Бойко Борисов: Има пълна свобода на словото у нас, затова спрях да говоря с журналисти

 

Бойко напуска КСБългарските медии са напълно свободни. Те могат да си пишат и говорят каквото поискат напълно безнаказано.
Единствено искам  да се изясни собствеността им, кой зад коя медия стои  и всички проблеми ще бъдат решени.  Това каза  Бойко Борисов в Париж на шествието в памет на жертвите от „Шарли Ебдо“.

Никога не е имало рекет към медиите докато съм управлявал аз. Никога не са били давани пари от държавата на медии, докато аз съм бил премиер,  заяви той на брифинга в българското посолство в Париж. Вбесен  от въпросите на Миролюба  Бенатова обаче, той твърдо отсече: „Най-малко искам пък  в предаването на г-н Диков да участвам. Не съм си давал съгласието  да участвам в живо предаване, какво като ме чака да ме включи. Тези неща не стават така и аз нямам отношения с Пеевски!“

Попитан дали ще си промени отношението към  част от медиите, премиерът отговори  „Аз съм си променил отдавна отношението към медиите, като просто не си говоря с тях“.

Въпреки горещите думи от Париж на Борисов, в годишният доклад  на международната организация „Репортери без граници“   България се нареди на 100-тното място по свобода на словото.

В доклада са включени общо 180 държави. Оказва се, че по-свободни от нашите са медиите в  страни като Ботсвана, Самоа,  Папуа и Нова Гвинея,  Нигер и други.

В ЕС по свобода на словото България се оказва на отчайващото последно място.

ВИЖ ВИДЕОТО:

http://youtu.be/KX8OWJNsVTE

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

един коментар

  1. И сега това недоразумение се кани да бъде президент. Повръща ми се вече!

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *