Военен № 1 на Русия: Западът е натъпкал Украйна с оръжие. Очакваме скорошно нападение срещу Донбас!

САЩ и Европейският съюз даряват милиарди на Украйна под формата на нови модерни оръжия. Нескончаеми доставки на хеликоптери, дронове, ракетни коплекси в огромни количества се доставят на Киев. Това превъоръжаване е опасно, защото подстрекава Киев към ескалиране на напрежението в Донбас. Това заяви днес началникът на Генералния щаб на руските въоръжени сили Валерий Герасимов. Каза го в коментар по повод обвиненията на Запада, че Русия подготвя нахлуване в Украйна.

Ген. Валерий Герасимов

Украйна не спазва мирното споразумение от Минск. Даже напротив – съвсем открито правителството в киев говори за използване на противотанковите ракетни комплекси „Джевлин“ в Донбас, които наскоро САЩ им подариха. Турция пък ги снабди с безпилотните си дронове за нанасяне на ракетни удари „Байррактар“. Европейският съюз също се включи в инициативата за въоръжаване на Украйна, като преди броени дни им отпусна 30 млн. евро за закупуване на оръжия.

Очевидно е кой НЕ иска мирно разрешаване на конфликта в Донбас – това са САЩ и Европейският съюз. Това е удобно за Киев, защото Западът не очаква от тях да водят мирни преговори с Донецката и Луганска народни републики. А цялата отговорност за конфликта и разрешаването му е върху плещите на Русия. И забележете, страната ни трябва да работи за мирно разрешаване на конфликта в Донбас със страни, които не желаят мирен договор, но всячески се опитват да го прикрият с обвинения срещу нас, че сме агресивни.

Западът обаче не се спира само с ударното въоръжаване на Украйна. Освен че им подаряват оръжия, американците ги насъскват съвсем открито срещу Русия под предлог, че руснаците всеки момент щели да нахлуят. Непонятно е защо Западът толкова се е съсредоточил върху руските войски, които са си на своя територия. Съвсем нормално е различни военни части да се дислоцират в пограничните райони на страната си в рамките на военни учения за защита, коментира още генерал Герасимов. Но твърденията на САЩ, че Русия ще нападне Украйна, са абсолютна лъжа, категоричен е Герасимов и добавя, че ро-вероятно е Украйна да нахлуе в Донбас с цел да провокира Москва.

От 2014 г. до сега САЩ е налял в Украйна над 2 млрд. долара за въоръжаване. Последната пратка от Вашингтон, одобрена съвсем наскоро от президента Джо Байдън, е на стойност 60 млн. долара, предназначени за закупуване на стрелково оръжие и боеприпаси.

Вече се появяват и съмнения, че САЩ използват Украйна за черна каса по същата схема, по която доскоро използваха Афганистан – да се пълнят с милиарди долари нечии американски банкови сметки, без това да доведе окупираната от тях страна до нищо добро. Skandalno.net

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

4 коментара

  1. ПРОКЛЕТИ ДА СА ВСИЧКИ КОИТО СА СРЕЩУ БРАТСКА СВЯТА РУСИЯ ЗАЕДНО С ПОТОМСТВАТА СИ

  2. Само че, руските електронни системи „Мурманск“ побъркват най- модерните невидимки на Щатите F-35.“Les systèmes de guerre électronique russes neutralisent les systèmes des chasseurs F-35 américains en Europe“ И това са само предупредителни включвания, за да се намали крещящата наглост на Щатите, включването на пълен режим при обхват от 3000 км ще ги постави на мястото.

  3. ЦЕЛИЯ БЪЛГАРСКИ НАРОД С РАДОСТ ОБИЧ НАДЕЖДА И МЕЧТА ИСКАМЕ ДА СЕ ПРЕДАДЕМ НА БРАТСКА НАВЕКИ РУСИЯ ИДВАЙТЕ БРАТУШКИ ИСКАМЕ ВИ И НИКОГА СЪС НИКОГО НЯМА ДА ВИ ЗАМЕНИМ ГОСПОДИ ПАЗИ БРАТСКА СВЯТА РУСИЯ

  4. До анонимен. Само че днешните подлеци подлоги предатели на Българският народ вършат точно обратното- ще ни вкарат в унищожителна война която ще предпази онези фашисти на Запад.

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *