Бобоков показа SMS-и с Бойко Борисов! Защо Прокуратурата Скри тази кореспонденция на бизнесмена?! (С ВИДЕО)

Докато прокуратурата с охота публикува кореспонденцията ми със секретаря на президента и нарича това „търговия с влияние“, тя мълчи за телефонните ми разговори и SMS-и с премиера Борисов. И аз питам защо? Това заяви днес бизнесмена Пламен Бобоков в интервю за „Тази сутрин“ по бТВ.

Пламен Бобоков показа, че е имал кореспонденция и с Бойко Борисов. Двамата са си писали по повод скандала с либийския танкер „Бадр“. В ефира на Би Ти Ви Бобоков показа SMS-кореспонденция между него и премиера. Двамата са си разменили съобщения и са провели телефонен разговор на 19 март 2019 г. Пламен Бобоков е написал на Борисов, че България има голям проблем с кораба и че ще стане голям международен скандал. Веднага след това той се срещнал с Борисов, който взел мерки, обадил се на либийския си колега и дори се срещнал с него.

Тази кореспонденция прокуратурата на Гешев я спестява, докато с охота пуска в публичното пространство есемесите и имейлите между Бобоков с президентския секретар Пламен Узунов, включително и по темата за либийския танкер. А докато разговорите между Бобоков и Узунов според прокуратурата са търговия с влияние, то тези с Борисов, които са аналогични, не са. Те не само, че не се квалифицират от разследващите като такива, ами дори не се и споменават.

Част от SMS-кореспонденцията между Пламен Бобоков и Бойко Борисов

Пламен Бобоков обяви, че по случая с либийския танкер се е обърнал към премиера и към секретаря на президента с цел да помогне на държавата, а успоредно с това и на собствения си бизнес. Той изрази недоумение как никой в България не желае да разследва мафията, която вече 2 години се опитва да превземе въпросният морски съд.

„Сега излиза, че в опита си да спася България от грандиозен международен скандал, всъщност съм направил нещо лошо“, коментира Пламен Бобоков и уточни, че личният му интерес по казуса с танкера бил инспириран от негови бизнес интереси в Либия. Текстът на изпратеното от него съобщение до премиера Борисов гласи: „Добро утро, бос! Задава се голям проблем с Либия, моля те да се видим за 10 минути и ти ще си прецениш. Въпросът е много сериозен“.

Бизнесменът уточни, че наричал Борисов „бос“, защото бил „бос“ на държавата, бил началника. „Очевидно е, че с него се познаваме отдавна“, допълни Пламен Бобоков, но каза още, че двамата с премиера не били близки.

Той потвърди, че всичко, което прокуратурата е показала като негова кореспонденция с Пламен Узунов е истина, и той не вижда никакъв проблем в нея. Бобоков натърти, че за разлика от на премиера Борисов, той няма телефонния номер на президента Радев.

КОМЕНТАРЪТ НА СКАНДАЛНО.НЕТ:

Каквито и брътвежи да прочетете по темата в мисирските медии на властта, знайте че поведението на братята бизнесмени Бобокови не е подсъдно. То дори не е укорително. Истината е, че Спец. прокуратурата няма никакви доказателства, че Бобокови и фирмите им са замесени в аферата с италианския боклук, каквато беше първоначалната причина за ареста им. Затова и Гешев спря да го споменава.

По много идиотски начин прокуратурата третира и въпроса за взаимодействието между бизнеса и официалната държавна власт. Укорително е не желанието на Пламен Бобоков да си комуникира с властта. Тъкмо обратното: Укорително е нежеланието на властта да работи ефективно с българския бизнес зад граница. Българското външно министерство и българските посланници, българският премиер и президент – това са институциите, които най-яростно трябва да лобират за българския търговски интерес зад граница. Вижте какво прави Тръмп в защита на американските търговски интереси. US-посланниците здраво пресират правителството ни в полза на американските компании в България.

По времето на Орешарски янкитата стигнаха дори дотам да ни пратят трима сенатори за натиск, начело с вече покойния Маккен. Посланиците на САЩ са се включвали да лобират по всеки повод- от казуси с ТЕЦ-овете им „Марица-Изток-1 и 3“, през енергийните им интереси, та до договора за изтребителите. И никой във Вашингтон не се сеща да ги обвини за търговия с влияние. А някой уличи ли Цветанов в търговия с влияние за това, че след посещение в САЩ обяви, че ще закупим F 16, без конкурс…? Skandalno.net

Пею Благов, Skandalno.net

ВИЖ ВИДЕОТО:

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *