Боян Чуков: Истинската битка в Източна Европа е между САЩ/НАТО и Русия

В интервю от тези дни Зеленски призна, че без подкрепата на НАТО, със свои сили Украйна би могла да издържи срещу Русия не повече „от две седмици, може би месец“. Излиза, чу руските твърдения от началото на СВО, че „ще стигнем до Киев за 3 дни“ все пак са била истина… ако не бе подкрепата на (НАТО +) – общо 50 държави, васали на САЩ.

С времето става все по-ясно, даже и за бавно мислещите, че още от самото начало, след 24 февруари 2022 г. най-често задаваният въпрос „Колко време ще продължи войната между Русия и Украйна“ е бил лишен от всякакъв смисъл.

Големият френски геополитик Еманюел Тод в последната си книга (от 11 януари 2024 г.) „Провалът на Запада“ обръща внимание, че в речта си на 24 февруари 2022 г., в която обяви началото на Специалната военна операция, на нито едно място Путин не споменава Украйна, нито правото на самоопределение на населението на Донбас. Ако приемем, че НАТО е равно на САЩ, то битката в Източна Европа е между САЩ/НАТО и Русия. Останалите интерпретации на събитията и изброяването на различни регионални или междуетнически причини за този конфликт, са примитивна западна пропаганда за биомасата.

Боян Чуков, Фейсбук

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *