Путин: Контранастъплението на Киев започна

Руският президент Владимир Путин потвърди информациите, че същинското контранастъпление на Киев вече е започнало. „Въоръжените сили на Украйна предприеха основното си контранастъпление, но не постигнаха целите си в нито един от секторите на бойните действия“, заяви той пред журналисти. По думите на руския президент загубите на войските на киевския режим са „впечатляващи“. „Известно е, че по време на настъпателни операции загубите вървят в съотношение 3 към 1, това е класика… но в случая с контраатаките на украинската армия от тези дни, загубите й значително, в пъти надвишават този класически показател“, заяви руският президент.

ТАСС обобщи основните акценти от днешното изявление на Путин:

„Категорично можем да заявим, че пълномащабното украинско настъпление, за което говорят от месеци, започна. Това се доказва от това, че ВСУ са вкарали в боевете стратегическите си резерви. Но в същото време „за няколко дни на мащабни контранастъпления украинските войски не постигнаха своите цели и задачи в нито един от районите на бойните действия“, заяви Владимир Путин.

„В нито един от секторите на бойните действия украинските войски не изпълниха поставените им от тяхното ръководство задачи. Това е абсолютно очевидно“, каза Путин. „От пет дни се водят интензивни битки. Например вчера, завчера – те бяха много интензивни през предходните два дни и противникът не постигна успех в нито един от секторите“, добави Путин.

„Що се отнася до това дали настъплението е затънало или не: във всеки случай може да се каже, че всички опити за контранастъпление, предприети от ВСУ досега, се провалиха. Но настъпателният потенциал на войските на киевския режим все още остава“.

„Неуспехът на украинското контранастъпление се дължи на смелостта и героизма на руските войници, „правилната организация и управление на войските и високата ефективност на руското оръжие, особено на съвременното ни оръжие“.

„Военното ръководство на Русия „реалистично оценява настоящата ситуация и ще изхожда от тези реалности при изграждането на нашите действия в близко бъдеще“.

„Загубите на войските на киевския режим са „впечатляващи“. „Известно е, че по време на настъпателни операции загубите на настъпващата към отбраняващата страна вървят в съотношение 3 към 1, това съотношение е класика. Но в случая с контраатаките на украинската армия от тези дни, загубите й значително, в пъти надвишават този класически показател“.

„И отговорността за тази трагедия е изцяло на сегашния режим в Киев, чийто основен източник на власт е държавният преврат през 2014 г.“, подчерта Путин.

„Руската армия „разполага с модерни оръжия. Индустрията, отбранителната индустрия, военно-промишленият комплекс на страната се развиват бързо“. „Имаме интензивно натрупване на съвременни видове оръжия“, заяви руският президент.

Източник: ТАСС

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

5 коментара

  1. Г-н Путин, контранастъплението на Киев е неуспешно, защото г-н Тагарев още не е изпратил страшните български воини на фронта.
    Скоро ще ги изпрати.
    Страхувайте се. Само като им видите маникюра- доброволно ще се предадете.

  2. СЛАВА ВЕЛИКИ РУСКИ БРАТЯ ГОСПОД ДА ВИ ПАЗИ МИЛИЧКИ !
    ОБИЧАМЕ ВИ !
    ЧАКАМЕ ВИ !
    ВИЕ СТЕ НАШЕТО СПАСЕНИЕ !

  3. Искам също да припомня на скъпите ми сънародници, че по време на Нюрнбергския процес оправданието “просто изпълнявах заповеди” не е спасило никой от бесилката.
    В тази връзка наши будни сънародници са подали заявление за импийчмънт на “резидента”- юридически всички пет служебни правителства, назначени от него, са противоконституционни и напълно незаконни- както всички тяхни решения и договори.
    Опичайте си акъла- учете се от историята. И това ще мине. След което всички, съучастващи на престъпните заповеди, ще бъдат съдени- по Нюрнберг 2.0.
    Наказанието е- смърт.
    За съучастниците им и за изпълняващите заповедите им.

  4. Идеализмът и вярата ни на нас ,тези, които построихме една България в която да живеете нормално и спокойно до 89г ,бяха пословични!Постиженията в социалната, икономическата ,културната и др сфери на живота на България бяха на световно ниво за времето си-за нас,малка България се говореше като сериозен партньор!
    А сега разни продажни ,некадърни хрантутници ,които тогава обществото ги влачеше , заличиха и подариха ВСИЧКО,ЧЕ ДАЖЕ И НАРОДА НА ЕДНА СВЕТОВНА КРАДЛИВА ,МЪРЗЕЛИВА ,ХИТРА И ПРОСТА ЕДНОВРЕМЕННО КРАВАРСКА СГАН!
    Но аз слушам и вярвам на думите излязли от устата на мъдри хора и лидери като В.В. Путин и г-жа Митрофанова,че и за нас тук „нещата ще се оправят във времето“.Дано го доживея.Амин да бъде!

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *