Боян Чуков: До 2 дни Украйна ще Капитулира!

Путин години наред даваше знаци, предупреждаваше, че ако САЩ и НАТО продължат да вървят в тази посока, рано или късно ще стигнат до „червената линия“ за Русия. Но нямаше кой да слуша. Това заяви днес международният анализатор Боян Чуков в телевизионно интервю.

„Мъдрите американски анализатори (в САЩ има и такива) предупреждаваха, че ще се стигне до днешната критична ситуация още през 2008 година. Обясняваха, алармираха, че Украйна е най-червената от всички „червени линии“ за Руската федерация. Тогава обаче САЩ бяха в пика на своята мощ, те доминираха света по един категоричен начин… и не се вслушаха в предупрежденията“, коментира анализаторът.

Той посочи, че първата фаза на руската операция в Украйна – унищожаването на цялата военна инфраструктура на Украйна с ракетни удари – е приключила. В момента сме свидетели на Фаза 2. Тя се изразява в сухопътно нахлуване в страната от четири територии – през Русия, Беларус, ДНР и ЛНР, както и през Крим. Смятам, че до края на днешния ден руснаците ще влязат в Киев, във втория по големина украински град Харков и ще овладеят цялата югоизточна половина на Украйна, която, както виждаме, не оказва особена съпротива, защото населението е етно-културно близко с руснаците. Да не кажа, че са си един народ. До два дни военната част на операцията ще приключи. Другата част – денацификацията и декриминализацията на Украйна ще е доста по-дълга и сложна.

Чуков коментира и последните изказвания на Байдън и Зеленски:

„В думите на Байдън от последната му реч, четем между редовете. Той каза на света: „Ние се отказваме от Украйна“. А на украинските си васали заяви: „Ще ви подкрепяме, но американските въоръжени сили няма да се намесват“. В последното си изказване Зеленски по един затрогващо мелодраматичен начин (все пак е актьор) заяви, че иска да говори с Путин и че Украйна може да остане неутрална държава. Явно Зеленски едва сега разбра, че западните му „партньори“ са го изоставили и сега ще се опита от американски васал, да се превърне в руски такъв. Едва ли обаче Путин желае дългосрочно сътрудничество с такъв човек и стоящият зад него елит, каза Чуков.

Международният анализатор отбеляза, че обявените санкции срещу Русия всъщност укрепват нейните икономически позиции, но удрят силно ЕС. Вследствие на военната интервенция в Украйна цените на газа, нефта и златото скочиха драстично, а през първите 24 часа от въпросната интервенция, докато клеймят Путин, САЩ, Великобритания и ЕС са закупили от Русия газ, нефт, злато, никел и паладий за над 80 млн. долара. Говорим само за последните 24 часа. Ако обаче Русия реши като контрасанкция да спре газа за Европа, това ще срине цялата индустрия на ЕС. А Москва може да си го позволи, защото наскоро сключи нови договори за крупни доставки на газ с Китай.

„През последните седмици американските медии започват да извеждат Доналд Тръмп на преден план. Явно Дийп стейт-ът е взел курс за замяната на Байдън. Защото с тази негова политика, той вкара в Китай и Руската федерация в здрава обща прегръдка“, коментира Чуков.

И отбеляза проруската позиция на Китай във връзка със ситуацията в Украйна. китайският външен министър коментира, че вината за това е на САЩ.

„В Украйна се сблъскват геостратегическите проекти на САЩ и Русия“, каза още международният анализатор.

„Днес китайски военни кораби навлязоха в териториалните води на Тайван, а малко след това във въздушното пространство на Тайван влязоха и китайски бойни хеликоптери. Не изключвам вероятността Китай да използва събитията в Украйна като прозорец, в който да реши този свой исторически териториален проблем“, допълни Чуков.

И добави, че е в ход смяната на досега съществувалия световен ред. Русия и Китай енергично демонтират еднополюсния американски модел, заменяйки го с многополюсен такъв. Skandalno.net

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

4 коментара

  1. СЛЕД УКРАЙНА Е РЕД НА РУМЪНИЯ И БЪЛГАРИЯ ВЛАДИМИРЕ СПАСИ БЪЛГАРИЯ А ДАНО АМИН

  2. Интересен страничен ефект: Братушките за нула време решиха кризата с ковид у нас. Дано оправят и другите паразити.

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *