Ето какви са целите на Русия в Украйна:

„Най-вероятно крайната цел на руските войски е временно да окупират Украйна с цел да допринесат за смяната на управляващия крайнодесен прозападен режим там, който мнозина определят като нацистки“, каза военения експерт и политолог Василий Кашин пред вестник ВЗГЛЯД, коментирайки началото на специалната военна операция на Русия за демилитаризиране и денацифициране на Украйна.

„В момента сме свидетели на класическото начало на високотехнологична локална война с удари по системите за управление, потискане на противовъздушната отбрана, унищожаване на авиацията и военноморските сили на Украйна, лишаване на противника от способността да маневрира и атакуването му от няколко направления“, каза директорът на Центъра за интегрирани европейски и международни изследвания на ВШИ Василий Кашин.

„Руските сухопътни войски сковаха въоръжените сили на Украйна в Донбас, след което, преминаха границата в района на Крим, Харковска и Черниговска област, което дава възможност за обкръжаване на боеспособната част от украинската армия в сравнително кратки срокове и бързото й елиминиране, независимо от всички оръжия, които получили от американците. От самото начало беше ясно, че всички тези западни оръжия са абсолютно безполезни в сблъсък срещу Русия. Във военно-техническо отношение армията ни разполага с оръжейни системи, на които САЩ и НАТО нямат противодействие“, обясни експертът.

Според Кашин „въпросът за крайната цел на Русия в специалната операция в Украйна е по-скоро политически, отколкото военен въпрос“. „Въз основа на речта на президента Путин, в която той споменава за денацификация (наказване на военните престъпници, закриляни от управляващата в момента в Киев про-западна хунта) и демилитаризация на Украйна, се създава впечатлението, че целта на руските войски е да влязат в цялата територия на Украйна и, очевидно, да допринесат за смяната на управляващия режим там“, предположи той.

„Само след 24 часа всички оръжия и цялата военна инфраструктура на украинските въоръжени сили ще е напълно унищожена. Тогава ще започне настъплението на сухоземните войски на Русия и Беларус. Технически нашите войски са в състояние да напредват чак до Киев, тъй като Украйна има малко боеспособни войски. Половината от тях са съсредоточени главно в Донбас и очевидно, скоро ще бъдат унищожени “, смята експертът.

„И тогава няма да има големи пречки за движението на нашите войски, но ще възникнат политически въпроси. По-конкретно ще говорим за това как ще се управляват тези територии, какъв политически режим ще имат, кои от настоящите им политици могат да се върнат там и т.н. Решаването на всички тези проблеми изисква много повече ресурси, отколкото ликвидирането на украинската армия. Но като се има предвид, че операцията на Русия и Беларус е добре планирана, вероятно нещо в това отношение вече е подготвено“, заключи Кашин.

В четвъртък сутринта президентът Владимир Путин в обръщение към руснаците  обяви , че е взел решение за специална военна  операция  за демилитаризиране на Украйна в съответствие с член 51, част 7 от Устава на ООН, с одобрението на Съвета на федерацията и в в изпълнение на договорите за приятелство и взаимопомощ с ДНР и ЛНР, ратифицирани от Федералното събрание.

Русия не може да се чувства в безопасност, да се развива, да съществува под постоянната американска и НАТОвска заплаха , която идва от похитената от тях Украйна, посочи държавният глава, като отбеляза, че превръщането на Украйна във военизирана агресивна към Русия територия, подчинена на Северноатлантическия алианс, е неприемливо. Той също така се обърна към украинските военни, като ги призова да не изпълняват престъпните заповеди на Киевския нацистки режим, незабавно да сложат оръжие и да се приберат по домовете си.

 

По-рано военният експерт Игор Коротченко  каза  пред вестник ВЗГЛЯД, че основната цел на руската операция в Украйна е да се предотврати Трета световна война. Skandalno.net

Пею Благов, Skandalno.net

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

11 коментара

  1. Дано тези дни дочакаме действия и по подмяната на „българският“ джендър-елит.
    Ако интелектуалният потенциал на човечеството, не се отърве от чиновниците във Вашингтон и Брюксел, които са рожба на финансистите от Уолстрийт и големите международни корпорации, няма да има бъдещи поколения!

    • България като Украйна изобщо не са държави. Буквално се виждат приликите, че никакви политики освен геноцид над православните не се водят. Единствено пропагандата срещу Русия, за да се подготвят като плацдарм за инвазия в Русия.

  2. Скъсвам се да следя събитията и Скандално е един много солиден источник на информация.Гледайте Вацев, Боян Чуков, страхотни анализи от днес за събитията в Украина, имаме толкова умни хора и абсолютни дебили във властта и в медиите. Има и много интересни материали в чуждата независима преса L’expansionnisme de l’Otan en Europe Абе как можахме да изберем такива дебили като Плевналлиев и Борисов, как търпим такива политически изроди и сега. Кастадинов крещя като луд в парламента, кой ще плаща сметката за всичките ни политически идиотизми, кой.

  3. Нашите „натовски“ офицери вече са препълнили памперсите като видяха колко НАТО и американските оръжия могат да ги защитят.Трябва и ние като ДНР и ЛНР да се обърнем за помощ към Путин защото и тук има натовски бази и оръжия. И също са твърде близо до Русия.Да му кажем като свърши в Украйна да намине и насам да поразчисти.

  4. Както става ясно Украина е затънала дълбоко в дългове, над 100 милиарда, а за нейното възстановяване ще са нужни повече от 300милиарда, които Русия няма намерение да плаща. Затова и по други причини и прибалтийските да са спокойни , че никой няма да ги напада. Оставени са да гният в тъпота и бедност в прокажена злоба към москалите. Ние в България се намираме в подобна ситуация и Радев с Кирето и Василев трябва да ни довършат икономически, под ТЪПИЯ поглед на националния ни елит и на оскотялото ни население.

  5. Когато САЩ не харесат някой го обвиняват че е диктатор и с военна сила и много ама много цивилни жертви унищожават държавата му.Е това било най-демократично.Защо Русия когато не хареса някой диктатор да не го свали от власт и то забележете с изключително минимални жертви.
    Сравнете ДЕМОКРАЦИЯТА на САЩ и Тази на Русия.

  6. 8 ГОДИНИ УКРАИНСКИТЕ БАНДЕРОВЦИ ОТ 2 МАЙ 2014 ДО ДНЕС ДЕНОНОЩНО ОБСТРЕЛВАТ ДОНЕЦК И ЛУГАНСК 15 ХИЛЯДИ ЕТНИЧЕСКИ РУСНАЦИ ИЗБИХА ОТ КОИТО НАД 500 ДЕЦА БЕЗ ПЕНСИИ БЕЗ ЧОВЕШКИ ПРАВА БЕДНОСТ РАЗРУХА ГЕНОЦИТ СВЕТА СЪЛЗА НЕ ПРОРОНИ СЕГА ИЗМАМНИЦИТЕ ФАШИСТИ РЕВНАХА ЗА УКРАИНСКИТЕ БАНДЕРОВЦИ И ЗА КЛОУНА ЗЕЛЕНСКИ ВЛАДИМИРЕ НЕ СПИРАЙ ДО УКРАЙНА ПРОДЪЛЖИ СПАСИ БЪЛГАРИЯ ЦЕЛИЯ БЪЛГАРСКИ НАРОД ЗАСТАВАМЕ ДО ПУТИН

  7. ИДВАЙТЕ РУСКИ БРАТЯ ОСВОБОДИТЕЛИ В БЪЛГАРИЯ ИМА АМЕРИКАНСКИ БАЗИ НАТЪПКАНИ С ОРЪЖИЕ ЗА ПРИЦЕЛ СРЕЩУ ВАС ПО ВОЛЯТА НА УПРАВЛЯВАЩИТЕ БЪЛГАРИЯ ФАШИСТИ БЪЛГАРОУБИЙЦИ ИДВАЙТЕ БРАТУШКИ НЯМА ДА СРЕЩНЕТЕ СЪПРОТИВА ОТ НАРОДА НА БЪЛГАРИЯ ИМАТЕ НАРОДНАТА НИ ОБИЧ УПРАВЛЯВАЩИТЕ ФАШИСТИ СА СТРАХЛИВИ НЕ СПИРАЙТЕ ДО УКРАЙНА ЕЛАТЕ В ПОДСЪВЕТСКИТЕ РЕПУБЛИКИ НЯМА ДА СРЕЩНЕТЕ СЪПРОТИВА ОТ НАРОДИТЕ ЧАКАМЕ ВИ С ОБИЧ И НАДЕЖДА НАТО ЕС САЩ СОРОС ВЪН ОТ БЪЛГАРИЯ

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *