Доц. Мангъров: Стана ли Здравен Министър, COVID-19 СИ ЗАМИНАВА ЗАВИНАГИ! Тия Изроди Изписват Лекарства на Деца по Телефона!

Да затвориш болниците за планово лечение и операции е абсурдно и извратено!

Новият британски щам е 7-8 пъти по-заразен и се разпространява 4 пъти по-бързо, но протича по-леко от стария и е с по-ниска смъртност. Това значи, че той ще премине много по-бързо през населението ни и почти никой няма да го усети.

Джипитата са „били отбой“ и масово „преглеждат“ пациентите си по телефона. Правят го от простотия или защото им е платено за това. Тези хора предписват лекарства на деца, без да ги прегледат. И по тая причина хората, които почувстват дори най-малко неразположение, масово се насочват към болниците. А там лекарите ги прихващат и ги убеждават че са с коронавирус, за да получат парите по здравна каса, които за болен от Ковид-19 са много повече, отколкото за пациент с друго заболяване. На това се дължи повишеният брой заети болнични легла в момента. На това се дължи и повишаващият се брой новозаразени.

Ако стана министър на здравеопазването, ще спра всякакви ограничителни мерки, заяви в интервю днес епидемиолога доц. Атанас Мангъров. Според него е абсолютно наложително час по-скоро всички мерки и карантини да паднат и населението да се върне към нормалния си начин на живот.

“Да се затворят болниците за планови лечебни действия е абсурдно и извратено! Има десетки други начини да се предотвратиш една инфекция да попадне в болница“, каза доц. Мангъров.

Според него, фактът, че 90% от пробите, които се вземат сега, са от английския щам, означава, че този вирус е 7-8 пъти по-заразен и се разпространява по-бързо. Но в същото време той протича много по-леко и смъртността ще е близка до нулата. А отделно значи и че този щам ще премине много по-бързо през България и почти никой няма да го усети.

Доц. Мангъров твърди още, че ако в момента настанените в болница са около 400 души, това съвсем не значи, че има увеличение на тежките случаи, а говори съвсем друго. Причината за повишението на заетите болнични легла е заради отказа на личните лекари. Те се специализираха в поставяне на диагнози по телефона. Реално няма кой да преглежда хората по домовете им. Затова пациентите, дори при най-малко разположение, отиват в болниците. А там персонала е заинтересуван да ги хоспитализира, защото за болен от Ковид-19 пациент Здравната каса отпуска на болницата 4-5 пъти повече пари, отколкото за пациент с каквото и да било друго заболяване.

Доц. Мангъров продължава да държи на твърдата си позиция, че Ковид-19 е най-обикновен и не особено опасен вирус, който в 80% от случаите преминава през организма ни безсимптомно. „Ако стана здравен министър, Ковид-19 си заминава на секундата и завинаги“, завърши епидемиологът Атанас Мангъров. Skandalno.net

Пею Благов, Skandalno.net

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

2 коментара

  1. А ДАНО ДА СТАНЕТЕ ДОЦЕНТ МАНГЪРОВ ИМАТЕ НАРОДНАТА НИ ОБИЧ И ПОДКРЕПА АМИН

  2. Добре звучи това, че ако стане здравен министър Мангъров мерките ще отпаднат, но това негово желание е или наивност или популизъм. Отвън няма да ти разрешат да премахнеш мерките, докторе. И тогава имаш два варианта – или оставка и си тръгваш с наведена глава заради гръмките обещания които си давал или потъваш в л.айната като НОЩ-овците.

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *