А. Дугин: Ако Глобализмът Победи – КРАЙ С ЧОВЕЧЕСТВОТО!

БИТКАТА С ГЛОБАЛИСТИТЕ ЩЕ ДОВЕДЕ ДО СВЕТОВНА ВОЙНА!

Началото на 21-ви век съвпада и с началото на новата промишлена революция – света навлиза в своя четвърти индустриален цикъл. Заедно с това в обществата по планетата нараства и реакционната тенденция. Заражда се контрареволюция като отговор на мерките на глобалистите по въвеждането на Четвъртия индустриален цикъл. Някои от тези мерки са доста сурови – като глобалната цифровизация и измамата с вируса-фантом КОВИД-19, например. На този фон Русия се очертава като бастион на световната консервативна мисъл. И дори на консервативното движение. Дали обаче всяка държава и общество по света са в състояние да спрат пагубната глобализация. И възможно ли е изобщо тя да бъде спряна?!

Глобализмът и неолиберализмът са пагубни идеологии, защото се опитват чрез материалното, чрез икономиката и парите да обяснят едно толкова тънко, сложно и изискано същество като човека.

Днес в света се решава наистина много сериозен въпрос. Дали да вървим по прогресизма и глобализма, по който се опитва да ни тласка демократическата партия на САЩ. За тях това е решението- да трансформират човека и човешките общества до неузнаваемост – до обезчовечаване… и да ги управляват чрез високи технологии. Формално погледнато това тяхното също е философия и идеология. Сега виждаме, че целият този джендър и трансхуманизъм са били фрагменти от стройна идеология.

Другият вариант е да сложим прът в колелата на глобализацията и да приемем че всеки е свободен да бъде либерал или консерватор. Те обаче се опитват да ни наложат, че няма алтернатива на Байдън. А такава има. 50 % от американците не мислят като него. Казват ни, че няма алтернатива на цифровизацията, но такава има. Ако вземем решение, ние спокойно можем или да предложим друга алтернативна модернизация – цифровизация, или да я отменим изобщо.

Дълбоко съм убеден, че докато има човек, то я има и свободата да се казва и „да“, и „не“ на всичко. На всяка тенденция. Конфликтът между това „да“ и „не“ изключително много се е изострил. От едната страна стои Великото рестартиране, към което призовават глобалистите. Те фалшифицираха изборите, извършиха държавен преврат и наложиха своята воля не само в САЩ, но и на всички западни съюзници. И сега те ще настъпват по целия свят. Това значи „Великото рестартиране“ – връщане към програмата на глобалистите, която бе прекъсната за 4 години докато управляваше Тръмп. От другата страна обаче започва „Великото пробуждане“. Огромна част от хората вече разбраха, че в новия световен ред, който ни готвят изобщо не става дума за налагането на нови технологии, а става дума за идеологическо доминиране, за хегемония дори не на цяла Америка над света, а на нейната половина. Хегемония не на целия американски елит, а на половината от него, който все още е на етапа, при който се стреми да наложи своята програма на света. Разбира се, ще има съпротива. Мисля, че в тази съпротива, в това пробуждане на нациите по планетата, Русия ще има съществена роля.

Какъв е броят на глобалистите в момента? Отговор на това можем да получим чрез сравнението с Русия в краят на XIX век. Това е началото на стремителната индустриализация на Русия. Броят на работниците (респективно на болшевиките) в гигантската селска страна, каквато е Русия по онова време, е микроскопичен. Търговците, предприемачите колко са представлявали около 1% от обществото. Болшевиките, дори и с цялата работническа класа са не повече от десетина процента през 1917 г. Въпреки това те осигуряват победата на модернистичния социалистически индустриален проект в Русия. Аналогията със САЩ е следната: Приемете, че привържениците на тръмп са онова море от руски селяни… И едно глобалистко малцинство, което обаче е изключително агресивно и реакционно, им се наложи.

Революцията на болшевиките от 1917 г. не се опира на никакви обективни фактори. Напротив – те действат в името на бъдещето, което само на тях е известно, въпреки всички закони, включително въпреки законите на марксизма. Защото според Маркс в страна без капитализъм не е можело да се осъществи социалистическа революция, а при нас 90% от населението ебило  селско. Промишленият пролетариат е бил абсолютно малцинство и въпреки това побеждава. Побеждават, защото разклащат старият консервативен модел. Те са най-агресивни, най-параноидални… и налагат своята визия.

Сега нещо подобно се случва и в Америка. Победата на Байдън и демократите е победа на такива либерални болшевики, които също говорят, че в името на високите технологии, в името на „Туитър“, в името на „Гугъл“, на изкуствения интелект, в името на джендърната свобода, вие гласувалите за мнозинството, вие тръмпистите не сте никои. И това, от една страна, е загуба. От друга страна, след тази загуба вече имаме половин Америка, която вече е осъзната и е готова да се сражава срещу този прогресистки и глобалистки проект, а това не е малко. Това е наистина велико събитие. И не мисля, че реднеците на Тръмп ще загубят битката така лесно. Те се осъзнават. Те разбраха, че „Гугъл“, „Туитър“, „Фейсбук“ не са просто някакви си безобидни социални мрежи. Наясно са че те биват използвани срещу тях като силно пропагандни средства. Че чрез тези технологични социални мрежи глобалистите идеологически проникват в тяхното съзнание и го подготвят за изкуствения интелект.

Тук е много важно да се обърнем към Хайдегер, или към Фридриг Георг Юнгер, към книгата „Усъвършенстването на техниката“. Техниката е всъщност метафизика. Техниката носи със себе си идеология. И глобалистите, които казват, че техническото развитие е обективно, искат да ни наложат своята частна и прогресистка воля, своята идеология, своя технологичен и технократичен болшевизъм.

Не мисля, че консерваторите са загубили. Да, в Русия губят в определен момент, но след това се случва призивът на Сталин и партията от пет хиляди членове, каквато е през 1917 година, става многомилионна. Разбира се, новите й членове са придошли от руското селячество и те сменят самата атмосфера на болшевизма.

Мисля, че битката с неолибералните прогресисти и глобалисти тепърва започва. Далеч не е приключила. Не бива да се говори, че популистите, консерваторите са загубили окончателно. Нищо подобно. Истинската битка тепърва започва. И в Русия фронтът на тази битка преминава през нашата страна, а не извън нея. Имаме такива елити като Греф, Чубайс и Кудрин, тоест цифровици – байдъновци. Те са байдъновци в своите естествени корени, по своя мироглед. Това е също част от този „Гугъл“-изкуствен интелект. Но огромната мощ на първо място е Путин, който с огромно подозрение се отнася към това прогресистко движение. Има ги и силовиците, има го и преобладаващата част от населението.

Ако човечеството избере прогреса, партията на Байдън, „Гугъл“, „Туитър“ и „Фейсбук“, то с него ще е свършено! Днес ние стоим на прага на замяната на човека с постчовек – това е програмата на постхуманизма. Подготовката за този процес е джендър-политиката. Тоест, приключва неолибералния процес на освобождаването на човека от всички форми на колективна идентичност като семейство, религия, етнос, националност, дори пол.

Ние сме свидетели как със задълбочаването на този процес човекът вече се променя пред очите ни. Ако това не бъде спряно, вместо личност, състояща се от дух, от душа, от тяло, от свобода… човекът ще се трансформира в някаква нова цифрова личност. Цифров паспорт, цифрови мозъци, заменяни с твърди дискове памет и сменяем интерфейс. Освен това, за да се замени човека с изкуствен интелект, трябва да се създаде изкуствен интелект още преди неговото технологично въплъщение. Моделът на обществото, което в момента ни се насажда от прогресистките неолиберални елити, е общество, където съзнанието на човека ще се контролира изцяло отвън. Ще има само една господстваща глобалистка идеология. Наченки на това наблюдаваме вече на Запад. Там хората са вече част от този експеримент и малко по малко започват да го осъзнават. Глобалистите тренират по създаването на изкуствения интелект, който ще бъде имплантиран в човека. Целта е човекът да се отчужди не само от околните, но и от самия себе си. Уникалното е, че за първи път в човешката история имаме срастване на идеологията с технологиите. Като пример за това мога да посоча демократическата партия в САЩ. Очевидно беше, че технологиите са идеологични, защото те не просто ни служат, а ние им служим на тях. Защото те цензурират. Опитах наскоро да публикувам критичен коментар за Джо Байдън във „Фейсбук“, а той просто не се появи. Това не е просто технология. Това е висш цензур. Не някакъв си компютър, а нова форма на мисъл, заложена в самата техника. Това не е бунт на машините. Ние вече сме полу-машини. А за да ни превърнат в машини окончателно, трябва да подготвят това. Нашето съзнание се формира и контролира изцяло отвън. Свободата си сме загубили отдавна. Сега ние губим последните остатъци от нея. Ето я джендър-политиката – това е свободата да си избираш пол, да си създадеш някаква твоя си фантастична собствена идентичност.

Дали този процес може да се спре?! Работата е там, че макар и нашето общество да живее в друга епоха, каквото е състоянието на духа и на половин Америка… Половин Америка е нормална, популистите, тръмпистите в Европа са нормални, изобщо целият свят е нормален, освен тази, според мен сатанинска прогресистка върхушка, която ни управлява в глобален мащаб, освен глобалистите. Аз съм техен най-заклет противник. Противник съм на либерализма, противник съм на освобождаването на човека от всички форми на колективна идентичност. Но засега те побеждават, защото тяхната идеология е най-мощната, най-формулирана и най-агресивно пропагандираната. Те воюват за свобода на индивида от всички форми на колективна идентичност. И последната крачка, която сега им остава да направят, е да освободят човека от човечността му, защото това е също форма на колективна идентичност. И това, което някои хора от руската провинция казват, че „ние не сме достатъчно цифровизирани и трансхуманизма няма да ни засегне“, е наивно. Глобализмът нас, руснаците, пряко ни засяга и ще ни засегне. Той е част от идеологическата битка на Запада срещу нас. А за съжаление част от нашия елит е преминал на страната на тези идеологически глобалисти. И той действа, прониква в нашия живот, и то в дълбочина.

Единственият ни шанс е Великото пробуждане, когато една критична част от населението на планетата осъзнае какво се случва с тях. И да си отговорят осъзнато, отговорно и свободно. Ето, например ние в Русия не искаме нито глобалистката форма, нито нейната същност. Ние искаме да запазим и възродим своето човешко достойнство! Но това не е толкова просто. Правото ни на свобода изтича пред очите ни. А под знамето на новата свобода ни се налага нов цифров концлагер. И това глобалния елит нарича нов, четвърти икономически цикъл. Те буквално ни заклеймяват, че е достатъчно да престанем да бъдем хора и ще се получи.

БИТКАТА С ГЛОБАЛИЗМА ЩЕ ПРИКЛЮЧИ С ГЛОБАЛНА ВОЙНА! Мисля, че за съжаление, няма надежда, няма предпоставки противопоставянето ни с глобалистите да свърши мирно, да приключи с компромис, с взаимно разбиране или с корекция на курса от тяхна страна. Мисля, че ще приключим в ада. За голяма жалост, с война и ад. Ние виждаме колко радикални са представителите на глобализма. Те не искат разговор с никого. Те мигновено демонизират консерваторите. Вижте какво става в Америка след преврата на Байдън и Демократическата партия: Не се продават самолетни билети на републиканци, ако същите са изразили в социалните мрежи симпатии към Тръмп. Представете си за какъв тоталитаризъм става въпрос? Само за един ден „Туитър“ и „Гугъл“ изтриха стотици хиляди профили на фенове на Тръмп по целия свят. Това, което изпитах преди половин година, когато ми изключиха канала в „Ютюб“, този на „Царград“, на още редица руски медии, е нищо в сравнение с този мащабен погром срещу свободата на словото и демокрацията. Това значи, че ние си имаме работа с фанатици, с истински либерал-фашисти. С тях разговорът е невъзможен. Те просто ще унищожават своите идеологически противници, а ние, консерваторите, цяла Русия попадаме там, особено патриотичните канали. И цяла патриотична Америка попада там. Всички ние сме класов враг за прогресистите-глобалисти, а класовият враг се унищожава.

Ние може и да искаме мирен диалог с тях, но ни заплашва война не на живот, а на смърт. Или глобалистите, или човечеството. Това е война! Но също така мисля, че дори след войната в която ние ще победим, те ще продължат да чертаят своите стратегии. Няма да достигнем дъното на войната. Не и в тази война. Няма да има никакви истински промени. Това е чудовищно. Но война ще има със сигурност. Skandalno.net

Извадки от общирно интервю с големия руски философ Александър Дугин

Превод: Пею Благов, Skandalno.net

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

4 коментара

  1. Всеки проблем може да бъде решен, ако знаеш от къде идва, какво е общото. Общото на всички тези опити за покоряване на човечеството е един народ без родина от когото произлизат. Ако се замислите, те са автори и на някои от най-големите религии. Няма как нещо, което се случва в дълъг период от време, но винаги основните участници в него имат нещо общо помежду си, да е случайно. Някои се правят, че не го виждат, на други така им отърва, но масата са попаднали под влияние, едно или друго, което им пречи да видят, а конците са събрани в сноп.

  2. Китай също е част от глобализма,но се справят добре с глобализма,дори извличат полза от това.
    Но е вярно,че светът е окован във вериги и витае страх!

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *