Със специалната операция в Украйна, Русия предотврати Голямата Война

За това как се развиват отношенията на Русия и Европа, с какво са по-различни европейците от жителите на останалите региони по планетата, а също и за това, можеше ли да се избетне спецоперацията в Украйна и какви смъртоносни опасности дебнеха Русия ако не беше нахлула, разказа пред главния редактор на Pravda.Ru Инна Новикова, директорът на Центъра за геополитически експертизи Валерий Коровин.

Валерий Коровин

Западът е малцинство

– Във връзка със спецоперацията в Украйна и последвалите западни санкции, Русия се оттегли от Съвета на Европа и от много други доминирани от Запада международни организации. Това изолация ли е?

– Русия е държава-континент, няма как да бъде изолирана. Но виж, Западът е абсолютно малцинство на фона на общото население на планетата. Нека видим какво представлява така нареченият „Запад“ – всичко на всичко 1 млрд. души – един милиард от 7.5 млрд.: 500 милиона в Европа, 300 милиона в Съединените щати, плюс Канада, Австралия, Нова Зеландия и окупираните от САЩ след ВСВ до днес Южна Корея и Япония.

Само безмерната арогантност кара западните политици упорито да твърдят, че те са световната общност. Понякога проявяват все пак някаква лека скромност, като се наричат „целия зивилизован свят“. Те са самопровъзгласилия се връх на човечеството. Но, да, говорим за точно 1 млрд. души- за 12 % от населението на планетата.

Още повече, че в самия Запад носителите на античовешките „ценности“, както и либералите и глобалистите също са малцинства. Тоест вътре в самите западни държави мнозинството от населението са здрави хора: имаме милиони германци, които се борят със сатанистите-глобалисти за традиционни християнски ценности и нормално семейство, „жълти жилетки“ във Франция…

Ние в Русия сме под влияние на тази реакционна западна арогантност от векове. Необходимо е да се изолират тези болни малцинства в рамките на самия Запад – и тогава човечеството ще си отдъхне, ще заживее спокойно.

Невъзможно е да се изолира Русия, а още по-малко пък сега, когато зад гърба й са нейните съюзници:

  • Китай;
  • Индия;
  • Арабския свят;
  • Латинска Америка;
  • Африка.

Това са 6.5 милиарда от 7.5.

Второ, всички европейски институции, в които Русия участваше, не спряха да се опитват да ни мамят. Те ни завлякоха там, за да ни „образоват“ на някои съвременни техники, а всъщност всичко си беше една измама. Даже ни караха да си плащаме за тези образователни курсове. Историята на отношенията ни със Запада през последните 30 години се изчерпва с това: „Ние ще ви научим как бързо да станете „ние“, но вие така или иначе няма да станете ние, ще седите в антрето ни на сгъваема табуретка. Платете си таксата и ние ще ви научим как да дехуманизирате обществото си и как да унищожавате традиционните си ценности. Но вие никога няма да станете като нас, защото по подразбиране сте диваци.“

Европейските институции срещу заплащане от наша страна. Тези създадени от Запада институции с цел да облагодетелстват единствено и само Запада, постоянно ни учеха: „Вие правите всичко погрешно, ние ще ви оценим сега, ето ви правилата, вие ще живеете по тях. О, вие не искате да живеете по тези правила? Сега ние ще ви накажем… защото ние без вас не можем – най-вече без вашите ресурси, които не желаем да ви заплащаме.“

Да участваме в това си беше чист мазохизъм от наша страна. Добре, през 90-те години, когато бяхме в състояние на външен контрол от Запада, когато лудият пияница Елцин мучеше и олигарсите разкъсваха и разграбваха богатствата на страната ни, ние бяхме насилствено завързани за този малък Запад. Огромната руска мечка беше натъпкана в миниатюрна будка за стъклария и порцелан. Но мечката се събуди, позаглади косъма, спомни си че всъщност тя е царят на гората… и сега защо й е да продължава да стои при тези злобни западни джуджета?

Имаме ли нужда от постоянни упреци, поучения от Запада? Не. Можем да ги игнорираме напълно.

— Разбира се, Западът не е целият свят. Но все пак е нормално да живееш приятелски със съседите.

„Западът ни унищожава със своите ценности. Икономическият ни елит е възпитан на Запад. Ръководителят на Централната банка, министърът на финансите, са се учили от западни учебници, отпечатани от Сорос. Минали са курсове за това как да унищожат собствената си икономика, за да угодят на Запада.

Западът арогантно извива ръцете на всички държави, народи и култури, независимо от позициите на тези народи, култури и цивилизации. Чиста диктатура на западните „ценности“.

Казвате, че трябва да се живее в хармония със съседите. Но Западът е съсед, който нарича себе си наш господар. Този съсед идва при нас и ни казва: „Аз съм ваш господар. Ще направите каквото ви кажа.“

На нас, руснаците, ни се налага на всеки 100 години да нахлуваме в Европа, за да я освободим от поредния й диктатор – Наполеон, Хитлер и пр. Причината е, че първо те идват при нас на всеки 100 години. И идват не за да си обменяме културни постижения или кулинарни рецепти, а за да ни завладеят. И на всеки 100 години ги връщаме обратно в Европа. И ги молим: „Стойте си тихо там, кротувайте“.

В началото те треперят: „Добре, ще си стоим тихо“. След 100 години обаче, явно забравят инцидента, и идват отново. Е, докога така? Цяла Европа се закле във вярност на Хитлер:

  • българите, които освободихме от османците,
  • румънците, православни,
  • поляците, които са наша бивша провинция.
  • Може би тази неблагодарност е закодирана в човешките гени, може би е в природата на хората?“

– Не на хората, а на европейците. Европейските елити са самонадеяни. Съставляват ги същества, които не са научени нищо от историята си. Например германците са добри хора, които са ни близки по дух, имат страхотна традиция и култура. Защо постоянно се поддават на триковете на англосаксонците и подбуждани от тях отново се отправят на завоевателен поход към Русия?

Испанците, които спасихме от диктатора Франко, сега са най-запалените русофоби в Европа. Отваряли ли са някога учебниците си по история? И ние трябва да седим в Съвета на Европа и да слушаме техните цинични уговорки и увещания?

Руската спецоперация в Украйна: няма алтернатива

– Някои казват за специалната операция в Украйна, че не е имало нужда от нея, че е имало други възможности. Как смятате Вие?

– Другият възможен вариант беше: не обръщаме внимание на Украйна, там се довършва изграждането на инфраструктурата на НАТО, настанява се натовският контингент. Зеленски разработва ядрени оръжия (тези разработки са доказани). Украйна е приета в НАТО, там се разполагат американски ракети и започва голямата война между САЩ и Русия.

Тогава вече нямаше да обсъждаме високоточните удари на нашите „Искандер-и“ по военни обекти около Киев и Лвов. Щяхме да обсъждаме, макар и за съвсем кратко размяната на ядрени удари между Русия и НАТО. Щяхме да сваляме ракети на НАТО над Москва, а хората щяха да загиват с милиони в минута. Нямаше как Русия да допусне това. И за какво трябваше да го допуснем? Само за да покажем на онези, които се противопоставят днес на нашата спецоперация в Украйна какви идиоти са, като крещят, че по някаква причина сме започнали да спираме милитаризацията на Украйна на ранен етап?

Осем години убеждаваме Украйна да разреши ситуацията по мирен начин. Убеждавахме господарите им във Вашингтон и кураторите им в Европа. А през тези 8 години, през цялото това време те се подготвяха за голяма война с Русия, когато размяната на удари ще е между Москва и европейските градове, а не между Донецк и съседните територии. Какво биха пели тогава антивоенните дребосъци, които днес скачат с плакати в ефира на Първи канал?

Русия наистина предотврати, спря голямата война. И колкото повече напредваме в хода на специалната операция, толкова по-малка е вероятността от пълномащабна унищожителна война между Русия и Запада.

Защото колкото по-широка е буферната зона между две напълно несъвместими цивилизации, толкова по-малка е вероятността от война между тях. И ако Украйна влезе в НАТО, това ще е пряк контакт, който винаги завършва с война.

Така наречените борци за мир не мислят за това. Войната в Украйна не започна на 25 март, 22 г., а е от 8 години. Имаше геноцид на руснаците в Донбас. Онези в Европа не го забелязаха, защото американците им казаха да не го забелязват. Нашата интелигенция е идеологически оформена и пропита със западни ценности и културни кодове.

Вината е наша. Идеологията беше забранена в училище. Учителите се превърнаха в доставчици на образователни услуги. Днес учителят винаги греши.

— Да, абсолютно вярно. Не работихме върху мирогледа. Приехме на едро това, които ни пробутват от Запад:

  • стойности,
  • храна,
  • идеология
  • музика,
  • кино,
  • образование,
  • дрехи.

Ние сме в културна окупация от 30 години. За 30 години цяло поколение руснаци е възпитано върху западните ценности. Оплакват се, че Западът не е доволен от нас. Те се учудват от това искрено, те са против страната си, защото за тях това е чужд мироглед. Те учат тук, за да хукнат след това при „своя“ Запад. Този Запад обачме е в необратим фалит и нещата и у нас започват да си идват по местата.

Интервюто взе Инна Новикова

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

5 коментара

  1. СЛАВА ВЕЛИКА ГОРДА СВЯТА ПРАВОСЛАВНА НЕПОБЕДИМА БРАТСКА НАВЕКИ РУСИЯ ГОРДЕЕМ СЕ С ВАС БРАТУШКИ ИМАТЕ ОБИЧТА НА БЪЛГАРСКИЯ НАРОД НЕ ВЯРВАЙТЕ НА УПРАВЛЯВАЩИТЕ БЪЛГАРИЯ БЪЛГАРОУБИЙЦИ ФАШИСТИ ТЕ ЛЪЖАТ

  2. Обичам Русия и братята руси, като мен са 90% от българите. Против Русия са само предателите – всички знаем кои са! Западняците развратиха младежите ни, докараха наркотиците, унищожавайки по този начин стотици хиляди семейства, вижте им филмите на американците – след всяка дума fuck! Елитът на западняците е отвратителен! Братя, руси спасете света, който е на Исус Христос а не на дявола!

  3. Страхотно точна статия! Поклон пред журналистите,които изразяват мнението на здравомислещите българи спрямо ситуациите в света и в жалката ни „държава“! Тази същата България ,която преди 30г преди да я налазят разни некадърни профани ,стоеше гордо в света на големите с толкова открития и постижения,но след като и при нас дойдоха крадците от “цивилизования запад’стана като най-дрипавата циганка!
    Дано с поредната жертва от страна на ВЕЛИКАТА РУСИЯ и у нас да се наместят хората и нещата,както гласи сентенцията изписана в музея на Априловската гимназия в Габрово!
    Всяко нещо на мястото си и всяко място със своето нещо!
    Още веднъж Ви благодаря ,честни хора от този сайт,защото само от Вас узнавам истините,случващи се в света и у нас!

  4. …Българите които освободихте от османците…, я не плюй, иначе забравяш, как арогантната Руска империя, потънала в идиотския си панславизъм, всячески подкрепяше най-големите врагове на България – сърбите, и им помогна да заграбят 1/3 от България – Македония, а в 1913 г., Русия подтикна Румъния и Турция да ни нападнат в гръб, докато мачкахме сръбските и гръцките садисти, същите садисти като вашите укри! А Сталин искаше да ни окупира още в 1941 г. Така че руснаците да научат историята и да си мерят приказките, и най-вече да се научат да уважават малките народи. Германия и в двете св. войни уважи в най-пълна степен, обединението на българския народ, за разлика от вас, нагли панслависти! Ако Русия не се освободи от този глупав подход, нищо добро не я чака!

  5. По принцип българските русофили са също толкова безчмозъчни глупаци, както и българските русофоби, които днес „плачат“ за Украйна, под диригентската палка на Чичо Сам. Така че посмалете малко с лизането на руския гъз, защото по нищо не се отличавате от ония дето лижат американо-юдейско-евродебилските задници.
    Иначе в други отношения, авторът е прав, Западът отдавна не е световен център, а е една напълно деградирала и умираща педерастка псевдоцивилизация. САЩ са твърде далеч от понятието култура и цивилизация.

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *