АФП: Оттеглянето на Борисов отвори кутията на Пандора! Разкрития за Мащабна Корупция в България!

Безпрецедентната серия от разкрития за корупция е на път да промени изхода от предсрочните парламентарни избори в България. Корупционните скандали в малката балканска държава вече избухват всеки ден: оттеглянето на Бойко Борисов от властта, който в продължение на 11 години беше най-силният човек в страната, отвори кутията на Пандора. Това се казва в репортаж на Агенция Франс прес от София.

Въпреки че спечели парламентарните избори на 4 април, Борисов не успя да състави кабинет. Служебното правителство, което дойде на негово място, започна да осветлява случилото се в страната, една година след масовите протести срещу корупцията, разтърсили София.

„Ужасен съм от мащаба на лошите практики“, заяви в неделя министър-председателя Стефан Янев по общественото радио. „Не очаквах, че ще е толкова драматично“, каза той, оплаквайки се от „опитите за саботаж“ от страна на администрацията на управлявалата доскоро партия ГЕРБ.

Много от служителите отказват да ни предоставят исканата информация, други не могат да бъдат намерени или изведнъж си вземат отпуск по болест, за да не се налага да отговарят за действията си. И тук говорим за служители на най-високо ниво: високопоставени кадри на агенциите за национална сигурност или на Българската банка за развитие, например, отказаха да сътрудничат.

Зад това анализатори в България виждат ръката на Борисов, който, според думите им, е създал „паралелна власт“ в държавата, която сега възпрепятства усилията на сегашното правителство да разнищи крупните корупционни практики и схеми, които са функционирали с години. Skandalno.net

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

2 коментара

  1. ЦЕЛИЯ БЪЛГАРСКИ НАРОД ХАРЕСВАМЕ СЛУЖЕБНОТО ПРАВИТЕЛСТВО ИСКАМЕ БОЙКО РАШКОВ И МИНИСТЪРА НА ИКОНОМИКАТА ДА ОСТАНАТ В СЛЕДВАЩОТО ПРАВИТЕЛСТВО АМИН

  2. СЛУЖЕБНИЯ КАБИНЕТ ДА ОСТАНЕ ЗАВИНАГИ Е НАРОДНАТА ВОЛЯ САМО СЛУЖЕБНИЯ КАБИНЕТ ЩЕ СПАСИ БЪЛГАРИЯ

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *