Арестович призна: Идеята на контранастъплението беше да покажем блестящи резултати пред НАТО

Първоначалният замисъл на украинското контранастъпление в Запорожка област е бил Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) да направят блестящ пробив в руските отбранителни линии и да превземат Мелитопол, за да могат да покажат постиженията си на срещата на върха на НАТО във Вилнюс през юли. Това заяви една от най-рейтинговите фигури в Украйна и бивш висш служител в Офиса на Владимир Зеленски Алексей Арестович, предава Фокус.

„Не е тайна, че цялата тази история с контранастъплението, това не е твърдение, а предположение… беше разчетена да приключи с бляскава победа преди срещата на върха на НАТО. Беше много важно да успеем до тогава, за да покажем блестящи резултати и пробиви. Да вземем Мелитопол и така нататък“, заяви той. „Трябваше да покажем реални, значителни резултати, а ние ги нямаме“.

Арестович посочи и две причини за неуспеха на контранастъплението на ВСУ. Според него на Киев му се е наложило да чака цели 9 месеца, през което време руснаците са се окопали здраво, а Западът така и не е доставил цялото военно оборудване, от което са се нуждаели украинските войници.

„Когато се вгледаме, виждаме две основни причини (за провала на контранастъплението). Първо, дадохме на руснаците 9 месеца да се окопават и да минират полетата. 9 месеца. За това време руснаците можеше да изкопаят не 3, а 19 отбранителни линии, ако не бяха крали, както обикновено, и правеха всичко нормално“, посочи бившият съветник в Офиса на президента на Украйна.

„Освен това западните партньори не ни дадоха въоръжението, което според всички НАТОвски стандарти и доктрини е нужно за пробиването на дълго изграждана отбрана. Т.е. авиация и далекобойни оръжия“, поясни Арестович.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

6 коментара

  1. Истърн юрупианси използват като туземци, не поляци, французи, англичани гинат във войната. Те са сол на земята, гледат отвисоко, ний сме богати, значи най сме важните умници и задължение ни е да управляваме разхода източно европейски човешки материал

  2. Че кой не разбра безмислието на украинските быдло от този опит, довел до безмислените жертви на украински войници и прекрасното изтребване на доставената западна техника? Дори от няколко месеца западняците започнаха да демонтират от предвидените за доставка танкове възли, от които може да се разберат висши технологии. Оправданието, което публикуваха по случая бе, че така се „улеснявали“ украинските войници.

  3. Не знам дали показаха нещо на запада и нато , но СЪС СИГУРНОСТ ПОКАЗАХА НА ЦЕЛИЯ СВЯТ ОЦАПАНИТЕ ГАЩИ НА УКРОНАЦИСТИТЕ И ЗАПАДА.
    Все тъй да показвате чак до смъртта на последния укронацист.

  4. Да убивате народа си ей така за шоуто, да се покажете пред колонизаторите на държавата си, това не го разбирам, абе изтрепаха ви вас славяните и украинците, бе тъпак, извършва се геноцид над хората, трябва да поискате мир и преговори! Важното е да стеживи , здрави, да оцелеете да не стрелте по братята си, с които сте един и същ народ, това е братоубийствена война и лоша война за всички европейски държави, искайте мир! Русофобията е отрова, която отрови целия ни континент и съсипа икономика, здраве, мир и всичко!

  5. Да убивате народа си ей така за шоуто, да се покажете пред колонизаторите на държавата си, това не го разбирам, абе изтрепаха ви вас славяните и украинците, бе тъпак, извършва се геноцид над хората, трябва да поискате мир и преговори! Важното е да сте живи , здрави, да оцелеете да не стреляте по братята си, с които сте един и същ народ, това е братоубийствена война и лоша война за всички европейски държави, искайте мир! Русофобията е отрова, която отрови целия ни континент и съсипа икономика, здраве, мир, търговия и всичко!

  6. Арестович пак се е опитал да каже нещо оригинално, ама пак не му се е получило. От какъв зор укроармията дава възможност на руската армия в продължение на 9 месеца да си изгради защитните съоръжения. Какво правиха украинските генерали през цялото това време? Явно са лежали по окопите и са чакали някой нещо да им подари1. Арестович забравя да каже, че и колкото и въоръжение да се даде на укрофашистите, то все е недостатъчно за да бъде украдено и разпродадено дори и на противника.

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *