“Конвоят на свободата” се прехвърли и в Америка! Движението се разраства – ще падат правителства!

На 29 януари в канадската столица Отава пристигнаха 50 хил. тежки камиони и още толкова леки автомобили от “Конвоя на свободата”: масов митинг на шофьори на камиони и подкрепящи ги граждани, протестиращи срещу политиките за задължителна ваксинация.

Припомняме, че на 15 януари влезе в сила правителствена заповед, която изисква паспорт за ваксинация при преминаване на границата между Канада и Съединените щати. Това предизвика масов протест на шофьори от цялата необятна страна, които обърнаха камионите си и тръгнаха към столицата Отава.

Колоната от тирове тръгна от Ванкувър (провинция Британска Колумбия) и първоначално наброяваше 500 камиона, но при похода в посока столицата към нея се присъединиха десетки хиляди камиони и леки автомобили, така че тя се проточи в продължение на 70 км. Според вестник “Торонто Сън”, малко преди да влезе в Отава протестното шествие е наброявало около 100 хиляди превозни средства.

Протестът на превозвачите получи подкрепа в цялата страна. До 31 януари платформата GoFundMe събра повече от 9 милиона канадски долара в подкрепа на протестиращите. „Хиляди канадци се наредиха на Трансканадска магистрала № 20, за да подкрепят 70-километровия конвой от 50 000 шофьори на камиони и 50 хил. поддръжници с автомобили, които се отправят към Отава, за да протестират срещу правителствената заповед за ваксиниране на шофьори срещу коронавируса“, пише британският “Дейли Мейл”. По пътя шофьорите на камиони не само са били масово приветствани, но и хранени от населението.

Към огромната колона се присъединиха и стотици тираджии от САЩ. Махадео Деандре, шофьор от Флорида, разказа на журналистите, че се е включил към “Конвоя на свободата” защото правителствата по целия свят използват ваксинацията срещу една несъществуваща пандемия, “за да получат повече лостове за контрол и поробване върху народите”.

На 26 януари канадският премиер Джъстин Трюдо каза за конвоя на свободата: „Това е дребно, маргинализирано малцинство, което отива в Отава, споделя неприемливи възгледи, които не са възгледите на мнозинството канадци“. Трюдо се нахвърли и срещу депутати от опозиционната Консервативна партия, които подкрепиха протестиращите срещу авторитарните псевдомедицински ограничения . И на 29 януари, когато огромен конвой от камиони стигна до подстъпите към столицата, Трюдо и семейството му побързаха да се скрият в „тайно убежище“, чието местоположение кабинетът на министър-председателя отказа да разкрие.

Маршът на канадските товарни автомобили беше подкрепен от Илън Мъск и Доналд Тръмп. Четиридесет и петият президент на Съединените щати на митинг на своите поддръжници в Тексас каза, че е изцяло на страната на канадските шофьори на камиони. Тръмп благодари на членовете на “Конвоя на свободата” за това, което „направиха, за да защитят свободата на Америка“ и добави: „Искаме тези велики канадски шофьори на камиони да знаят, че сме с тях през целият им път. Тук в САЩ имаме нужда от повече хора като тях“.

Пътят на “Конвоя на свободата” към Отава не беше лесен. На няколко пъти шофьорите откриваха шипове и гвоздеи. Сайтът GoFundMe, който събраше дарения за протеста на превозвачите, бе блокиран от хакери.

А Трюдо избяга навреме. Шофьорите окупираха столицата. В момента многокилометрови колони от камиони са задръстили няколко квартала, а в център на Отава, на Парламентарния хълм, са се събрали хиляди протестиращи. Лидерът на Консервативната партия Ерин О’Тулсе се срещна с протестиращите, а съпартийците му им раздадоха кафе.

ВИЖ ВИДЕОТО:

https://youtu.be/6dIe1-vQ-CE

Тираджиите ще протестират докрай, като вече искат премахването на ваксинационните паспорти за всички граждани на Канада. Ако отстъпят и се разотидат, те ще се изправят пред съдбата на участниците в щурма на Капитолия в САЩ на 6 януари 2021 г. Ще бъдат масово арестувани и малтретирани от властта. Срещу участниците в „Конвоя на свободата” вече са образувани наказателни дела. И така, властите обвиниха шофьорите, че са осквернили гробницата на Незнайния войн и статуята на Тери Фокс, спортист, починал от рак (на статуята му беше залепен плакат с надпис “Задължителна свобода”). проправителствените либерални медии най-лицемерно пищят срещу тези скверни действия и то при положение, че миналата година либерални активисти от партията на Трюдо събориха безнаказано десетки паметници в цяла Канада, включително паметника на кралица Виктория, и изгориха 56 църкви. Какво лицемерие само демонстрира сега губещия все повече популярност премиер Трюдо.

Когато главният канадски канал Си-Би-Ес тръгна да търси руска следа в организирането на “Конвоя на свободата”… се оказа, че единствената “руска следа” е единодушната подкрепа на руската диаспора в Отава, където православната църква е сготвила храна за шофьорите.

До понеделник вечерта, 31 януари, центъра на Отава беше пълен с камиони и автомобили. На снимките се вижда колко хора пеша се присъединяват към колоната от камиони и ги поздравяват със знамена по мостове и надлези. В неделя полицията в Отава обяви, че от понеделник ще започне да изтегля с влекачи камионите от центъра на града, но след това се отказа.

61-годишният Мариан Тюдор от Чиливак, Британска Колумбия, паркира камиона си, пълен с храна за шофьорите на камиони, точно пред сградата на парламента. Той каза пред репортери, че е готов да остане в столицата, докато не бъдат премахнати ваксинационните паспорти за всички граждани на страната.

В социалните мрежи привържениците на “Конвоя на свободата” изразяват надежда, че протестът ще сложи край на задължителната ваксинация. Страстите се разгарят: „Трябва да хванете Трюдо за гушата и да го наритате здраво за това, което направи“, пишат в мрежите.

В момента шофьорите на камиони са блокирали не само столицата, но и предградията на Отава. Те блокираха граничния пункт “Коутс” в западна Канада, северно от “Суит Грас”, Монтана, САЩ, прерязвайки магистрала 15, която е основната търговска артерия за доставки между САЩ и Канада.

„Тук сме за това децата да не носят маски по 10 часа на ден. Тук сме за бездомните, тук сме за ветераните. Тук сме защото канадският народ ни подкрепя и ние говорим с неговия глас“, казва строителният мениджър Дон Финлейсън, който се е присъединил към шофьорите на камиони. Организаторите на протеста заявиха, че ще останат в Отава, докато правителството не отмени принудителните ваксинации.

Шофьорите на камиони от САЩ възнамеряват да последват примера на канадските си колеги. Те вече започнаха да формират Конвой за спасяване на Америка, който утре поема към Вашингтон, за да поиска премахването на коронавирусните ограничения.

Американските шофьори на камиони и граждани са солидарни с канадците и протестът им срещу всички коронавирусни ограничения. Американските шофьори трябва възможно най-скоро да стигнат организирано до нашата северна граница, за да подкрепят канадския конвой, особено на граничен пункт “Детройт-Бъфало”/”Ниагара. Веднага щом канадците успеят, ще поведем колоната към Вашингтон. Всички американски и канадски ограничения трябва да бъдат премахнати! Трябва да застанем твърдо срещу това престъпление срещу човечеството, за да сложим край на ограниченията на континента и по света“, пише сайтът на организацията на американските шофьори на камиони.

Подкрепата към канадското правителство се топи с часове. Новинарският интернет портал на канадския телевизионен канал Си-Ти-Ви организира онлайн анкета сред своите читатели. На въпроса дали подкрепят “Конвоя на свободата”, 77 % (12 590 от 16 247) от анкетираните отговарят утвърдително. Жителите на Отава са събрали 150 тона храна за шофьорите.

Първите резултати от „Конвоя на свободата“ вече са налице. Премиерът на канадската провинция Саскачеуан Скот Мо подкрепи протестиращите и каза, че ще премахне ваксинационните паспорти в своя регион.

На 31 януари ръководителят на Консервативната партия Ерин О’Тул се изказа в парламента с обвинения срещу правителството. Това, което започна като протест срещу принудителната ваксинация, вече се превръща в бунт срещу властите. Skandalno.net

Превод: Пею Благов

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

6 коментара

  1. Стара ви е новината.Четвърти ден е канадската блокада.Вече от Дания и Холандия тръгва европейски Конвой на Свободата който се предвижда на 7 февруари да блокира европейския парламент – не заслужава главна буква.

  2. Веднага след като в Отава замириса на пърлено, „златното момче“ Трюдо се скри със семейството си в „тайно скривалище“.
    Той далеч не е разярения Батька Лукашенко с автомата в ръце, нали?.
    Европа също подготвя свой собствен „Конвой на свободата“.

  3. Идва краят на така наречената “пандемия ковид-19”.
    Целият свят започва да се организа
    срещу лъжата наречена “пандемия ковид
    19”.Вярвам,че моята България ще бъде
    една от първите европейски държави,ко
    ито ще разсеят мъглата около този
    мит пробутван ни от САЩ като
    “смъртоносна пандемия ковид 19”.
    Много скоро истината ще излезе
    наяве. Твърдо вярвам в здравия ра-
    зум на българите.

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *