Сергей Шойгу: Западните оръжейни доставки единствено Удължават Агонията на Украинската Армия!

Руският министър на отбраната Сергей Шойгу заяви, че западните оръжия, доставяни на Киев, не водят до успех на бойното поле, а само удължават агонията на украинската армия. Той отбеляза, че заради неуспешното си контранастъпление сега Киев се е съсредоточил върху терористични атаки срещу руската гражданска инфраструктура, съобщава ТАСС.

Въоръжените сили (ВС) на Русия осуетиха опит на Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) да пробият отбраната в Ореховското направление в Запорожка област, заяви министърът на отбраната по време на конферентна връзка с ръководството на Руските въоръжени сили. 

По думите му, подразделенията на 810-та бригада от морската пехота и 71-ви мотострелкови полк са показали издръжливост и самоотверженост. „Бих искал още веднъж да благодаря на всички наши момчета. Защото те храбро поеха и отблъснаха масиран удар, какъвто не бяхме виждали до момента“, подчерта Шойгу.

„Очевидно е, че доставените западни оръжия не са в състояние да доведат ВСУ до успех на бойното поле, а само удължават неговата агония“, каза той на съвещание с ръководството на въоръжените сили на Руската федерация.

Шойгу уточни, че загубите на Въоръжените сили на Украйна през последния месец възлизат на повече от 20 800 военни и повече от 2200 хиляди единици различни оръжия, включително 10 танка „Леопард“ и 31 бронирани машини „Брадли“. А само в района на село Работино в Запорожка област на 26 и 27 юли украинските въоръжени сили са загубили над 400 военнослужещи.

Руските войски са предприели допълнителни мерки за повишаване на защитата срещу атаки по въздух и море, като е увеличена и интензивността на ударите срещу украински военни обекти, заяви Сергей Шойгу. Той отбеляза, че Киев се е съсредоточил върху терористичните атаки срещу руската гражданска инфраструктура на фона на неуспешната „контранастъпление“ на украинските въоръжени сили.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

2 коментара

  1. Към многомилионните жертви във войните на Щатите от последното десетилетие, ще трябва да се прибавят и абсолютно невинните украински и руски жертви в тази война, която можеше и трябваше да се избегне. Русия и Путин искаха нещо базово, да не бъдат застрашавани от НАТО-вската инвазия, Украина да не става член на НАТО, щото всяка държава от НАТО е приела американски военни бази на своята територия. Ако Украина беше приета в НАТО официално, Крим щеше да приеме множество ам. военни бази, както са направили всички европейски страни, в това число и ние. Тогава Русия трябваше да се радва на ам. оръжие, насочено постоянно срещу Москва. Има ли нормален мозък, който да приеме такава възможност. Сега обаче , Щатите загубиха не само тази възможност, загубиха хегемонията си и всички глезотии от доминиращия долар. Саудитска Арабия беше една от първите, които биха шута на американската „доброжелателност“ Години наред изнасяха петрола си за да бъдат пазени, от кого, това е друг въпрос. Само ние с гайдите още спим дълбок сън, даже не африкански.

  2. „Сергей Шойгу: Западните оръжейни доставки единствено Удължават Агонията на Украинската Армия!“ , затова трябва да спрат доставките на оръжия за Украйна, да седнат и се разберат!

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *