Браво! Румен Радев СЪСЕЧЕ Султан Ердоган! Турция е Потресена! Виж Тук:

Турският президент Ердоган покани българския си колега Румен Радев да се срещнат по време на посещението му във Варна на 26 март. Но държавният ни глава учтиво отклони поканата, като предложи да се видят през юли месец в Брюксел в рамките на Срещата на върха на НАТО.

Да, точно така – български политик ОТКАЗА на Ердоган!

А ГЕРБ веднага гракнаха срещу Президента с обвинение, че им правел сечено. Радев най-откровено бойкотирал визитата на Ердоган. И това, при положение, че Борисов здраво се изпотил, докато уреди срещата между ЕС и Турция във Варна, по поръчка на Ангела Меркел… И въобще… как не го е срам Радев да отказва на турския Султан…

Всъщност, Румен Радев изобщо не беше информиран, че България ще среща Ердоган навръх 140- тата годишнина от Освобождението си от турско робство. Научил за това от медиите, сам призна държавният ни глава. Така че, защо изобщо да ходи на среща, за провеждането на която никой не е поискал мнението му? И второ, Радев не е длъжен по подобие на посмешището Борисов, да се отзовава всеки път, когато Падишаха му свирне.

Да не отваряме дума пък, че датата на срещата с турския президент във Варна – 26 март, е сред най- черните в българската история. На тази дата отбелязваме „Денят на Тракия“ – геноцидът, на който през 1912- 1913 г Турция подлага българите в Одринска Тракия. Избитите от аскера нашенци са 60 000, а прогонените от домовете им – над 200 000 бежанци.

През последните години управниците ни от ГЕРБ подминават датата с презрение, от страх да не подразнят Ердоган. Неспирно ни натякват, че историята си е история, но отношенията с Турция са ни много по-важни. И че ако ядосаме комшиите, те можело да ни пуснат 3 милиона сирийски бежанци. Да, историята си е история, но това не значи, че трябва да я забравяме и да не я почитаме. Тежко Безродие, към което ГЕРБ, откакто са на власт, упорито се опитват да ни „приучат“. И съвсем не означава, че трябва да позволим на т.нар. европейски „ценности“ с уклон към толерастия да ни обезбългаряват. Защото подобно безобразие с националната си памет Гърция със сигурност няма да допусне. Например!

В същото време Бойко Борисов ни проглуши ушите как тази среща била от космическо значение… и не просто за България, а за целия ЕС. Хайде холан… Ако беше толкова важна, със сигурност изобщо нямаше да се проведе у нас… че и да сме евро-председатели – това е ясно. А и ако беше от толкова фундаментално значение, нямаше да възложат организирането й на Баце.

Срещата между ЕС и Турция всъщност ще е поредното надлъгване за пари – Ердоган вече заяви, че ще си иска 3- те милиарда евро, които Брюксел му обеща, но му изплати само 850 млн. евро. Ще се коментира и евентуален митнически съюз между Евросъюза и Турция. От ЕС пък искат хем Ердоган да продължи да им държи бежанците, хем да не му дадат повече и стотинка. Защото нямат. В криза са. Наш Боко пък се надява срещата поне да мине гладко, за да може после да се хвали пред „партньорите“ колко покорен евро-слуга е!

Но да градиш бъдеще върху изтритата си история, докато преглъщаш достойнство и чест, а безобразно раболепничиш… това е обречена кауза! Опитите на Бойко обаче продължават!

В същото време, Ердоган се закани, че ако ЕС не покаже уважение към Турция, всичките им досегашни договорки отпадат и той повече няма да храни 3 млн. сирийци, които бягат от войната… крепена и подклаждана с всички сили от същия тоя Евросъюз. Затова е почти сигурно, че Ердоган ще постигне набелязаните си цели, а на Брюксел ще му се наложи само да клепа и да се съгласява. Насред голямото ориенталско хокане пък любимият ни Премиер пак ще влезе в типичната си героична роля на селски идиот. Е, каква работа има нашият достоен президент Радев на подобно срамно вампирско сборище?! Skandalno.net

Надя Колева, Skandalno.net

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

20 коментара

  1. Браво на българският Президент. Още един пример за селяндурската „дипломация“ на ББ.

  2. Още едно доказателство,че Радев е достоен президент.За пореден път натри носа на Банкянския путьо.

  3. Поклон, г-н Президент!!!! Покажете им на тези наши „дупедавци“ какво значи българин-патриот!!!!

  4. ЕРДОГАН ЩЕ НАЧЕШИ СЪРБЕЛА НА БОКО !КЪДЕ Е БАБА МЕРКЕЛ ?ЩО СЕ КРИЕ?

  5. Не става някакси да си правиш гаргара с националния празник на държавата, и след това да каниш разни „приятели“ …след това да обвиняваш Президента, че правел каквото си иска…. Смешна работа бате….

  6. Като не иска да ги храни , да ги връща обратно в Сирия.

  7. Браво, поклон пред достойния ни Президент, както и благодаря на авторката за чудесния материал!

  8. Герберите така си мучат – по природа, по навик и по заповед. Аз не мисля, че това е „върховна“ среща. Просто събрали се джамбази да се надлъгват. Ердоган гледа да опъне всички вкупом на пангара и ще постигне целта си, защото останалите, идвайки при него, услужливо си носят вазелина. А Бандитко – като домакин, е в ролята на първия излишен приятел. Това обаче няма да му попречи, щом се раздигне седянката, да се думка по гърдите колко е велик и незаобколим фактор на Балканите,че даже и в геополитечески измерения. И най-малкото ще постави въпроса за Тракийската /която е българска/ трагедия. Дори да му е дошло на ум подобно нещо, шътнали са му, че не е момент да поставя къщни проблеми. Радев е прав и в правото си да не се среща с Тайпито – не е негов гост. Следва канонадата от храчене и замеряне с тъпизми от страна на „тежката артилерия“ на ГЕРБ – Деси Тъпото и Цецерон. Още Цветка, Тома, Спас, лудият Антон Тодоров. Само гледайте ТВ блокове…

  9. Браво г-н Президент,нека види Пашата,че не всички лижат задници като Боко,а има и достойни Българи,достоен ПРЕЗИДЕНТ.

  10. Да уточним някои нещица! Първо, за тая среща Президентът научи от медиите, доколкото знам. Беше „организирана“ хей така, колкото да се каже, че ще има такава среща, макар че не се очаква кой знае какво. Едва ли турчинът ще склони на някакви отстъпки. Той го каза в прав текст, че си иска парите, които са му обещали и не е склонен на пазарлък. Освен това, смешно е да очакваме, че Боко или който и да е друг, ще повдигне някакъв въпрос, касаещ България и който е извън договорения вече дневен ред, в който пък изобщо не се споменават интересите на България. Всички тия лозунги за повдигане на разни теми и искания са халосни изстрели, целящи повдигането на самочувствието на таз или оназ партия. И в тази връзка, каква работа има Президентът на тази среща, като дори не е поканен от организаторите, макар че би трябвало да присъства като равен по ранг с поканения. И това още веднъж показва, че селският бег Боко и хабер няма от протокол и междудържавни отношения, и че единствената му цел е пак благосклонно потупване по рамото от „началниците“…Щото и на слепите е ясно, че тая среща е просто чиста загуба на време…

  11. Няма Никакви ,Бежанци’ в Турция ! Отидете и Вижте ! Турция Изнудва и Рекетира Е.С. Войната в Сирия – Приключи Отдавна – и Всички Бежанци се Завърнаха обратно Там !!! Тези 3 Милиона – дето Бяха в Турция преди 1 година – Вече не са Там ! В Турция – Няма нито 1 Мигрант !!! Какви Пари им?Давате ??? Отидете Комисия от Е.С. в Турция и Вижте за да се Убедите !!! Турция Ви Рекетира !!!

  12. Днес по радио Хоризонт чух президентът да казва ,след като се изказа за тракийските българи и какво ни дължи Турция, че мнението му не е съгласувано с ГЕРБ.

  13. Не се палете братя истински БЪЛГАРИ и когато сме били под турско робство е имало предатели на нацията но и такива като Президента е имало много

  14. ТЕЛЕПАТИЯТА МИ,НИКОГА НЕ МЕ Е ЛЪГАЛА,ЗА 71 год. ГЛАСУВАХ ВЕДНЪЖ,И ТО ЗА МЪЖ НА МЯСТО,И ДЪРЖАВЕН ГЛАВА,ЗА,КОЙТО НЕ СЕ ЧУВСТВАМ НЕУДОБНО,НАПРОТИВ,МНОГО СЪМ ГОРД С ТАКЪВ ПРЕЗИДЕНТ!

  15. Румен е прав.Отдавна в Турция няма бежанци.Ердоган ги изгони обратно в Сирия.А сега търси пари,като изнудва ЕС.Но тук въпроса е какво става с обезщетенията,които Турция дължи на тракийските бежанци?Бих казала,че това е нищожна сума пари в сравнение с това какво ни е причинила Турция за 500 години геноцит,не робство.Защо досега никое правителство не обяви,че тук става вапрос за български холокост.Достатъчно исторически данни има за хилядите зверски убити и продадени в робство българи.Нима само за евреите има холокост?Техният холокост е нищо в сравнение с това 500 годишно унищожение на което сме били подложени ние.Или може би защото елита на османската империя и тези паши,които предхождаха турските палчища са били евреи?Отговорете си сами и четете повече.

  16. Ако президента румен радев състави партия целия български народ ще гласува за нея вярваме му защото го доказва той е доверието на народа обичаме ви господин президент вярваме ви и искаме президентска република гордеем се с вас господ да ви пази

  17. Bravo na gospodin prezodenta , no Dano da Ne e samo r tazi posrapa ,y Dano da prodoljava s oste mnogo drugi postapki y da moje da povede balgarina po pravelniat pat , stiga s tezi coruptitani upravnici , Dano imame kasmer

  18. Браво г-н Президент ! Бъдете близко до народа и няма да сбъркате !

  19. Да, точно така – великият български политик ОТКАЗА на Ердоган! И всички в тази група цвилите от гордост?! А сега, няколко дни по-късно, същият РАДЕВ, коментира, че намесата на Турция в нашия изборен процес трябвало да се обсъди? Ами къде си, бе Радев? Що не отиде да я обсъдиш???

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *