Бенатова за богатството на политиците: Изненадвам се, че работата „за народа“ е толкова доходоносна

Пу, да не им е уруки. Десислава Атанасова ме впечатли. На входа за новото народно събрание новата-стара избраница от ГЕРБ е декларирала апартамент от 350 кв. м., който си купила за 87 хил. лв. през 2014-а. Декларирала е и вила от 1269 кв. м. разгърната площ. Вилата пък си купила за 50 хил. лв. миналата година. Госпожата има и автомобил, придобит срещу 72 хил. лв. А и влог с няколко стотин хиляди. Това е официално. Неофициалните „спестявания“ като милиони в офшорки и закопани нейде кюлчета злато… такива неща обикновено не се декларират. Не съм фен на бедността, но се изненадвам, че работата „за народа“ е толкова доходоносна.

Също така, не знам какво означава да ползваш 11 чужди имота, както е обявил в декларацията си Пеевски. Сигурно има приятели, които му ги дават, да си живее в тях. Или пък е друго?! Не става ясно. Който е запознат, да обясни.

Послепис: Аха, по-запознати ме светнаха: Във въпросните 11 имота Пеевски се ширел под наем. Под наем били и четирите му луксозни автомобила. А наемите плащал с пари от дивиденти от бизнесите, в които имал участие, но не бил мажоритарен собственик на нито един. Хубаво беше да го уточним, че да не ни останем с погрешното впечатление, че е някакъв богат като крез олигарх.

Автор: Миролюба Бенатова, фейсбук

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

3 коментара

  1. ВИНАГИ В СТАТИИТЕ НА „БЛИЦ“, КОГАТО СЕ ПОСТАВЯХА СТАТИИ ОТ ДЕСИТО АТАНАСОВА , ВИНАГИ ИМАШЕ В ДИСКУСИЯТА ЕДНО МНЕНИЕ : „НА ДЕСИТО И МИРИШЕ ПУТКАТА – МИИТЕ ГИ ВА … !

    БЕСЕДВА СТЕФАНЪ Д-РЪ Д-Ъ ЧОЛАКОВЪ

  2. Десислава Атанасова купи в Русе на улица Оборище ,преди 5 години един току що завършен нов блок на 5 етажа , с 2 входа и подземни гаражи , който блок вече е разпродаден наполовината на нови собственици .

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *