират Русия и Китай отвътре или да ги въвличат в безконечна поредица от конфликти по техните граници с чужди ръце и кръв, например в Източна Европа, Близкият Изток или в Южно-Китайско море.

Това е същността на момента.

Всички тези натрупали се в гигантски обем от столетия противоречия на измама и лъжи, на национални, геополитически, исторически, религиозни, финансови и културни конфликти вече не се поддават на мирно регулиране.

Западът слиза от сцената, моделът му е изчерпан.

Русия и Китай се движат в противоположно направление – към дедоларизиране и бягство от долара, към икономически и социален суверенитет, и… въвеждане на хиперзвуковите оръжия.

Това е голямата картина.

При оръжията Москва е минимум равна на САЩ, а при хипероръжията ги изпреварва с десетилетия.

При икономиката Китай е минимум равен на САЩ, но реално – по покупателна способност е по-голям поне два пъти.

Геополитиката на морската цивилизация (Запада) за задушаване на сухопътните цивилизации (Русия и Китай) вече не действа. Русия изгражда Северния морски път през все по-затоплящата се Арктика, а Китай възобнови и гради своя Път на коприната през Средна Азия към Европа и Африка. И настъпи обрат – сега САЩ и Великобритания са обградени от хиперзвуковите Мечка и Дракон.

Шах и мат!

Но на голямата шахматна дъска, както писах, отдавна не се играе шах, а се стреля по всички посоки и направления с ракети, долари, интернети и всичко, за което можете да се сетите. Т.е. Световната война върви по разписание… до окончателното сгромолясване на Запада! Skandalno.net

Красимир Иванджийски, Skandalno.net

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

2 коментара

  1. Много информации, икономически анализи и прогнози, но в края на краищата те въобще не могат да дадат отговор за развитието на света, правилата и целите, защото се опитват с икономически причини да обяснят политическите цели и решения. Те не са тайна и вече не ги прикриват, а именно, – ИЗГРАЖДАНЕ И НАЛАГАНЕ НА НОВИЯ СВЕТОВЕН РЕД- същността на който е:- „една държава, един език, една религия,един господар“. Колкото до началото на Третата световна война- има много и то конкретни предсказания от голям брой феномени, още от Библията и до сега. Ако си послужим с Дънов, той косвено ни посочва, че след 45-те години социализъм в България, идват нови 45 години с още по-голяма диктатура. Други посочват 2023-5 години за българите да се приберат в България, защото след това, дори и да искат, няма да могат. Ако трябва да конкретизираме- това ще стане при мека зима и ранна пролет, житото ще бъде прибрано и след проведени две срещи на световно ниво за обсъждане на ситуацията, които уж ще завършат с приети споразумения, във връзка с убийството на двама световни лидери, като непосредствено след тях ще бъде убит и трети лидер, след което мълниеносно започват военните действия…

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *