Брюксел Заби ЗВУЧЕН ШАМАР на Борисов: В България НИЩО не се Промени за 13 години! Ето какво се казва в Резолюцията на ЕС за България:

Европарламентът прие Резолюция срещу корупцията в България. Никога, никоя друга страна членка на ЕС не е била критикувана толкова и така остро от Брюксел. Документът е шокиращ антирекорд в историята на съюза и яростно критикува страната ни по всички направления за целия 13-годишен период откакто е членка на ЕС. За тези 13 години България е все така на дъното, и заслугата е изцяло на ГЕРБ и на Бойко Борисов, които държат властта през 11 от тях. За това става дума в Резолюцията, която сега мнозина апологети на властта поръчково се опитват да омекотят.

Ето кои са основните критични точки, засегнати в Резолюцията за България на Европейския парламент:

  • корупция по високите етажи на властта и липсата на съдебни дела по такива казуси
  • неработеща съдебна система
  • липса на отчетност и контрол върху делата на главния прокурор
  • системно нарушаване на медийните свободи

Документът остро осъжда полицейското насилие над мирни протестиращи и журналисти. Категорично подкрепя исканията на протестиращите за оставка на правителството и Главния прокурор. Осъжда „незаконните и прекомерни“ проверки на бизнеси, за част от които проверки се счита, че са с цел репресия от страна на държавата . В Резолюцията се настоява още за бъдещ строг контрол в разходването на европейските средства, заради основателни съмнения, че парите се усвояват главно от близки до ГЕРБ лица и фирми.

Документът беше приет от ЕП с подкрепата на партиите на социалистите (ПЕС) и Зелените. Единствено ЕНП не подкрепи Резолюцията с изключение на Радан Кънев и още 6 негови колеги от парламентарната група. Тримата евродепутати от ДПС гласуваха с „въздържал се“.

Не можем, разбира се, да очакваме, че приетата с мнозинство от две трети от евродепутатите Резолюция ще свали ГЕРБ от власт. Покровителите на мафиота Борисов от ЕНП са най- голямата и влиятелна лобистко-криминална шайка в Европарламента. Но резолюцията е предвестник и катализатор на скорошната катастрофа на Мутро-режима в България, защото пъпната му връв е в Брюксел, който категорично днес заяви, че иска да я среже. Резолюцията е и голяма победа за стотиците хиляди протестиращи българи, които изтъркаха по три чифта обувки в народните шествия срещу диктатурата. Добрата новина е, че флегматичния, разпадащ се имперски Брюксел най- сетне заяви официална позиция.

Резолюцията представлява цялостна европейска оценка за управлението на България, откакто страната ни е член на ЕС: Нулев напредък, никакво развитие в нито една област и деградация на институциите. Ако Банкянският Сатрап имаше дори наченки на достойнство, то той би си хвърлил оставката на мига. Вместо това обаче от утре дежурните клакьори на селската му диктатура ще „изтълкуват“ размазващите срамни критики като „огромен успех“ за България.

Фактите обаче са налице. Брюксел ясно заяви, че досегашното членство на страната ни в ЕС е ПЪЛЕН ПРОВАЛ. За 13 години управлението на страната не е постигнало абсолютно никакъв напредък в решаването на ключовите проблеми на България, а напротив – те още повече са се задълбочили. Тази Резолюция, колкото и да е пренебрегвана от управляващата у нас шайка и медиите й, е тежко петно по имиджа на страната. Смисълът на целия документ е категорично ясен – нужна е спешна смяна на властта, но това трябва българите да си го извоюваме сами. Skandalno.net

Надя Колева, Skandalno.net

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

6 коментара

  1. Тримата глупаци и национални предатели се радват на някаква си победа.
    Каква победа, че вече официално е признат в България турския?
    Македонците имат малцинство в България?
    Наложиха джендърството и ще направят децата ви джендъри?
    Дадоха още права на циганите и сега ще ви колят без да ги наказват?
    Ще ви населят родината с брадати главорези, на които ще плащате докато ви колят ……
    Да ви еbа в победителите малоумни.
    Водят народа си към кланицата, а той рипа от радост, че ще ми теглят ножа!

    • Тази резолюция на ЕС има само препоръчителен характер. В статията се коментира единствено частта, в която се критикува властта в България. И критиките са относно съдебна система, икономика, свободата на словото и пр. Оттам-нататък че някакви лобистки групи в Европарламента са решили да си прокарат девиационните тези – това си е техен проблем. Относно приемането на Истанбулската конвенция- българския Конституционн съд си е казал думата и темата е затворена страница – това в България няма да мине. Основната заслуга за нейното неприемане е на Корнелия Нинова и БСП. последният интернет сайт, който би тръгнал да лобира в полза на ЕС е този. Такива са ми наблюденията.

  2. И в купом всички депУтати на БСП гласуваха за конвенцията и останалите „препоръчителни“ помии, въпреки забраната на конституционният им съд :)
    Никъде не съм казал, че този сайт лобира за нещо си, а просто че малоумното население населяващо родината ни се радва, че го водят към бесилото.

    • БСП е категорично против истанбулската конвенция. нинова вчера го потвърди. само станишко е за нея, обаче той в бсп вече е персона нон грата.

  3. НАТО И ЕС ВЪН ОТ БЪЛГАРИЯ ТАМ Е СПАСЕНИЕТО НА РОДИНАТА НИ БЕЗ НАТО И ЕС САМО ЧИСТА И СВЯТА РЕПУБЛИКА ЗАЕДНО С БРАТСКА РУСИЯ

  4. МАХАЙ СЕ БОЙКО БЪЛГАРОУБИЕЦО МАХАЙ СЕ МУТРО ВРАГ НА РОДИНАТА КЪСКЕТА ГЕШЕВ НЯМА ДА ТЕ СПАСИ ОТ НАРОДНАТА НИ ОМРАЗА И ДВАМАТА СТЕ ЗА В ЗАТВОРА ЗАЕДНО С ПЕЕВСКИ И ДОГАН НЯМА ДА ВИ ОСТАВИМ НА ВЛАСТ ПРОКЛЕТИ ДА СТЕ ЗАЕДНО С ПОТОМЦИТЕ КУРВИТЕ ВИ И ТЕЗИ КОИТО СА ВИ СЪЗДАЛИ АКО УПОРСТВАТЕ ЩЕ СИ ТРЪГНЕТЕ КАТО ЧАУШЕСКУ

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *