Башар Асад: Войната в Сирия е умален модел на Третата световна…

САЩ губят господството си върху планетата и подеха поредица от водят войни за оцеляването на империята си. Именно затова решиха да се бият с Русия, Иран, Сирия – с всички, които откажат да се подчинят на американския авторитарен модел, заяви сирийският президент Башар Асад в интервю за тв. канала RT. Сред „Белите каски“ се мяркат и много лицата, членове на терористични организации като „Ал Кайда“, обяви още сирийският президент.

Башар Асад

„Сред тези уж ангели от„ Белите каски“ се мяркат лицата на десетки терористи от Ал Кайда. Те са ясно видими, изображенията са много ясни. Сред тях е и един, който режеше главите на хора с мачете и правеше видеозаписи, има и един, който изяде сърцето на мъртъв войник. Всички тези записи могат да се видят свободно в интернет. Никой в нашия регион не вярва на PR събитията, организирани от т.нар. „Бели каски“. Те са крило на фронта „Ан-Нусра “, каза Асад.

Припомняме, че наскоро президентът на САЩ Доналд Тръмп одобри отпускането на нови 4,5 милиона долара помощ на неправителствената организация за правата на човека “Бели каски” в Сирия.

През лятото на 2018 г. Асад заяви, че предполагаемата химическа атака, станала в сирийския град Дума, е инсценирана и разпространена по медиите от организацията „Бели каски“. Акт, който се превърна в PR ход на Великобритания. Асад е на мнение, че петролът и газовите коридори през територията на неговата държава са основните причини за избухването на войната в Сирия.

„Не забравяйте, че САЩ са във война с целия останал свят. Говорим за тектонични промени и „земетресения“. Старият световен ред, установен с договори след Втората световна война, изживя времето си и се срути с разпадането на Съветския съюз. А последвалият го Еднополюсен модел под диктовката на САЩ така и не сработи. Редица възходящи сили прозряха, че този модел води света към деградация и го отрекоха. Това са държави като Русия, Китай, Индия, Иран и други“, каза Башар Асад.

„САЩ поведоха война срещу всички и по отношение на световното лидерство не искат да признаят никого за свой партньор“ – дори Великобритания, Франция и големи държави като Канада.

„Американските партньори чувстват, че губят почва под краката си и затова сега се водят битки в различни точки по света. Войната в Сирия е миниатюрен модел на третата световна война“, добави той.

„От 20 години насам цялата американска политика е една дълга и нескончаема поредица от грешки. Те нахлуха в Афганистан – без резултат. Нахлуха в Ирак – отново без резултат. Претърпяха големи загуби от тези интервенции – предимно икономически, но не само. Тогава смениха тактиката и започнаха да се месят в други страни чрез спонсориране и организиране на „цветни революции“ – и пак не им се получи. Това значи само едно- скорошен фалит на САЩ“, категоричен е Асад. Skandalno.net

Пею Благов, Skandalno.net

 

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *