Бойко Рашков: МВР-Министър на Борисов е бил на заплата при Наркотрафикант (С ВИДЕО)

„МВР- министър от правителство на Бойко Борисов е бил на заплата при наркотрафикант. Цитирам ви данни от разработка на службите, която и към момента стои на архив с гриф „Строго секретно“, въпреки, че срокът й на секретност е изтекъл“. Това заяви днес служебния вътрешен министър Бойко Рашков в интервю за bTV.

Рашков не назова името на министъра, но бе категоричен, че „материалите са в МВР“. Рашков все пак даде следното описание: „един служител на МВР, който преди десетина години е бил на по-ниски нива в йерархията на системата, е уличен в контакти с доста известен наркотрафикант. В разработката се твърди, че е получавал заплати от наркотрафикант. Този човек се е издигнал до поста вътрешен министър по времето на Борисов“.

Служебният вицепремиер обеща името на въпросния човек да стане известно в най-скоро време. И допълни, че разработката е стояла с гриф „Строго секретно“, въпреки че срокът на класификацията й е изтекъл.

Рашков заговори за въпросния МВР шеф, за да илюстрира тезата си, че престъпления, извършени от управляващите от ГЕРБ се разследват трудно. „Главния прокурор Гешев е продукт на политическата власт на групировката ГЕРБ. Той не е продукт на съдебната власт. От такъв главен прокурор няма как да тръгне разследване срещу Борисов и останалите престъпници от партийната му групировка“, каза още Рашков и припомни за фиаското по делото за пачките и кюлчетата в чекмеджето на Борисов, което Гешев просто е отказал да разследва.

„И не само това. Сега има данни за престъпления, които миришат на асфалт“, каза още той и допълни, че  прокуратурата и там нищо не е предприела, защото би засегнала интересите на бившите властимащи. „Един известен и велик, може би, жилав пътностроител от началото на годината до настоящия момент е превел 21 млн. лв. в ОАЕ“, каза Рашков, без да назове името на бизнесмена, нито да отговори дали става дума за средства от печалби или за мръсни пари. Каза обаче, че това не е единичен случай. По думите на министъра и за този случай в близките дни обществото ще се запознае с фактологията.

Рашков каза още, че нито един от собствениците на пътните фирми, чиито работници в момента протестират, не се е явил в регионалното министерство да докаже с документи, че държавата му дължи нещо. „Те предпочетоха да изпратят работниците си с машините, които силно повредиха настилката в центъра на София“, каза министърът. „Един от тях е този, който така не му е плащала държавата, че е превел 21 млн. лв. лични средства в ОАЕ“, вметна Рашков.

И допълни, че има фирми, на които е плащано в аванс да строят участъци, които още не са започнати. „Не всяка строителна фирма е можела да влезе в кръга, който да се възползва от това благоразположение на Борисовото правителство и да получава финансиране от еврофондовете“, каза Рашков, оприличавайки ситуацията на „куфарчетата едно време“.

Рашков каза още, че и за предстоящите избори има много сигнали за купуване на гласове, които сигнали отново са основно срещу ГЕРБ и ДПС. „Отговорът защо на въпроса защо повечето сигнали са срещу тези две партии е елементарен – там са концентрирани огромни финансови ресурси с различен произход“, каза министърът. „Някои наши политически партии са свикнали да печелят избори по абсолютно нечестен начин с финансови средства със сивкаво мръсен произход“, заключи той.

ВИЖ ВИДЕОТО:

https://youtu.be/FRUwvmsAoE8

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

2 коментара

  1. ВЪСТАВАЙ НАРОДЕ С ИЗБОРИ НЯМА ДА СТАНЕ САМО РЕВОЛЮЦИЯ Е РЕШЕНИЕТО ГРАБВАЙТЕ СОПИТЕ

  2. Винаги, когато започне да става дума за политика и бизнес като комбинация и погнусата ми се качва на максимум. Как хората се съгласяват да влязат в тази лепкава смрад?

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *