Богомил Бонев: Съливан ни Загроби! Независима държава ли сме или АМЕРИКАНСКА КОЛОНИЯ?! Разтърсващ Коментар:

Коментар на Богомил Бонев разбуни духовете във фейсбук. А повод за справедливия словесен гняв на бившия ни вътрешен министър стана посещението на зам.- държавния секретар на САЩ Джон Съливан у нас.

Ето какво написа Богомил Бонев:

„Заместник-държавният секретар на САЩ Джон Съливан дойде в София, за да говори за „енергийната диверсификация“. Започна се! 4 години по-късно историята се повтаря. Агресивен американски натиск срещу България! Нов Маккейн след шпацирането на Цецоу в израз на национално предателство.
Трябваше да посрещнем с яростен протест посещението на поредния американски политик, който в стремежа си да се бори срещу Русия, хвърля на сметището нашите национални интереси.

Щял да дискутира диверсификация. Няма такова нещо. Ще извива ръце. Като Маккейн, който спря Южен поток. Но няма да ни предложи алтернатива. За да си останем заложници на украинските фашисти.

Или сме държава и нация, или сме колония.

Съливан дойде и за друго – да ни пробута американски самолети, които не са ни по джоба и определено не са най-качествените за тази цена. Но това било политическо решение. Така каза Цецо.

Ще ни отрежат от поредния спасителен източник на енергия, както го правят систематично и от години. А ние продължаваме да им търпим паметниците на летците, които през 43-та ни бомбардираха и убиваха!

Кога ние, българите, ще се събудим?“

Коментарът на Skandalno.net:

Американският дипломат Джон Съливан е на обиколка в Централна и Източна Европа, а София бе една от набелязаните спирки. За единия си ден престой у нас, зам.- държавният секретар привика на инструктаж премиера Борисов, президента Румен Радев, външния министър Екатерина Захариева…

А самото посещение на US-чиновника (посещение – наказателно по своя смисъл и резултат-б.а.) предизвика възторг, че и даже докара до екстаз и делириум сбирщината управляващи подлоги, включително президента Радев, който иначе го играе русофил. Заповедите на Съливан бяха две – да вдигнем вноската си в НАТО на 2% от БВП, както и да се „диверсифицираме“ от руския газ (разбирай- Съливан ни забрани да участваме в проекта „Турски поток“, или в който и да е друг руски проект за пренос на газ през България).

И тези американски заповеди към България са били ясни отдавна. Защото броени часове преди американския дипломат да кацне в София, премиерът Борисов се изока (за да се застрахова), че американските изтребители F- 16 били „най- добрите“. Но инак не искал да се меси в работата на комисията, която трябва да избере между шведските „Грипен“ и много по- скъпите F- 16. Точно така – търгът продължава, но победителят е предизвестен след изказването на Борисов и последвалото посещение на колониалния ни господар.

И ако някой все още си прави илюзии, нека видим какво каза още преди седмица Цветан Цветанов при посещението си в САЩ: България ще вземе „политическо решение“ по въпроса и ще избере американските изтребители „F-16“. Край на дебата.

Нищо че въпросното „политическо решение“ на ГЕРБ ще струва на България двойно повече от предвидените в бюджета 1,8 млрд. лева за закупуване на нови изтребители за армията. Известно е, че офертата на Швеция е много по- евтина и изгодна за България. Но когато колониалния ни господар каже: Дайте ми пари!, решението става „чисто политическо“ – и изцяло за сметка на българския данъкоплатец.

Въпросът за изтребителите бе една от двете основни теми на срещата на американския дипломат с колониалните администратори у нас.

По отношение на газовите доставки за България, американския дипломат бе повече от категоричен: Трябва да внасяме азерски газ (който обаче е на изчерпване), както и да купуваме американския шистов газ (Много по- скъп от руския. А да не отваряме дума, че не е нито американски, нито шистов, а краден от находищата в Сирия и Ирак). Така сме щели да се докажем като лоялни партньори на САЩ, казано на дипломатически език. А де факто- да им покажем, че сме послушна колония.

В днешния си коментар Богомил Бонев припомни светкавичното посещение на покойния вече сенатор Макейн преди 4 г. Тогава републиканския ястреб дойде за да „набие канчето“ на Орешарски и да го принуди да спре проекта „Южен поток“. Тогава Орешарски обаче го замрази временно, докато се изчистят проблемните точки. Но когато ГЕРБ се върнаха на власт, те прекратиха окончателно „Южен поток“… а с него и надеждите на България някога пак да стане енергиен фактор в региона. Такъв, какъвто беше преди 89-та година, когато снабдяваше с ток и газ целия Балкански полуостров + Турция. Вместо това Борисов и шайката му обрекоха за десетилетия напред страната ни да е енергиен просяк.

А на въпроса на Бонев: „Ние държава ли сме, или колония“, отговорът вече е очеизваден: Вече няма „или“. Чиста колония сме! Американска. И то в духа на най- добрите латиноамерикански традиции. Skandalno.net

Надя Колева и Пею Благов, Skandalno.net 

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

5 коментара

  1. Съливан, ако сте го слушали внимателно, пробутва и американски втечнен газ – през Солун.

  2. СЕКСУАЛНИ РОБИ СМЕ Т.Е ПРЕДПЛАТЕНИ МАГИСТРАЛНИ КУРВИ НА ВСЕКИ КОЙТО Е ПОИСКАЛ УСЛУГИ ОТ БЪЛГАРИЯ

  3. Добре, че има хора като Богомил Бонев, Елена Гунчева, Веселина Томова, Кеворк Кеворкян, Мартин Карбовски, Надя Колева, Пею Благов, за да отварят очите на заспалите българи. Шапка им свалям!

    • Шапки долу пред споменатите,но има ли кой да ги чуе от управляващите.

  4. За съжаление всичко е абсолютно вярно.Бългаия много отдавна нее суверенна държава.Какви ли времена чакат децата ни.

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *