Боян Чуков: Единственият въпрос е какво ще остане от Украйна! (С ВИДЕО)

Преговорите между Русия и Украйна в Истанбул няма да имат особен резултат. Показателно е, че бе планирано те да продължат два дни, а вместо това продължиха точно 3 часа. След последната среща на делегациите на Русия и Украйна и Антъни Бликен ясно заяви, че не вижда никакъв напредък. Руското настъпление не е прекратено, нито пък артилерийския обстрел на ВСУ на Украйна срещу Донбас. Това заяви в свой коментар геополитическият анализатор Боян Чуков.

Очевидно е, че Русия предприе офанзивата срещу Украйна с подкрепата на Китай. Случващото се е част от много по-голям индиректен сблъсък между Пекин и Вашингтон, така че залогът е огромен. В същото време, Владимир Путин отреди изключително важна роля на турския си колега Реджеп Ердоган, като му повери ролята на балансьор между враждуващите страни. А както и известно, във всяка война това е най- сладката роля, дори преговорите да са бутафорни – за пред световното обществено мнение, както беше в случая.

Украйна е само аватар, докато реално страната, която в момента преговаря с Русия, е САЩ. Поради тази причина процесът е бавен и силно нестабилен. Русия продължава да струпва свръхмодерна техника по границите с Украйна. Путин изобщо не се е отказал от плана си за денацификация на някога братската държава. Той е решен веднъж завинаги да изкорени всяка заплаха, която може да идва оттам. Въпросът обаче е дали изобщо ще остане нещо от бутафорната държава Украйна в края на този конфликт. Ясно е че огромната част от нея ще бъде присъединена към Русия под една или друга форма и може би само най-западните райони около Лвов ще останат да представляват старата държава Украйна, коментира още Боян Чуков.

ВИЖ ВИДЕОТО:

https://youtu.be/t38kGrGhdJA

Зеленски е в особена позиция – заплахата за живота му идва по- скоро от украинските служби. Известно е, че те се делят на три клана  – проруски, националистически, свързан с „Азов“, и прозападен. Зеленски се опитва да остане на власт, балансирайки между двете по-силни групи – на националистите и западниците. Големият му страх в момента е, че ако стане твърде сговорчив с Кремъл, може да бъде ликвидиран от националистите.

Икономическата страна на конфликта има също решаващо въздействие върху бъдещия нов световен ред. За Европа е най- важно какво ще се случи с Германия, тъй като това е най- голямата и най- печеливша икономика на континента. Ако Германия рухне, целият ЕС ще се срине. А Берлин е изправен пред много сериозен проблем – зависи над 50 % от доставките на всякакви природни ресурси от Русия, огромната част от които са незаменими и безалтернативни. Да вземем само руския газ – той е 66 % от общото газово  потребление на Германия.

САЩ срещнаха решителен отпор на санкциите срещу Русия от страна на Китай и Индия. Нещо повече, по всичко изглежда, че Русия се очертава като още по- сериозен партньор на двете страни. Към тях трябва да прибавим Бразилия, Аржентина, Иран, Пакистан, петролните и газови арабски монархии в Близкия Изток. Всички те в момента под една или друга форма играят за Русия. Някои я подкрепят явно, а други скрито. Но при всички положентия има договорка и координирани действия между тези държави за дедоларизацията на световната икономика и за смяна на еднополюсния западен модел с многополюсен. Skandalno.net

Надя Колева, Skandalno.net

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

5 коментара

  1. денацификация
    демиталиризация
    дековитизация
    дедоларозация и европейските лидери подлоги да се деамериканизират

    • България е колония и няма как назначеният от бритоноварварите башибозук да действа в интерес на туземците.

      Докато българският народ не се събуди и не осъзнае, че е роб, за да прогони окупаторите си, няма особено значение кой национален предател ще си назначат, начело на башибозушките орди.

      Британоварварите са окупирали България, така че няма как нормален българин да толерира тези които го избиват и заробват децата му.

  2. Целта на тази война, която се подготвя от години от Англия и Щатите беше да изправят един срещу друг два братски народа, единият от които е тровен идеологически поне от 30 години. Целта е да се съсипят военно и икономически,Русия да се отслаби до степен да бъде върната на нивото на послушен васал, за да се ограбват ресурсите и , без които западът не може. Разрушенията от тази война са за сметка на Русия и Украина.В цялата тази история, Щатите не усетиха, че тяхната глобална роля изчезва, доларът се срива, държава, която има толкова дългове и само 20% произвоствена дейност не може да поддържа такова военно присъствие.Върнали всички военни на територията си, могат да очакват невиждана безработица.Всички механизми за незаконно ограбване на чужди държави спират своята работа. След нея Англия ще вкуси първите плодове на своето финансово безсилие.

  3. Щатите са с такъв външен дълг, че ако загубят ТСВ, която запалиха направо ще им се стъжни. Залогът е огромен.

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *