„Блумбърг“: Украинските сили понесоха тежки загуби в хора и военна техника с началото на т. нар. контранастъпление! + СВОДКА ОТ ФРОНТА на 09.06.23 г.(С ВИДЕО)

Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) претърпяха тежки загуби на войници и военна техника през първите 3 дни от така нареченото контранастъпление. Това съобщи агенция „Блумбърг“ в петък, позовавайки се на европейски служители в НАТО.

Според източниците на изданието „убитите украински войници са стотици, а загубите на военна техника са грандиозни“. Информаторът на изданието – служител от НАТО е отбелязал, че на позицията, която заема не разполага с информация дали продължаващите вече трети ден кървави операции на украинските сили са подготовка за бъдещо основно настъпление или са опит на ВСУ да идентифицират слабостите в руската отбрана. На Запад очакват от войските на Киевския режим настоящата му мащабна офанзивата да прекъсне пътищата за доставки към Крим. Американският институт за изследване на войната заяви, че контранастъплението на въоръжените сили на Украйна вероятно няма да има характер на широкомащабна кампания. „Най-вероятно ще се състои от много операции с различен мащаб и интензивност на различни места по фронта в продължение на много седмици. Но първите дни от операцията са обузкуражаващи- украинските сили загубиха 20 % от западната военна техника, която им е доставена“, казва източникът.

Както съобщи по-рано „Вашингтон пост“, администрацията на САЩ смята, че ВСУ са започнали контранастъпление в понеделник, като основната им цел е да прережат сухопътния коридор, който свързва Крим и други територии под руски контрол. На 6 юни руският министър на отбраната Сергей Шойгу заяви, че за три дни руските войски са отблъснали всички опити за „отдавна обещаното настъпление“ на въоръжените сили на Украйна, докато загубите на украинската страна възлизат на 3715 души, 259 бронирани машини, 134 автомобила, 48 полеви артилерийски оръдия, както и 60 самолета. В днешно изявление на руското военно министерство към петък броя на убитите украински войници вече надвишава 1000, Унищожено е огромно количество западна военна техника.

Говорителят на руското Министерство на отбраната Игор Конашенков съобщи още, че руските сили са нанесли удари с високоточно морско и въздушно базиране на складове с боеприпаси, военна техника и въоръжение, включително дронове чуждестранно производство. Поразени са много военни обекти и тотално нарушено снабдяването на групировките на Въоръжените сили на Украйна в районите на бойните действия.

УКРАИНСКОТО НАСТЪПЛЕНИЕ СЕ ПРЕВЪРНА В КАТАСТРОФА! За три дни Киевския режим изгуби 20 процента от военната техника, която му достави Запада. Стотици горящи украински танкове, РСЗО и ПВО. Над 1000 убити укро- войници. СВОДКА ОТ ФРОНТА НА 09.06.23 г. ВИЖ ВИДЕОТО:

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

14 коментара

  1. Г-н Пригожин, г-н Кадиров- във вас ни е надеждата.
    Чакаме ви!
    Преди да са ни избили напълно.

  2. Русите винаги се връщат за своите! Винаги!
    Не знам кога, не знам колко от нас ще сме останали, но знам, че ще се върнат за нас!
    Идиотите, които ми обясняват, че го правят за пари- да ходят да се гръмнат!
    Познавам ги по- добре от вас, а вие изобщо не ги познавате. Затова сте просто, прости, или както ви харесва- харвардски и краварски идиоти!

    • Мина,ти искаш българите да се вдигнат и да протестират?
      Ами от един народ ,който беше 9 милиона и над половината беше млади хора,които са прогресивната и двигателна сила,сега останахме само пенсионери малко деца и крадците!
      Когато искаш да унищожиш държава прогонваш младите,влошаваш условията за живот и за теб остава свободна територия!
      Но аз вярвам и знам ,че българите са жилаво племе!Преминали са през два континента ,преживяли са всякакви несгоди ,за да се заселят тук и да основат ДЪРЖАВА!,когато в прочутия запад са живяли с конете и прасетата в къщите си!
      Върнахме се един век назад в живота си и знам ,че всичко пак ще се оправи ,но нас поколението,което преживя несгоди заради сегашната мизерия ,няма да ни има.

      • Скъпи приятелю- не се познаваме, но може някой ден да се запознаем:)
        Моят избор е направен.
        Разбрахте ме, нали?
        Каквото сабя покаже!
        Ставай, Народе!

  3. Факчо, много си тих днес.
    Утре в 12- пред паметника на Цар Освободител.
    Или пак се покри в трета глуха?
    Протестът е на Възраждане- фаворитите ти, за които си късаш ризите!
    До утре, Фъки!

    • Мина, знаеш ли, че не можеш да предотвратиш събитията, които трябва да се случат, можеш само да участваш в тях.

      • Иване, питай Ботев!
        И Левски!
        Или и те така спаха, чакаха да “участват” в събитията?
        Тия мантри са за жертви.
        Напълно не вярвам в тях.
        Убедена съм, че ни е дадено свише да управляваме живота си!’
        Също знам, че ако не го правим, или поне не опитваме- не сме човеци, а скотове.

    • Не съм тих, нямаше ме в къщи. Не изпитвам никаква нужда да се покривам или скривам от който и да било.
      Но нямам и намерения да ходя на протести.
      Моите „фаворити“ и останалото население, което мрази българи, защото са велики европейци, да се оправят без мен, докато не настъпи момента.
      Хипнози, психовъздействия или заповеди някак си не ми влияят.

    • Мой фаворит може да стане партия, която освободи България от робството. Да ни извади от ес и нато, а това възраждане не го правят. Това че ги защитавам от плюещите, които се хващат за най-малкото. Първосигнални и елементарни подчовеци, които забравят кой ги мачка, краде, избива…….. 33 г. и скачат на най-малко виновните.
      Както и да е, безсмислено е обяснявам, на хора без способности да мислят.

  4. ЗА ПОРЕДЕН ПЪТ ПРЕКЪСВАНЕ НА ДОСТАВКИТЕ ЗА КРИМ.НЯМА КИЕВ НЯМА САЩ ПОСОЛСТВО НЯМА УКРАЙНА НЯМА 3ТА СВЕТОВНА.
    СМЪРТ НА ФАШИЗМА СВОБОДА НА НАРОДА.

  5. Лошите новини са, че Китай и Япония започват да доставят военна техника на враждуващите страни. Това значи, че възелът по-скоро се затяга, отколкото да се развързва.

    • Кой е казал, че иска да развързва възела?
      Идеята винаги е била избиване на православните, а не просто някаква си война за територии, пари или демокрации.

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *