Бойко Рашков: МВР-Службите са се Обезглавили! Всичките им ръководни кадри са излезли в отпуск до септември! + КОМЕНТАРЪТ НА СКАНДАЛНО.НЕТ:

Повечето ръководни кадри в системата ни за сигурност са излезли в неплатен отпуск до септември. Това се е случило след назначаването на служебното правителство. Това заяви в ефира на bTV служебният МВР-министър Бойко Рашков. По думите му излезлите в отпуск са над 80 % от ръководния състав. „Знаете ли колко много се разболяха, когато встъпи в длъжност служебният кабинет. Спокойно можем да кажем, че службите, които осигуряват сигурността в държавата, са излезли в неплатен отпуск до месец септември. И според закона няма кой друг да им е позволил подобно нещо, освен бившият министър-председател Бойко Борисов.“, заяви Бойко Рашков.

„Шефът на РДВР-Пловдив, всички ръководни кадри в системата за сигурност у нас в момента са в неплатен отпуск. А кой им е разрешил, при положение, че те са на пряко подчинение на министър-председателя Бойко Борисов? Държавата ни в момента е с обезглавена сигурност. Ръководителите им и техните заместници са в отпуск“, коментира Бойко Рашков.

Той добави, че хората на възлови длъжности в системата до един са назначения на ГЕРБ.

Бойко Рашков отхвърли обвиненията, че уволненията в МВР са чистка и каза, че не е бил наясно, че едното от отстранените от длъжност лица – Бойко Славчев, е свидетел по делото с джиповете и президентския секретар Пламен Узунов.

„Доколкото знам това дело е спряно поради липса на доказателства, но продължава да стои в прокуратурата с цел политическа цел срещу президента Радев. По закон това дело трябваше отдавна да е приключило, но Гешев умишлено не го прави. Целта е политическа“, заяви вътрешният министър.

„Българският избирател иска промяна и ще я получи. Тази промяна няма как да настъпи ако не сменим ръководители в отделните ведомства, които са били назначавани от предишната власт по критерий- лоялност“, добави той.

Бойко Рашков обяви, че в министерството тепърва ще има още много смени на служители заради несправяне с работата и нарушения.

„МВР разполага с информация, че в някои населени места – села, малки градчета и махали на последните избори е гласувано 95-98% от гласовете само за ГЕРБ. Подобен е резултата в тия населени места и на предишни избори… Очевидно е, че там се е гласувало под строй. Но нито една от службите в МВР не е проверявала подобни смущаващи казуси. В МВР има и информация за служители от системата, които са участвали в трафик на мигранти през границата. И тия сигнали никой не ги е проверявал с години. Наредих проверка по сигнал, че в някои регионални дирекции на вътрешните работи все още се съхраняват машини за гласуване, които са били транспортирани за 4-ти април. Трябва да проверим какво правят тези машини там. Кой е разпоредил да се съхраняват и могат ли тези апарати да бъдат манипулирани“, заяви още служебният министър.

Коментарът на Skandalno.net:

Нямайте и съмнение, че Борисов е наредил на висшите МВР-кадри да излязат в неплатен отпуск по една-единствена причина: Предстоящите избори. Не е тайна, че 11 години Банкянския и хунтата му „печелеха“ изборите с измами, манипулации, купуване на ромски (и не само) гласове и полицейски, и икономически натиск върху населението. Като в последните две мръсни мероприятия пръв помощник им беше МВР. Да подчертаем: Тяхното МВР. Защото първата работа на Боко – сикаджията, когато взе властта през 2009 г., беше да обезглави всички силови служби в държавата и да замени шефовете им с лоялни към властта му посредствени мутро-милиционери от най-ниските ешелони на МВР. Неслучайно спецпрокуратурата и още куп служби, подчинени на Борисов, гъмжат от хора със спорно ПУЦ-овско образование.

Но да се върнем на шефовете на МВР-служби и тяхното масово излизане в 4-месечен неплатен отпуск. Докато са в отпуск, никой не може да ги уволни. А те, макар и в отпуск, ще продължат да управляват поверените им ведомства чрез своите заместници – по телефона. Така Банкянския и престъпната му кохорта ще държат МВР по изборите и след това – чак до септември. Явно Борисов се надява да ги спечели с помощта и на МВР-машината си за измами и заплахи. Ход, сам по себе си много отчаян. което пък нас ни навява на мисълта, че явно не е получил индулгенция от доскорошните си американски шефове, които през последните месеци плавно го демонтират и заменят с Радев. Това е много странно, като се има предвид, че ЦРУ държи на агентите си и им спасява продажните задници при всякакви обстоятелства. Един скорошен пример за това е бившият грузински президент Михаил Саакашвили, който ЦРУ спаси от затвор в Грузия, а сетне назначи за губернатор на Одеска област в Украйна. И тук следва въпросът: Колко ли тежки престъпления трябва да е извършил Борисов щом дори менторите му от САЩ, в чиято изгода той унищожи България, сега са склонни да го хвърлят на кучетата?!

И още един въпрос: Колко ли отчаяни трябва да са тия МВР-началници, че масово да продължават да се водят по акъла на един престъпник, който със сигурност ще влезе в затвора задълго. А отговорът е, че за да са така неадекватно лоялни към потъващия Борисов, значи и те самите са затънали до гуша в престъпленията, съпроводили 11-годишното му управление. Skandalno.net

Пею Благов, Skandalno.net

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

6 коментара

  1. ИМА МНОГО ПРОСТО РЕШЕНИЕ, НАЗНАЧАВАТ СЕ НОВИ НАЧАЛНИЦИ НА МЯСТОТО НА ИЗЛЕЗЛИТЕ В НЕПЛАТЕН ОТПУСК. уВОЛНЕНИЕТО МОЖЕ ДА СТАНЕ СЛЕД КАТО ИМ ИЗТЕКАТ ОТПУСКИТЕ. аВТОРЪТ НА ТОВА НАЧИНАНИЕ ТРЯБВА ДА СЕ ПОДВЕДЕ ПОД СЪДЕБНА ОТГОВОРНОСТ, ЗАЩОТО НАПРАВО Е ЗАПЛАШИЛ СИГУРНОСТТА НА ДЪРЖАВАТА. рАДЕВ ДЕЙСТВАЙ БЕЗ КОЛЕБАНИЕ, ПРОСТО НЯМА АЛТЕРНАТИВА.

  2. ПРОКЛЕТИ ДА СТЕ ЗАЕДНО С ДЕЦАТА ВНУЦИТЕ И ПРАВНУЦИТЕ СИ АКО СМЕНИТЕ ИМЕТО НА ХРАМ ПАМЕТНИКА НАТЪПКАХТЕ БЪЛГАРИЯ С ДЖАМИИ ИЗВРАТЕНЯЦИ УНИЩОЖАВАТЕ ПРАВОСЛАВИЕТО И ПРИЗНАТЕЛНОСТА НА БЪЛГАРСКИЯ НАРОД КОЙТО ПОСТРОИ БЪЛГАРИЯ ОКРАДОХТЕ Я НАТРУПАХТЕ ПАРИ И ИМОТИ В ЧУЖДИ БАНКИ И ДЪРЖАВИ ЗАЩО НЕ СЕ ПРЪЖДОСАТЕ И ДА ОСТАВИТЕ НАРОДА НА СПОКОЙСТВИЕ ВЪСТАВАЙ ЗАСПАЛ ОВЧИ НАРОДЕ ДА ГИ ИЗМЕТЕМ ТЕ НЯМА ДА СПРЪТ ДОКАТО НЕ МАХНЕМ НАТО И ЕС ОТ БЪЛГАРИЯ ВЪН НАТО И ЕС ПРОКЛЕТИ ОКУПАТОРИ ВИЕ ЛИ ЩЕ ДАВАТЕ АКЪЛ НА ЕДНА 1300 ГОДИШНА ПЪРВА ЕВРОПЕЙСКА ЦИВИЛИЗАЦИЯ КАК ДА ЖИВЕЕ ВЪН СВЕТОВНИ ТЕРОРИСТИ НАТО И ЕС МРАЗИМ ВИ НИКОГА НЕ СМЕ ВИ ИЗБИРАЛИ САМОИЗБИРАЛИ СТЕ СЕ ВИНАГИ ЩЕ ЗАПОЧНЕМ ДА СТРЕЛЯМЕ

  3. Айде стига с хленчовете, една отпуска (с изключение по майчинство и болест), както може да бъде разрешена за ползване, така може да бъде и прекратена. Казуса е трудово-правен и чисто юридически. Този, който разрешава, той може и да я прекрати. Друг е въпроса, че междувременно този, който е в отпуск може да се разболее и с болничния лист да удължи разрешения му отпуск. Това е игра на нерви и на почтеност, но в живия живот всичко се случва, особено, когато си зависим и искаш да се „спасиш“. Никой няма да се спаси, само озлобява „противника“ и удължава агонията. Ще видим! Безплатен обяд няма, винаги има възмездие!

  4. Принципно, тези кадри трябва да са най – честните и почтени!?! Мафиоти, та дрънкат!!!

  5. КУРВИТЕ В ПЕНСИИ, ДРУГИ ДЕТО СА ВЪРЗАНИ С ГЕРБ, РАЗПУСКАНЕ … МАМАТА ВИ ДЕЙБА ЮДЕЙСКА ПРЕСТЪПНИЧЕСКА !

    УДРИ, УЙ-НО С ДВЕТЕ ЦЕВИ ПО ВРАГЪТ С ПАРТИЕН БИЛЕТ !

    СТЕФАН Д-Р Д ЧОЛАКОВ
    ВРАЦА

  6. НЕ Е ЯСНО ТОЗИ КАКЪВ СИНДРОМ ИМА,НО ВЕЧЕ СЪВСЕМ СЕ САМОЗАБРАВИ. ОЗВЕРЕН, ОЗЛОБЕН… ДА ОБЪРНЕ ПОГЛЕД КЪМ СЕБЕ СИ И ДА НЕ КРЪЩАВА НАРОДА!!! ЯСЕН Е НА ВСИЧКИ !!!

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *